Bodrum Gündem

92 YAŞINDA VEFAT EDEN FATMA GÖKBEL TOPRAĞA VERİLDİ…

fatma gökbel

Bodrum’un ilk kadın berberi, Ondülacı Fatma namı ile bilinen Fatma Gökbel 6 Kasım gece yarısı yaşama veda etmişti. Fatma Gökbel için 7 Kasım günü ikindi namazından sonra Bodrum Merkez Adliye Camiinde cenaze namazı kılındı. Ardından da Bitez Köy Mezarlığında toprağa verildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

18.dönem Muğla CHP Milletvekili Musa Gökbel’in, Bodrum TÜRSAB Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel,in, Bodrum Profesyonel Rehberler Derneği Başkanı Mimar Neşe Gökbel’in ve Bodrum Ticaret Odası eski Başkanı Mehmet Gökbel’in annesi olan Fatma Gökbel 92 yaşındaydı.

Bodrum’un cefakar hanımlarından birisi olan Fatma Gökbel’in yaşam öyküsünün yer aldığı Bodrum’un Kadınları adlı kitapta, Çetin Akant tarafından yapılan söyleşinin sonunda şu ifadeler yer alıyor; “Fatma Gökbel, evlatlarına güven aşılamış ve bununda karşılığını almış bir anne olarak hep gururlanmış. “Hep söylerim, siz dört kardeşsiniz, hanginizin ayağına taş dokanırsa yardımcı olun birbirinize. Babamın vasiyeti idi, benim çocuklarım birbirlerine yar oldular, sakınmadılar, her zaman sorumluluğu üstlendiler…” Dört çocuğundan Musa Gökbel Muğla Milletvekili, Mehmet Gökbel BODTO Başkanı, Neşe Gökbel Bodrum Mimarlar Odası Başkanı, Sevinç Gökbel Bodrum TÜRSAB BYK Başkanı olarak kasabanın künyesine damgalarını vurmuş. Fatma Gökbel de analık görevini yapmış kendini aşmış bir kişi olarak anılacak…”

Cenaze törenine Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Muğla geçmiş dönem CHP Milletvekili Fevzi Topuz, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Belediyesi eski Başkanı Tuğrul Acar, CHP Bodrum İlçe eski Başkanları Rezzan Karahan, Osman Öneş, Hüseyin Anıl, Erhan Topanoğlu, Kerim Cangır, İsmail Sever, Duran Öztürk, Durmuş Ali Öztürk, MHP Bodrum eski Başkanları Asım Başaran ve Mehmet Tosun, BODER Başkanı Halil Özyurt, çeşitli STK temsilcileri, Bodrumlular ve aile fertleri katıldılar. Gökbel ailesi cenaze namazı öncesinde ve Fatma Gökbel’in toprağa verilmesinin ardından taziyeleri kabul etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.