Bodrum Gündem

BRİÇ KURSUNA YOĞUN İLGİ VAR…

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Derneği briç kursuna yoğun ilgi (7)

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Derneği kasım ayı itibarı ile yeni başlayanlar, orta ve ileri seviyeler için briç kursu başlattı. Briç Kursuna, Türk toplum bilimci (sosyolog), akademisyen. “Türk Devrimi ve Yüksek Öğretim Gençliği” konulu araştırmasıyla bilinen Prof. Dr. Özer Ozankaya ve şarkıları ile bir döneme damgasını vuran Türk Hafif Müziği sanatçısı Selçuk Alagöz’de katılıyor…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Gerçekleştirdiği yerel, ulusal ve uluslararası etkinlik ve organizasyonlar ile adını son dönemde sıklıkla duyuran ve bu sayede Bodrum’un da tanıtımına önemli katkı sağlayan Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Derneği, kasım ayı itibarı ile yeni başlayanlar, orta ve ileri seviyeler için briç kursu başlattı.

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Eken kursların ücretli olup olmadığı yönündeki sorumuza, çok cüzi bir bedel ödenerek başlanabildiğini kaydederek “Kurslarımıza bir ciddiyet sağlamak adına, eğitim başına 10 lira gibi cüzi bir ücret ödenerek başlayabilirsiniz.  Üç seviyeli kurslarımız var. Yeni başlayanlar için, oyunu bilen ve ara vermiş orta seviyedeki oyuncular için ve ileri seviyede ustalar için kurslarımız olacak…” dedi. Başkan Yardımcısı Eken önümüzdeki süreçte 16 yaş altı, yani liseliler için bir kurs programının hazırlıklarını da yaptıklarını belirterek, Briç için bazı Üniversitelerde ders konulduğunun bilgisini vererek, dünya tarafından zihin sporu olarak kabul edilmiş bir dal olduğunu da sözlerine ekledi. Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Derneğinde kurs veren Briç ustası Kemal Besgen ise “Briç Hayata Bakış açısını değiştiren, uykularınızı kaçıracak, düşünme gücünüzü geliştirecek süper bir paylaşım sporudur. Briç; Temeli olasılık hesaplamalarına dayanan, şans faktörünün sıfırlanabildiği tek kağıt oyunudur…” şeklinde tanımlıyor.

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Derneği briç kursuna yoğun ilgi (9)BRİÇ KURSLARINA KATILIM YOĞUN OLDU…

Briç Ustası ve eğitmeni Kemal Besgen futbolda nasıl UEFA gibi organize kurumlar var ise Briç içinde bu tür kurumların olduğunu ifade ederek “Briç dünyada çok ciddiye alınıyor ve çok önemseniyor. Bil Gates gibi dünyanın birçok tanınmış ismi Briç oynuyor. Biz burada bir sunum gerçekleştireceğiz öncelikle. Daha sonra da uygulamalı olarak katılımcılara Briç nasıl oynanır, öğretmeye çalışacağız. Bu kursa katılım sağlamak için 50 yaş üzeri insanlara ulaşmaya çalıştık. Heredot 3.Yaş Akademisi, Çağdaş Yaşam gibi bazı dernekler ve Muğla Bodrum Güzel Sanatlar Üniversitesi, Denizcilik Meslek Yüksek Okulu gibi kurumlar ile işbirliği içinde kurslarımıza katılımcılar bulduk. Örneğin Çağdaş Yaşam’dan bir arkadaşımız 16 yaş ve üzeri 300 öğrencilerinin de bu kurslara katılımını sağlayabileceklerini söyledi. Müthiş, olağanüstü bir şeydi bu…” dedi.

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Derneği briç kursuna yoğun ilgi (12)ÜNİVERSİTELERDE DERS OLARAK KABUL EDİLDİ…

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Eken şu anda Türkiye’de dokuz üniversitede kredili olarak briç dersi verildiğine dikkat çekerek “Bunu Boğaziçi Üniversitesi başlatmıştı, sonra yaygınlaşmaya başladı. Koç Üniversitesi dahil dokuz üniversitede kredili ders verilmesinin briçin ne kadar önemli bir zihin sporu olduğunun bir kanıtıdır. Biz buradaki iki fakülteye de Briç dersinin konulması için teklif götürdük. Sanıyorum en az birisi bunu kabul edecek. Böylelikle Bodrum’da Üniversite öğrencilerine ders vermeye başlamış olacağız…” dedi.

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Derneği briç kursuna yoğun ilgi (11)BİREYSEL DEĞİL, TAKIM OYUNU…

Usta eğitmen Kemal Besgen Briçi hafıza, konsantrasyon, mantık ve matematik gibi yetilerin kullanılması gerektiren bir beyin sporu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi; “Briç ekip-takım çalışması üst boyutu nedeniyle satranç gibi diğer bireysel zihin sporlarından ayrılan bir spordur. Oyunun temeli çiftlerdir ve bu kurallar insanlar arasında ortaklık kurulmasına yol açar. Ortaklar arasında iletişim, uyum ve dayanışma ön plandadır…”

YENİ YERİNDE HER GÜN TURNUVA VAR…Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Derneği ile ilgili bilgiler veren Başkan Yardımcısı Eken şöyle konuştu; Kulübümüz 1994 yılında Bodrum Briç Kulübü Derneği adı ile kuruldu. Sonra 2000 yılında TBF üyeliğine geçip Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü adını alarak şu an Bitez Kavşağı Paşalılar Petrol arkasında, Bodrum Mutfak yanındaki yeni yerinde yaşamını sürdürmektedir. Yaklaşık 100 üyesi olan kulübümüzün şu an görevde olan yönetim kadrosu şöyledir: Yönetim Kurulu; Başkan Selçuk Şahin, Başkan Yardımcısı Mehmet Eken, Üye Kemal Besken, Genel Sekreter İsmail Sever, Sayman Gracy Kohen oluşurken, Denetim Kurulu ise: Emre Köroğlu, Zerrin Dinçer Erdoğdu, Atam Seçkin’den oluşuyor…” dedi.

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Derneği briç kursuna yoğun ilgi (3)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.