Bodrum Gündem

BİZ GEREKENİ YAPTIK, ŞİMDİ SIRA BÜYÜKŞEHİR’DE…

Ak Parti Muğla Milletvekili Öztürk Öztürk çöp için basın toplantısı (4)

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Akbaba ile birlikte Bodrum İlçe merkezinde düzenledikleri basın toplantısında Bodrum ‘un çöplük sorunu ile ilgili olarak yer tahsisin yapıldığını ve üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini söyledi. Bu güne kadar bu sorunu çözemeyenlere de “Beceriksiz yönetimler istemiyoruz…” derken, başarısız ve beceriksiz yerel yönetimlerin de görevlerini bırakmalarının gerektiğini kaydetti…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’un en önemli sorunu olarak ilk sırada yer alan Çöp Sorunu ile ilgili gerçekleştirilen basın toplantısında oldukça dikkat çeken açıklamalarda bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk “İki ay önce yaptığımız basın açıklamamızda gazeteci kardeşlerimiz huzurunda verdiğimiz söz yerine getirdik. Biz üzerimize düşen görevi yaptık. Şimdi sıra Muğla Büyük Şehir Belediyesindedir…” dedi. Bodrum Katı Atık Depolama tesisi için Muğla Büyükşehir Belediyesine üç yerin önerildiğini ve bu üç yerden en uygun yerin Çamarası’ndaki alanın daha çok öne çıktığını kaydetti. Bodrum’un çöplük konusunun siyasete malzeme yapıldığını belirterek bizler çöplük yapılmasına değil, çöplüğün yapılacağı yere karşı olduklarını ve birilerinin söylediği gibi karşı çıkışlarının asla şov amaçlı kullanmadığını iddia etti.

Ak Parti Muğla Milletvekili Öztürk Öztürk çöp için basın toplantısı (3)Öztürk Türkiye’nin her yerinde su, çöp gibi sorunlarda yerel yönetimlere destek olduklarını, bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini ifade ederek; “Bodrum’da çöp konusu çok siyasallaştırıldı. Birileri ayda bir çıkıp basın toplantısı yaparak bunu siyasi malzeme haline getirdiler. Bizim çöp depolama tesisine bir şerhimiz yoktu, yeri ile alakalı bir şerhimiz vardı. Onu da bir siyasi şovmuş gibi algıladılar. Bizim böyle bir derdimiz yoktu. Daha önce Fethiye’de, Marmaris’te, Milas’ta ve merkezde bu çöp depolama tesislerine yer tahsisi konusunda Orman Bakanlığımızla birlikte destek olduk, işlerini zorlaştırmadık. Bodrum’da da aynı şeyler yapıldı. Orman Bakanlığımız burada yerel yönetimlere bizim de desteklerimizle bir yer tahsisi yaptı. Orman Bakanlığı Sazköy’deki yer tahsis etti. Biz engel olmadık ki. Benim bölge milletvekili olarak itirazım oradaki ağaçların kesilmesineydi. Biz sit kurulunun kararının arkasında durduk ve oradaki doğa ve tarih katliamına engel olduk…” dedi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Katı Atık Depolama tesisi için 3 yer bulunduğuna dikkat çekerek “Biz boş durmadık, 3 tane problemsiz alan tespit ettik. Bu 3 alan büyükşehir belediyesine verildi. Bizim aldığımız duyum Çamarası mevkiindeki alanı daha uygun gördükleri yönünde…” dedi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Öztürk Öztürk çöp için basın toplantısı (2)Ak Parti Muğla Milletvekili Öztürk Öztürk 2019 Yerel Seçimlerinde hem Bodrum’da hem de Muğla Büyükşehir de AK Parti’nin iktidara geleceğini kaydederek, yerel yönetimlerde çok tecrübeli olduklarını söyledi. Öztürk Muğla Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini kastederek, “Şehrin her yerinin koca koca billboardlar ile donatacaklarına, halkın esas sorunlarını çözmek için çalışsınlar…” diyerek; “Biz 2017 yılında hala Bodrum’un çöp problemini konuşuyorsak, bu beceriksiz yerel yönetimlerin sonucudur. 2019’da biz beceriksiz yerel yönetimler istemiyoruz. Biz 2019’da hem yerel belediyelere hem de Muğla Büyükşehir Belediyesine talibiz. Geldiğimiz zaman da göreceksiniz 6 ayda bütün problemler nasıl çözülüyor…” dedi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Öztürk Öztürk çöp için basın toplantısı (6)Basın açıklamasının ardından ise 3 Kasım’ın çok özel bir gün olduğunu hatırlatarak; ”3 Kasım 2002, milletimizin sandıkta sessiz haykırışıyla, milletine sevdalı AK Parti’yi iktidara taşıdığı gündür. Türk demokrasi tarihine kutlu bir yürüyüşün başladığı tarihtir.  Sadece AK Parti için değil, Türkiye için, bütün milletimiz için yeni bir dönemin başlangıcı, bir dönüm noktası, demokratik tarihimizde bir milat olmuştur. İktidara gelişimizin 15. Yıldönümünde daha nice eserler üretmek, daha nice mutluluklara vesile olmak dileğiyle bize bu yolu açan aziz milletimize teşekkürü bir borç biliriz…” diyerek, özel olarak hazırlanmış pastayı gazetecilere ikram etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.