Bodrum Gündem

BESİAD PERŞEMBE TOPLANTILARI İLE BODRUM GÜNDEMİNİ BELİRLİYOR…

BESİAD PERŞEMBE TOPLANTILARI İLE BODRUM GÜNDEMİNİ BELİRLİYOR…

emre-köroğlu-ve-taner-uslu-BESİAD-geleneksel-perşembe-toplantısı-kasım

Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği BESİAD tarafından düzenlenen geleneksel Perşembe Toplantılarının bu ayki konuğu Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu oldu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Her ay geleneksel olarak düzenlenen BESİAD Perşembe Toplantılarının konuğu Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu olurken, konu ise “Bodrum’ da İmar Nereye Gidiyor? Yeni İmar Planlarının Açıklanması…” oldu.

Bodrum’un en çok beğenilen marka Restaurantlarından birisi olan Midtown Chinese Inn’de gerçekleştirilen Geleneksel Perşembe Toplantısında, Çin mutfağının özel lezzetlerinden oluşan bir menü ikram edildi.

emre-köroğlu-ve-taner-uslu-BESİAD-geleneksel-perşembe-toplantısı-kasım 3SON GELİŞMELERİ ÖĞRENMEK İÇİN DAVET ETTİK…

Açılış konuşmasını BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu yaptı. Başkan Köroğlu üyeleri BESİAD’ın faaliyetleri hakkında bilgilendirirken, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Günümüzde küreselleşme ve yerelleşmenin hem dünyada hem de Bodrum’da yoğun etkileşim halinde olduğunu söyleyen Köroğlu, “Küresel, ulusal ve yerel ilişkiler içinde belediyeler önemli roller üstleniyor. Bu kuruluşların klasik hizmetleri biliniyor. Ancak bunlarla yetinmeyip kentin ve kentlinin tüm gereksinimlerini karşılama noktasında önemleri artmaktadır. Kentteki olumlu, olumsuz çoğu gelişmelerden dolayı belediyeleri sorumlu görme alışkanlığı yaygındır. Bu nedenle, özellikle imar mevzuatındaki değişiklikler ve Bodrum’da imar planlarıyla ilgili olarak Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu’yu konuk ettik…” dedi.

YEREL GÜNDEMİ BESİAD BELİRLİYOR…

Başkan Köroğlu; BESİAD’ın özellikle yerelde gündem yaratan konularda toplantılar düzenlediğini vurgulayarak şöyle konuştu; Her ay üyelerimiz ile birlikte yapmış olduğumuz bu toplantımızda yoğun bir katılımla geçti. Bu ayki konumuz Bodrum’daki imar, Bodrum’daki imarlı yeni yönetmeliklerin neler getirip götürdüğü konularıydı. Üyelerimiz bu konuları merak ediyorlardı. Sayın başkanımız da konuyla ilgili üyelerimizin sorularını cevapladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. BESİAD olarak da her zaman gündemde olan ve gündemin çözülmesi gereken sorunları, çözüme yönelik olarak tartışmaya açıyoruz. Hem bilgileniyor, hem de çözüm önerilerimizi paylaşıyoruz. Bu ayki konumuz da bilindiği gibi imar konusu. Küreselleşmenin getirmiş olduğu bir sonuç olarak, yapılaşmanın hızlı bir şekilde arttığı bir yerde yaşıyoruz. Bunun yerelleşme ile bütünleşik, gerek sivil toplum örgütleri, gerek kamu ve gerekse diğer toplumun yapı taşları ile beraber ele almak, bunlarla beraber tartışmak, çözümleri beraber bulmak, sorunları daha rahat bir şekilde çözüme kavuşturmayı umuyoruz. Sayın Başkan Taner Uslu’ya da katılımları ve bizleri bilgilendirdiği için çok teşekkür ediyoruz…” dedi.

emre-köroğlu-ve-taner-uslu-BESİAD-geleneksel-perşembe-toplantısı-kasım 1İŞ ADAMLARI MERAK ETTİKLERİNİ MUHATABINA SORDU…

Tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da tartışmaya en açık konulardan bir tanesi İmar konusudur. BESİAD bu en çok tartışılan konuyu geleneksel Perşembe Toplantısında masaya yatırdı ve konu ile ilgili muhatap olarak kabul edilebilecek olan kişiyi, Bodrum belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Uslu’yu konuk olarak çağırdı. Taner Uslu kadim dostum dediği BESİAD Başkanı Emre Köroğlu’na ve BESİAD Yönetimine, Bodrum ekonomisine yön veren iş insanları ile bir araya getirmesinden dolayı memnuniyetini ifade ederek teşekkür etti. Uslu şunları söyledi; “Genel olarak ve ağırlıklı konumuz imardı. Toplantıda sadece imar konulardan bahsetmedim. Yarımadamızda Bodrum belediyemizin yapmış olduğu çalışmalardan yola çıkarak adım adım ilerledik. En son olarak da imar ile ilgili konulara ve planlama çalışmalarına girdik. Burada planlamalar da ne durumdayız, neler yapıyoruz, nereden nerelere geldik. Bunları değerli arkadaşlarımızla paylaştık. Onların sorularına aldık, kafalarındaki soru işaretlerini giderdiğimize inanıyorum. Meclise gelen ve gelecek olan planlarımız ile ilgili, bu planlarımızı neden bu çalışmalar yapıldı. Bunların cevaplarını verdik. Çünkü mevzuat gereği de ve Bodrum’un ihtiyacı olan bir şey de, bu plan yenileme çalışmaları. Ama plan çalışmaları uzun sürüyor malumunuz. O nedenle o bilgileri verdik. Gerekçelerini anlattık, hangi kurumlarla beraber bu planların onay aşamasında gideceğimizi anlattık. Biliyorsunuz kimi yerler doğal sit, tabiat varlıkları ve Çevre Şehircilik Bakanlığı ile kimi yerler ise arkeolojik sit, anıtlar kurulu ve Turizm Bakanlığı ile beraber çalışıyoruz. Kimi yerler de sit dışı alanlar. O bölgeleri de Büyükşehir belediyemiz ile çalışıyoruz. Tüm bu kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket ediyoruz. Bodrum’a yararına olan konularda desteğimizi veriyoruz, ama bodrum yarımada halkının karşı olduğu durumlarda bizde halkımız ile birlikte hareket ediyoruz. Biliyorsunuz başkanımızın bir sözü var “Bodrum yarımada halkının karşısında olduğu hiçbir projeye destek vermeyiz…” şeklinde.  Bodrum belediyesi ve Meclis üyeleri olarak, Bodrum yarımada halkının destek verdiği tüm projelere destek veriyor, karşısında durduğu şeylerin de karşısında duruyoruz. Yarımada genelinde Bodrum Belediyesine bağlı müdürlüklerimizin yaptığı çalışmaları da iş insanlarımız ile paylaştık. Böylesi önemli bir organizasyonda, güzel insanlarla beraber olmaktan mutluyum…”

Bodrum belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu sözlerini “İş insanlarının birçok sorusu olduğunu ve bu sorularını onları tatmin edecek şekilde yanıtlamaya çalıştığını kaydeden Taner Uslu “Hepimiz Bodrum’da yaşıyoruz. Onların yaşadığı sıkıntı, bizim de sıkıntımızdır doğal olarak. Empati yaparak onların yaşadığı sıkıntıları anlamaya ve çözüm üretmeye odaklanıyoruz…”  şeklinde tamamladı.

emre-köroğlu-ve-taner-uslu-BESİAD-geleneksel-perşembe-toplantısı-kasım 2BESİAD 2018’DE DE ÖNEMLİ ORGANİZASYONLAR PLANLIYOR…

BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu önümüzdeki Aralık ayında bir panel düzenleyeceklerinin bilgisini verirken, iki sene ara verdikleri Yeni Yıl BESİAD Sokak Partisinin de bu yıl düzenleneceğini söyledi. Başkan Köroğlu Girişimcilere verdiğimiz desteklere geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi devam edeceğiz. 16-17-18 ve 19 Ocak 2018 tarihleri arasında dört gün sürecek olan girişimcilik eğitimlerimiz başlıyor. Yine yıl sonu itibarı ile 200’ü aşkın firmanın katılacağı bir organizasyonda yatırımcıları buluşturacağız…” dedi.

DÖVİZ ARTIŞI ve GENEL DURUM İŞ İNSANLARINI KAYGILANDIRIYOR…

Başkan Köroğlu son dönemde döviz artışının bir devalüasyon anlamına geldiğine dikkat çekti. Köroğlu bir çok insanın zor günler yaşadığını ifade ederek “İş insanlarımız bu döviz artışından ciddi anlamda etkilendiler. En son 18 Kasım’da TÜRKONFED ile beraber Ankara’da yapılan iş zirvesinde de konuşulan ve tartışılan konulardan bir tanesi de buydu Bununla ilgili destek programları yapılacağı ifade edilirken, TÜSİAD ve TÜRKONFED gibi kurumlar gerekli önlemlerin alınması konusunda uyarılarda bulundu. Merkez Bankası da bu gidişat ile ilgili planlama ve müdahaleye daha rahat bırakılması gerektiği konusunda istişarelerde bulunuluyor. Buradan üyelerimize söylemiş olayım. İki tarih var; 12 ve 22 Aralık tarihlerin arasında yeni reformlar gelecek diye düşünüyorum…” şeklinde konuştu.

Başkan Köroğlu devletin özellikle ihracatçılara yönelik destekler, Yargı bağımsızlığı ve OHAL konularının iş insanları tarafından kaygıyla izlendiğine de vurgu yaparak, örneğin Amerikan firmaları ile iş yapmanın neredeyse hiç mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

BELEDİYEMİZ İŞ İNSANLARININ DA GÖRÜŞLERİNİ ALACAK…

Taner Uslu’da son söz olarak “Önümüzdeki süreçte BESİAD üyeleri ile bir araya geleceğiz. Bodrum belediyemizin 2018 yılında gerçekleştirmeyi düşündüğü ihale dosyalarının projelerini hazırlandı. Bu konuda onları da görüşlerini alacağız…” dedi.

BESİAD Geleneksel Perşembe Toplantısı yaklaşık iki saat sürerken iş insanları, Türkiye ve yerel gündem ile ilgili görüş alışverişinde de bulundular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.