Bodrum Gündem

‘CEMİYET MEDYA BAŞARI ÖDÜLLERİ’ SAHİPLERİNİ BULUYOR…

‘CEMİYET MEDYA BAŞARI ÖDÜLLERİ’ SAHİPLERİNİ BULUYOR…

süleyman-akbulut-muğla-gazeteciler-cemiyetiMuğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından her yıl Medya Başarı Ödüllerinin dağıtıldığı geleneksel Basın Gecesi, 01 Aralık 2017 Cuma günü saat 19.00’da CNS Tesislerinde gerçekleştirilecek. Cemiyetin bu yıl ki Onur Ödülü, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Başkanı, Gazeteci-Yazar Erman Şahin’e verilecek.

Bodrum Gündem Haber

Etkinlik kapsamında aynı gün saat 15.00’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde NTV Dış Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe’nin konuşmacı olarak katılacağı “Yeni Medya ve Türk Medyasında Dış Politika Takibi” konulu bir panel de yer alıyor.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve medya mensuplarının çeşitli dallarda ürettikleri eserlerin değerlendirilerek, ödüllendirildiği Basın Gecesi, bu yıl,01 Aralık 2017 Cuma günü saat 19.00’da Muğla’nın Menteşe ilçesindeki CNS Tesislerinde gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında aynı gün saat 15.00’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde NTV Dış Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe’nin konuşmacı olarak katılacağı “Yeni Medya ve Türk Medyasında Dış Politika Takibi” konulu bir panel de yer alıyor.

2015 yılına kadar basında sansürün kaldırılışının yıl dönümüne rast gelen 24 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen geleneksel Basın Gecesi, geçtiğimiz yıl hain 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Ekim ayında yapılmış, daha sonra MGC yönetimi tarafından yapılan takvim değişikliği ile söz konusu gecenin 2017 yılı ve takip eden yıllarda da, Ekim ayında yapılması kararlaştırılmıştı. Bu değişiklik doğrultusunda Ekim ayında planlanan etkinlik, Cemiyetin Onursal Başkanı Ünal Türkeş’in ani vefatı nedeniyle Aralık ayına ertelenmişti.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Muğla ilinin en köklü basın meslek kuruluşu olan Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Basın Gecesi’nin daha zengin bir içerikle gerçekleştirilmesi ve bu etkinliklerin içine eğitim çağındaki gençlerin de katılımını sağlamak amacıyla takvim değişikliğine gittiklerini ifade etti.

Cemiyet olarak medya sektörüne farkındalığı arttırmak adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Akbulut, bu çerçevede düzenledikleri basın gecesinin yanı sıra, aynı gün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin paydaşlığında bir panel de düzenlediklerini söyledi.

NTV İzmir Bölge Sorumlusu Merih Ak’ın moderatörlüğünde ve yine NTV Dış Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe’nin konuşmacı olarak katılacağı panelin konusunun “Yeni Medya ve Türk Medyasında Dış Politika Takibi” olduğunu dile getiren MGC Başkanı Süleyman Akbulut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cemiyetimiz olarak geçtiğimiz yıl CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş’ın katılımıyla ‘Darbeler ve Medya’ konulu panelimizi meslektaşlarımız, protokolümüz ve üniversiteli öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirmiştik. Bu yıl da yine ‘yeni medya’ gibi güncel bir konuyla etkinliğimizi sürdüreceğiz. Burada amacımız, mesleğimizle ilgili konuları üniversite çağındaki gençlerimizle paylaşmak ve meslek seçimlerinde medya sektörüne olan ilgilerini uyandırmak. Umarım bunda başarılı oluruz. Bu yöndeki çalışmalarımız önümüzdeki süreçte de devam edecek. Panelimize Muğla halkını da bekliyoruz. Böylelikle kent-üniversite birlikteliğine de katkı sağlamış olacağımızı düşünüyoruz.” 1 Aralık 2017 Cuma günü MSKÜ Kötekli Yerleşkesindeki Atatürk Kültür Merkezi B Salonu’ndaki panel, saat 15.00’te başlayacak.

MEDYA BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Öte yandan, düzenlenen Basın Gecesi öncesi Muğla Gazeteciler Cemiyeti Seçici Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede çeşitli kategorilerde ödül almaya hak kazanan medya mensupları belirlendi.

Meslektaşlarının yıl boyunca ürettikleri eserlerin değerlendirilmesi aşamasında seçici kurulun büyük bir titizlikle görev yaptığını ifade eden MGC Başkanı Süleyman Akbulut, “Belirlediğimiz kategorilerde meslektaşlarımız ürettikleri eserleri bizimle paylaştılar. Hepsi birbirinden değerli eserler arasında seçici kurul tarafından ödüle layık görülen eserlerin sahipleri, 1 Aralık Cuma akşamı, düzenleyeceğimiz törenle ödüllerini alacaklar. Ödül almaya hak kazanan meslektaşlarımızı kutluyorum” diye konuştu.

Kategorilerine göre ödül almaya hak kazanan isimler şöyle oluştu:

Gazete Haber: Cavit Akgün (DHA-Muğla), Berna Kuş (Demeç Gazetesi-Yatağan), Çağrı Purma (Güney Ege Gazetesi-Milas), Arif Çataroğlu (Manşet Gazetesi-Marmaris)

Spor Haber:  Mete Sönmez (Batı Haber-Ortaca), Erol Dolu (Sportmence-Fethiye)

Köşe Yazısı: Kemal Fellahoğlu (Muğla Gazetesi-Menteşe), Nabide Kılınç (Devrim Gazetesi-Menteşe), Erhan Ayaz (Güney Ege Gazetesi-Milas), Ünal Şöhret Dirlik (Beşkaza Postası-Fethiye)

Röportaj: Turgay Mutlu (Demeç Gazetesi-Yatağan)

Sayfa Düzeni: Cihan Altut (Manşet Gazetesi-Marmaris), Gözde Yağcı (Muğla Gazetesi-Menteşe)

TV Haber: Egemen Sümer (KG Medya-Reuters), Aykut Kurt (Kanal 58)

TV Program: Ayhan Ongun (Kent TV-Bodrum)

Radyo Programı: Hüseyin Açar (Radyo Gözlem-Milas), Özge Deveci (Harbi Radyo-Dalaman)

İnternet Haberciliği: Ayşe Sönmez (www.muglayerelhaber.com-Ortaca).

Cemiyet Yönetim Kurulu Özel Ödüllerinin de verileceği gecede ayrıca, Muğla ilinde 40 ve 50 yılı aşkın süredir kesintisiz yayın yapan gazetelere de plaketleri takdim edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.