Bodrum Gündem

“VAH ZAVALLI HALKIM, SAHİLLER DE ELLERİNDEN ALINIYOR”…

“VAH ZAVALLI HALKIM, SAHİLLER DE ELLERİNDEN ALINIYOR”…

RAHMİ TURAN MANŞETSözcü Gazetesi köşe yazarlarından gazeteci Rahmi Turan 6 Kasım 2017 Pazartesi günki köşe yazısında Bodrum Mal Müdürlüğü tarafından 30 yıllığına kiraya verilecek olan  Gündoğan, Türkbükü, Kumbahçe, Turgutreis, İslâm Haneleri, Gökçebel, Geriş, Peksimet ve Yalıkavak Karakuzu mevkiilerini yazdı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Gazeteci Rahmi Turan,  köşesinde Bodrum Mal Müdürlüğü tarafından 30 yıllığına kiraya verilecek olan yerlerin bedellerinin 30 bin lira ile 269 bin lira arasında değiştiğine dikkat çekerken söz konusu bölgeleri satın alan kişilerin 30 yıllığına bu yerlerin sahibi olacağını ve bu sürenin bir 30 yıl daha uzatılacağının altını çizdi.

Rahmi Turan’ın 6 Kasım 2017 tarihli köşe yazısından bir bölüm şöyle;

“VAH ZAVALLI HALKIM, SAHİLLER DE ELLERİNDEN ALINIYOR”…

6 Kasım 2017 Yazarlar Ülkede satmadık fabrika, tesis, işletme bırakmadılar, şimdi de deniz kıyılarını “kiralama” adı altında satıyorlar!

Neden? Satılacak başka şey kalmadı da ondan…

Çünkü devlet hazinesindeki paralar savruldu, bitti. Şimdi sahilleri parsel parsel satacaklar. Satın alan kişiler 30 yıl o kıyıların sahibi olacak. 30 yıl sonra, bir 30 yıl daha uzatılacak tabii ki… Vah zavallı halkım! Denize bile hasret kalacak!

* * *

Evet, yanlış anlamadınız… Anayasa’ya göre “halkın malı” olan ve “halka açık” denilen plajlar, sahiller resmen satışa çıkarıldı. Bundan böyle sıradan vatandaş denize ayağını bile sokamayacak! Ya da kıyıları satın alanlara para ödeyecek. Bunların Anayasa’yı yasaları filan taktığı yok. Her şeyi kılıfına uyduruyorlar. Hani bütün sahiller halkın malıydı? Bunun, sadece milleti uyutmak için kullanılan lâf olduğu anlaşıldı. Kim satıyor deniz kıyılarını? Devlet! Kime satıyor? Zenginlere, parası olanlara, büyük şirketlere… Sahilleri, halk plajlarını satın alan şirketler ya da şahıslar ne yapacak? Ya tamamen kapatıp kimseyi oralardan denize sokmayacak ya da bilet kesip halkı söğüşleyecek! Ne yalan söyleyeyim, her şeyi düşünürdüm de, vatandaşa böyle bir kazığın atılacağı aklıma gelmezdi! Zavallı halkımız, zavallı insanlarımız, zavallı millet! Yaz aylarında bir denize girmekten bile mahrum edilecek. Bakalım daha neler göreceğiz?

* * *

Sevgili okurlar… Bu rezaleti, elime geçen resmi ilandan öğrendim. Bodrum Mal Müdürlüğü, Bodrum sahillerinin 14 Kasım 2017 günü açık artırma ile ihaleye çıkarılacağını ilan etti. Bodrum’da kiralama adı altında 30 yıllığına satılacak yerler arasında: Gündoğan, Türkbükü, Kumbahçe, Turgutreis, İslâm Haneleri, Gökçebel, Geriş, Peksimet ve Yalıkavak Karakuzu mevkii bulunuyor. Fiyatlar 30 bin lira ile 269 bin lira arasında değişiyor. Açık artırmada danışıklı dövüş olmazsa bu rakamların çok üstüne çıkılabilir. Bununla da bitmeyecek tabii… Gerisi de gelecek… Hem de bütün Türkiye’de… Bodrum Mal Müdürlüğü’nün ilanının altında “Türkiye genelinde ihale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir” kaydı var. Ayrıca bilgi için bir de telefon numarası veriliyor: 0 252 3167525. Ben “Vah zavallı halkım!” demeyeyim de ne diyeyim?

Yorumlar

  1. fikret karataş dedi ki:

    Sözcü gazetesinin bu günkü sayısında Rahmi Bey, Muğla sahil kentlerinin (Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça, Ortaca , Köyceğiz) halkı için :”Zavallı halkım.” diyor. Çok haklı ve önemli bir uyarı. Anlayana saz yani. İstemler ve karşı koymalar günümüzde sokakta, alanlarda demokratik yöntemlerle yapıldığında ve bir de seçimlerde etkili olabilmektedir. Direniş için tüm partiler bir bütün halinde bu zor alımın karşısına dikilmelidir.
    Almanların bir zamanlar söylediğini yineleyelim istedik., “Suları gürül gürül akar, Türkler sadece bakar!” Sonraki süreçte sular ekonominin çok etkin kızaklarından biri haline getirilebildi. Şimdi yollarımızın gasp edilmesini seyrederek yolaka (keçi yolu, patika) rıza göstermeyelim diyoruz. Haydi buyurun!…

  2. Mehmet dedi ki:

    Yazık oldu oralardaki halkıma onbeş yıldır sahiller herkesin diye savundum ama yenildik bu kanunu çıkaranlara yazıklar olsun bunlara bu işkalcilere.Dik durum güneyli hayatını zor sürdüren halkım ekmek parasını zor bulan bu insanlar denize girmek için nereden para bulacaklar .Bu topraklar ve denizler için hepimizin ataları savaştı oralar hepimizin pes etmeyin üç beş kişiye Bütün sahillerdeki iskeleler yıkılmalı ve asıl sahibi halka teslim edilmeli