Bodrum Gündem

BodRUN ULTRA MARATONU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ…

BodRUN (12)Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl ikincisi düzenlenen  “bodRUN Ultra Maratonu”, 12 ülkeden 900’e yakın yetişkin ile 50 civarı çeşitli yaş gruplarından çocuğun katılımıyla gerçekleşti.
 Bodrum Gündem Haber 
Bodrum Belediye Meydanı’ndan start verilen ve 100, 50, 23, 10 km’lik dört farklı parkurda koşulan bodRUN Ultra Maratonu’nun 100 km’lik etabı cumayı cumartesiye bağlayan gece 00.30’da, 50 km’lik etabı saat 07.00’de, 23 ve 10 km’lik etapları ise saat 10.30’da başladı. Ayrıca maratonda çocuklara atletizmi sevdirmek amacıyla saat 09.30’da kısa mesafeli bir koşu düzenlendi.
23 ve 10 km’lik etapların startını Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon verdi.  Start öncesi yarışmacılara başarılar dileyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Spora verdiğiniz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyor, sizden sonra gelecek nesillere örnek olduğunuz için hepinizi en candan sevgilerle kutluyorum. İyi ki varsınız spor dostları, iyi yarışlar.” dedi.
Cuma gece saat 00.30’da 100 kilometre yarışının start almasıyla başlayan maraton, sabah saatlerinde 50, 23, 10 km’lik etapların startının verilmesiyle devam etti. Ayrıca çocukları sporla tanıştırmak, atletizme yönlendirmek amacıyla çocuk yarışı da yapıldı. 23 ve 10 km’lik etapların startını Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon verdi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonunun katkılarıyla Bodrum Belediyesinin ev sahipliğinde Bodrum’da bu yıl ikincisi düzenlenen ve yaklaşık 900 sporcunun yarıştığı “BodRUN Ultra Maratonu”, ödül töreni ile sona erdi.

Gün boyu süren mücadelenin ardından, TRAFO Kafe’de dereceye girenlere ödüller verildi. Törende destekleri nedeniyle Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve maratona destek veren diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi

Yarışlarda, 10 kilometre erkekler genel klasmanda Mehmet Aydıngör, kadınlarda ise Benhür Öncel birinci olurken 23 kilometrede erkeklerde Ahmet Bayram, kadınlarda İpek Öztosun, 50 kilometre erkeklerde Ömer Oklu, kadınlarda Rus atlet Natalia Senyovskaya birinciliği elde etti.

100 kilometre erkeklerde Mustafa Kızıltaş, kadınlarda Sevil Toker birinciliği elde ederken, 100 kilometre 50 yaş üstü sporcu Mustafa Kızıltaş ile 40-49 yaş kategorisindeki Hakan Kerimoğlu ele ele bitişe girdi. 13 saat 39 dakika 30 saniye dereceyle mücadeleyi tamamlayan sporcuları, izleyenler alkışladı. Hakan Kerimoğlu, ikincilik kupasını aldı.
Yarışmaların oldukça zor arazi koşullarında yapılan 10 km yarışmasında 12 yaşındaki sporcumuz Elif Irmak Ömeroğlu genel klasmanda 2, 30 yaş altı kategorisinde 1. olurken; Fatma Anter 50 yaş gurubunda 1., 40 yaş gurubunda Çelebi Erkal 1., 50 yaş gurubunda Veysel Uyanık 2, Süleyman Utçu 3. oldu. 23 km yarışmasında ise Selma Akgün genel klasmanda 2. olurken, Yaşar Anter 50 yaş üstü kategorisinde 1.liği elde etti.

Çocuklar kategorisinde ise Karya Akgün 1., Uraz Atan 1., ve Cansu Cengiz ise 2. liği elde etti. yarışmalarda 50 yaş kategorisinde mücadele eden Nursel Çakmak 7. oldu.
Yarışmalardan sonra dereceye giren sporculara kupa ve plaket ödüllerini Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Bodrum Spor kulübü Başkanı Rıza Karakaya verdi.
10 kilometre mücadelesinde ise kadınlar 30 yaş altı kategorisinde koşuya katılan ve genel klasmanda ikinci olan 12 yaşındaki Elif Irmak Ömeroğlu ise takdir topladı.
Ödül töreni sonrası hatıra fotoğrafı çektirildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.