Bodrum Gündem

ZEYTİNLİNA AYRICALIĞIYLA KIŞ LEZZETLERİ…

ZEYTİNLİNA AYRICALIĞIYLA KIŞ LEZZETLERİ…

_KISBAHCESİ2_zeytinlinaGeçtiğimiz yaz ayında hizmet vermeye başlayan, yöresel ve dünya mutfağının eşsiz lezzetlerin yer aldığı Zeytinlina, kısa sürede birçok misafirinin vazgeçilmezi oldu.

Bodrum Gündem Haber

Denize sıfır konumu ve doğanın dekor olarak kullanıldığı mimarisiyle yaz sezonunda Bodrum’a tatile gelen pek çok tatilciye keyifli anlar yaşatan Zeytinlina, kış sezonu hazırlıklarını da tamamladı.

Yöresel ve dünya mutfağının en lezzetli örneklerinin bulunduğu menüsüyle mantı, yöresel bir börek olan çaykama, yaprak sarma, çiçek dolması, organik reçeller ve ödüllü zeytin ürünlerinin yanı sıra, kara fırında pişen ve elde yapılan zeytinli ekmekler ve pizzaların da servis edildiği Zeytinlina’da kışa özel çorbalar da ziyaretçilerinin içini ısıtacak.

_KISBAHCESİ_zeytinlinaYöresel lezzetlerin sunulduğu kahvaltısında sadece, yine yöresinin en özel markalarının peynirlerinin servis edildiğini belirten işletme sahibi Hülya Saruhan, kışa özel lezzetleriyle hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti. Saruhan, kış sezonunda da yazın olduğu gibi istikrarla devam ettiklerini belirtirken, tamamen doğal üretim ürünlerin servis edildiği Zeytinlina’nın kış hazırlıkları hakkında şu bilgileri verdi “Zeytinlina, hepinizin bildiği gibi her zaman taze, dalından ve doğal ürünleri sofranızda bulacağınız farklı bir mekân. Denize sıfır olan mekânımızda yazın olduğu gibi kışın da sabah kahvaltısı ile güne başlıyoruz. Kahvaltılıklarımızın her biri özenle seçilmiş yöresel lezzetlerden oluşuyor. Büyük çoğunluğu Bodrum civarında temin ettiğimiz yerel lezzetler olurken, peyniri de yine kendi yöresinde en lezzetli ve doğal üretilmiş olmasına özen göstererek seçiyoruz. Menümüzde pek bir değişiklik yapmadan kışa giriyoruz. Ama takdir edersiniz ki yazın olan ürünlerin kışın olmaması nedeniyle doğal olarak çeşitli değişikliklere gidiyoruz. Mesela özellikle kışa girerken yöremizde çıkan otlarımız, mantarlarımız, mutfağımızda ödüllü zeytinyağımızla hazırlanarak sofranıza gelecek. Ama ana menüdeki fırından çıkanlar, etler aynen devam edecek. Kış olması nedeniyle de çorba servisi yapmaya başladık. Köy tavuğu çorbası, tarhana çorbası, balık çorbası gibi akşam menümüzde her gün farklı bir çorba çeşidini ilave ettik. Bunun yanı sıra, bir gün önceden sipariş verildiği taktirde, misafirlerimizin isteklerine göre menüler de hazırlayabiliyoruz.”

Zeytinlina’da yapılan yemeklerin Mario Solinas Türkiye 2017 Kalite Yarışmasında 2.’lik ödülünü alan Tuvay Zeytinyağları ile yapıldığını belirten Hülya Saruhan, bir aile işletmesi olarak hizmet verdikleri mekânın yaz boyu, damak zevkine özen gösteren gurmelere ev sahipliği yaptığını  dile getiren Saruhan “Zeytinlina’da, tattığınız her lokma sizin için de özel bir anı olarak hafızalarınızda yer bulacak.” Dedi.

Gerek muhteşem manzarası ve konumuyla, gerekse kendine özgün lezzetleriyle kış boyu hizmet verecek olan Zeytinlina 80 kişi kapasiteli kapalı alanları, şömine keyfi, kalite ve hijyenden ödün vermeyen güler yüzlü hizmet anlayışı, ile yazın olduğu gibi kışın da Bodrum’un en trend mekanı olmaya aday.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.