Bodrum Gündem

ENGEL OLMA YETER…/ Gurur Göç Bodrum Gündem Yazıları…

ENGEL OLMA YETER…/ Gurur Göç Bodrum Gündem Yazıları…
gurur-göç-bodrum-gündem-yazılarıBu yazımı yazana kadar bir çok tekerlekli sandalyedeki dostumla, arkadaşımla, abimle, ablamla, kardeşimle konuştum. Tek istekleri;
EŞİTLİK.
 Neden bilmiyorum ama benim gördüğüm kadarıyla toplumumuzun bakış açısı çok uç noktalarda.
Ya çok acıyarak bakıyorlar, ya  hiç umursamıyorlar.
 Halbuki konuştuğum herkes tek bir şey söylüyor biz eşitlik istiyoruz başkalarına nasıl davranıyorlarsa bize de öyle davransınlar başka bir şey istediğimiz yok.
 Düşünüyorum bu farkındalığı yaratmak çok mu zor diye ama gerçekten zor değil.
 Tekerlekli sandalyeli biri gördüğümüz zaman onun halini hatrını sorsak acıyarak bakmasak, kendimizden yaşça küçük bireylerimizi bilinçlendirsek  eminim ki çok daha güzel olacak herşey.
 Başka bir örnek gelecek olursak dışarı çıktığımız zaman çoğu mekanda rampa engeli ile karşılaşıyoruz bizleri düşünmedikleri apaçık ortada.  İç ve dış tadilatına o kadar masraf yapan mekan sahiplerinin bizce bunları düşünmeleri gerekiyor standartlara uygun engelli rampası.
 Benim isteğim geceleri gündüzleri fark etmeden normal sağlıklı bireyler nasıl herhangi bir mekana gidip oturup bir şeyler içebiliyorsa, istediğim engelli dostumun da bunları yapabilmesi.  Artık tekerlekli sandalyeyi  bir engelmiş gibi görmeyelim.
 Günümüzde engelli nüfusu gitgide artmakta bunları engellemek için toplumumuzun daha da bilinçlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.
 Ayrıca bana sorarsanız engel kelimesi tekerlekli sandalye veya merdivenler değil bana göre engel insanlar ve önyargıları.
 Engelsiz bir yaşam dileğiyle
Sağlıcakla kalın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.