Bodrum Gündem

BU SABAHA KARŞI 21 GÖÇMEN YAKALANDI…

BU SABAHA KARŞI 21 GÖÇMEN YAKALANDI…

göçmen haberiBodrum Gümbet açıklarında aralarında 19’u Afgan, ikisi İranlı 21 göçmen bu sabaha karşı Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığınca yapılan müdahale ile kaçarken yakalandılar.

Bodrum Gündem Haber

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığınca göçmen kaçakçılığının önlenmesi ve organizatörlerin yakalanması maksadıyla yürütülen çalışmalar kapsamında; alınan bir ihbara istinaden, 23 Kasım 2017 saat 01.35’de, Bodrum/Gümbet açıklarında seyir fenerleri kapalı durumda seyir eden, içerisinde çok sayıda insanın bulunduğu fiber bir tekne tespit edildi.

Kontrol edilmesi maksadıyla bölgede görevli Sahil Güvenlik botu tarafından söz konusu tekne emniyetli bir şekilde durdurulduktan sonra  yapılan kontroller sonucunda; tekne içerisinde, 19’u Afgan ve 2’si İranlı toplam 21 düzensiz göçmen ile birlikte tekneyi kullanan ve organizatör olduğu değerlendirilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı şüpheli bir şahıs tespit edildi.

Kurtarılan göçmenler Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı İskelesine intikalleri sağlandıktan sonra burada gerekli ihtiyaçları giderilerek, sağlık kontrolleri yapıldı. Organizatör şüphelisi şahıs ile düzensiz göçmenlere yönelik başlatılan yasal işlemlere devam ediliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.