Bodrum Gündem

MUĞLA AK PARTİ’DE KILIÇLAR ÇEKİLDİ…

MUĞLA AK PARTİ’DE KILIÇLAR ÇEKİLDİ…

ak parti muğla il de restleşmeMuğla Ak Parti’de ilçe kongreleri öncesi kılıçlar çekildi. Ak Parti’li Yusuf Kayacık ile Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ilk önce sosyal meyde üzerinden daha sonra basın açıklamalarıyla birbirine girdi.

Bodrum Gündem Haber 

Yusuf Kayacık “Kimse köpeksiz köy sanmasın Muğla’mızı ve değneksiz gezmeye kalkmasın, yoksa sonuçlarına katlanır, katlanacak” dedi. Bunun üzerine İl Başkanı Kadem Mete “kimse merak etmesin köpekler içinde, onların sahipleri içinde değnekten alasına sahibiz” yanıtını verdi. Bunun üzerine Yusuf Kayacık “Benim de bizzat bulunduğum bir ortamda, ‘Muğla’da adam olsaydı ben il başkanı olmazdım” deyiveriyor bizim gaf ebesi” şeklinde açıklama yaptı. Kadem Mete “ ben böyle bir şey demedim. Yalan söylüyor” dedi.

Kayıcık :Ahlaksız sözünü kendisine iade ediyorum

Yusuf Kayacık “Sayın il başkanı yaptığı açıklamada şahsıma yalancı, ahlaksız demiş. Tüm bunları kendisine iade ediyorum. Yusuf Kayacığın yalan söylemeyeceğini herkes biliriz.  Bizim tüylü tüyrüz kıllı kılsız diye gaflarımız yok. İl Başkanı Kadem Mete “kimse merak etmesin köpekler içinde, onların sahipleri içinde değnekten alasına sahibiz” demiş. Burada köpek ben oluyorsam siyaseten sahibim de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dur. Benim coğrafi sahibim Muğla’dır. Biyolojik sahibim de annem ve babamdır” dedi.

Kayacık: İl başkanın ağzından çıkanı kulağı duymuyor

Yusuf Kayacık “ İl başkanına makamına ziyareti gittiğimizde kendisine yabancı il başkanına karşı olduğumuzu söyledik. Ve hatta kendinse Trabzon’lu birisi Rize’de il başkanı olabilir mi dedik. O da bize asla dedi. Bizden Muğla’da karşıyız dedik. O da ‘Muğla’da adam olsaydı ben il başkanı olmazdım’ dedi. Bu sözü söyledi. Ben kendisini delikanlı bilirdim. Sözünün arkasında durur sandım. İl başkanın ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Bir il başkanı söylediğinin arkasında olacak. Ya siyaseti düzgün yapacak ya da Rizeye dönüp çay toplayacak” dedi.

Mete  “Böyle bir laf etmedim, yapılan iftiradır”

Kadem Mete “Tarafımca böyle bir söylemde bulunulmadığını açık ve net olarak ifade etmek isterim. Bu açık bir yalan ve iftiradır. Bu cümleyi sarfettiğimi söyleyen şahısla, kendi kişisel bir talebini iletmek için 15 Temmuz demokrasi nöbetleri esnasında Muğla Cumhuriyet Bulvarında yanıma gelerek ayaküstü konuşmamız ve İl Başkanı olarak atamam yapıldıktan sonra ‘hayırlı olsun’ ziyaretine gelmesi dışında aynı ortamda ya da telefonla bile hiçbir iletişimde bulunmadığımız için, bu cümleyi kendisinin de bulunduğu bir ortamda sarfettiğimi söylemekten ibaret iftirasının tek açıklaması kendi siyasi ve kişisel emellerinin aracı olarak kullandığı bir hayaldir. Bahse konu iftiranın yalan ve iftira olması kadar içeriği de çok çirkindir” dedi.

Mete “Ezikliğin dışa vurumudur”

Kadem Mete “Bahse konu bu cümlenin tarafımca söylendiğini iddia etmek için insanın gerçekten kötü niyetli olması lazımdır. Sadece kötü niyet de yetmez. Başka hesap ve niyetlere de sahip olması gerekir. Partimizin içinde bulunduğu kongre süreci açısından bakılırsa bu niyetlerinin gerek kendisinin gerekse kendisini yönlendirenlerin nasıl bir hesaba sahip olduklarını apaçık ortaya koymaktadır. ‘Ak Parti Muğla İl Başkanının bir-iki haftalık ömrü kaldı’ diyerek tabiri caiz ise aklı sıra bir düğmeye bastığını düşünen odaklar ile eş zamanlı olarak bu yalan ifadeyi piyasaya süren bu kişinin bu iftirası, bu partide geçmişte siyaseten hiçbir başarı elde edememenin verdiği ezikliği dışavurduğunun göstergesi olduğu gibi, eşzamanlı söylem sahipleri ile aynı dümen suyunda olduğunu görmek açısından acı ve düşündürücüdür” dedi..

kaynak:  http://www.muglagazetesi.org Mustafa İnci 
Yorumlar

  1. Başar Münir dedi ki:

    Daha bu başlangıç. Yakında film izler gibi izleyeceğiz tüm memlekette.