Bodrum Gündem

KÜÇÜK İSKENDER BODRUMLU HAYRANLARI İLE BULUŞTU…

küçük iskender şiir dinletisi (4)Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Şiir Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “Akşam Sefası Şiir Günleri” etkinliğinin konuğu şair Küçük İskender idi. Etkinliğe katılım yoğun oldu. 
Bodrum Gündem Haber 
Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi–TRAFO’da saat 17.30’da başlayan ve yaklaşık 2 saat süren programa şair Özkan Mert de katıldı. “Akşam Sefası Şiir Günleri”nin ilk bölümünde Küçük İskender şiirlerini okudu. İkinci bölümde ise katılımcılar kendi şiirlerini okudu. Şiir okuyanlar arasında Lise çağındaki gençlerin de yer alması dikkat çekti.

Program arasında Kent Haber’e bilgiler veren Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Şiir Çalışma Grubu eş temsilcisi Firdevs Şengül, şunları söyledi “Bugün çok seçkin konuklarla bir aradayız. Konuğumuz Küçük İskender. Oldukça keyifli geçiyor. İkinci bölümde konuklarımız da şiirler okuyacak. Şiir bizim için bir nefes. İnşallah daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle” dedi.

Çalışma grubunun diğer eş temsilci Feriha Beriş ise “İlk bölümde şairimiz Küçük İskender hem kendi hayatından kesitler sundu, hem kendi şiirlerini çok güzel yorumladı. Kendisi aynı zaman da iyi bir konuşmacı. Değişik yetenekleri, değişik uğraşları olan bir şairimiz. Toplantımızın yarısı dolu dolu geçti. Katılımın yoğun olması da bizi çok mutlu etti” dedi.

Program sonunda katılımcılar Küçük İskender ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı. Kent Haber’e konuşan Küçük İskender ise şunları söyledi  “İnanılmaz hoş insanlarla birlikte olma şansımız oldu. Hem dinleyici kitlesi hem de şiirlerini ifade etmeye çalışan dostlar vardı. Ben Bodrum’un bir kültür noktası olduğunu gecenin başında da ifade etmiştim. İsimleri uzun uzun saymayalım, araştırdığımız zaman söyleşimizin zamanı yetmiş. O kadar değerli insanlar yaşamış ve hala yaşıyor. Ben Bodrum için şiirin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Belki benim de deneyimlerimle, buradaki dostların katkılarıyla şiirin ileride çok daha önemli bir yapıya dönüşeceğine eminim. En azından ben kendi adıma, okurlar ve şiirseverler adına çok mutluyum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.