Bodrum Gündem

KOCADON “BÜYÜK BULUŞMA” ÖNCESİ MUHTARLAR İLE BİRARAYA GELDİ…

mugla muhtarlar toplantisi (10)

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla il genelinde bulunan muhtarlar ile Muğla’da bir araya geldi. 14 Aralık’ta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Muhtarlar ile bir araya geleceğini söyleyen Başkan Kocadon “Biz hiçbir zaman hırsları mantığının önüne geçmeyen, sevgiden gönül zenginliğinden olan insanlarız. Bizim kimseyle bir derdimiz yok Allah’ımıza çok şükür. Halk, takdir ettiği, kabullendiği müddetçe her zaman sizi layık olduğunuz yerlere getirir…” ifadelerini kullandı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Muğla İl genelinde görev yapan 569 muhtar ile bir araya gelmek için bir toplantı düzenledi. Muğla merkez ilçesi Menteşe’de bir otelde düzenlen muhtarlar buluşmasına 400’ün üzerinde muhtar, ihtiyar heyetleri ile birlikte 500 ün üzerinde bir katılımla gerçekleşti. Başkan Kocadon muhtarları Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 Aralık Perşembe günü Muhtarlar ile bir araya geleceği “Büyük Buluşma’ya  davet etti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları ile Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı.

mugla muhtarlar toplantisi (1)CHP MUĞLA İL BAŞKANLIĞI BU BULUŞMAYI İSTEMEDİ…

Muğla yerel siyasetini yakından izleyen ve yazıları ile gündem yaratan Muğla Kent Gazetesi yazarı Nejat Altınsoy’un “Malum Yemek” balıklı yazısında; “CHP örgütlerine ve Büyükşehre yakın kaynaklar; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile 14 Aralık’ta gerçekleştirilecek muhtarlar toplantısının bilgisi ortadayken (!) Başkan Kocadon’un bu toplantıyı düzenliyor olmasını ’14 Aralık’ta yapılacak asıl toplantıyı provoke ettiği’ iddiasında bulundu. İş bununla kalmadı. CHP İl Başkanlığı, Başkan Kocadon’a muhtarlarla yapacağı toplantıyı iptal etmesini istedi. Kocadon’a gönderilen yazının bir bölümünde; “Bodrum Belediyesi olarak Muğla Muhtarlar Federasyonu ile farklı bir ilçede özellikle genel başkanımızın Muğla ziyareti öncesi yapacağınız birlik ve beraberlik ruhuna zarar vereceği düşünüldüğünden muhtarlara yapacağınız toplantıyı iptal ederek, muhtarlarımızın 14 Aralık 2017 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığındaki toplantıya katılımlarının sağlanmasına çalışmalıyız” ifadelerine yer verildi. Bu yazı ile Kocadon’un örgüt disiplini içerisinde hareket etmesi istendi…” ifadeleri yer almıştı.

Başkan Kocadon’un Muhtarlar ile bir araya gelmesindeki amacın, geçtiğimiz aylarda Kılıçdaroğlu ile Kocadon’un bir araya geldiği bir toplantıda, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Mehmet Kocadon’a; “Muğla mahallelerini tek tek incelemeye alalım, muhtarlara dönük çalışma hazırlayalım…” talimatı vermesinin etkili olduğu da ifade ediliyor.

mugla muhtarlar toplantisi (14)BAŞKAN KOCADON’DAN BİRLİK BERABERLİK MESAJLARI…

Bu gergin süreçte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Kılıçdaroğlu ve Muhtarlar Büyük Buluşması öncesinde Muğla merkezde bir otelde bir araya geldi. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu toplantının başında muhtarlarla tek tek selamlaştı.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye çağrılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşmasına “Güzel Bodrumumuzun Halikarnas Balıkçısı’nın selamıyla hepinize merhaba diyorum güzel dostlar, aydınlık yüzlü insanlar…” diyerek başladı.

Başkan Kocadon konuşmasına şöyle devam etti; “Öncelikle böyle güzel bir akşamda çok uzaklardan gelip bugün bu davetimize katılan değerli muhtarlarıma önce Sayın Genel Başkanımın sevgi ve saygılarını sunuyorum. Muhtarlık o kadar güzel bir görevdir ki gerçek demokrasinin tek temsilcileri sizlersiniz. Sizlerde hiçbir siyasi partinin gücü yoktur, kendi gücünüzle seçilirsiniz. Demokraside en büyük güçler, tek başına isimle seçilen siz saygın muhtarlarımızdır. Sizler tek başınıza aday olursunuz, arkadaşlarınızla azalarınızı yazarsınız sonra da mahallenizi kapı kapı dolaşır oy istersiniz. Onun için sizler, perdenin arkasındaki gerçek kahramanlarsınız.  Bunu asla unutmayın. Sizler bizim gözümüz, kulağımız, dilimizsiniz. Sizlerden gelen her haber bizlerin hızlı bir şekilde hareket etmemizi sağlar…” dedi.

mugla muhtarlar toplantisi (9)ACI veya TATLI İLK HABER MUHTARLARDAN GELİR…

19 yıllık belediye başkanlığı sürecinde muhtarlar ile iletişimini hiçbir zaman koparmadığına vurgu yapan Başkan Kocadon; “Her ay muhtarlarımla beraber toplantı yaparız, mahallelerimizin sorunlarını dile getiririz. Dertleşiriz. Çünkü; muhtarlık o kadar büyük görevler bekliyor ki mahallenin ilk acı haberi, ilk sevindirici haberi hep onlara gelir. Ve bazen o üzücü haberlere bizim bile gitmemiz zorlaşır. İşte o zaman biz de bir kapıyı çalarız ‘Hadi bakalım koca muhtar, düş önümüze.’ deriz. Onun için gerçekten kendinizle gurur duyun. Sizleri bu akşam burada ağırlamaktan son derece mutluyum…” dedi.

mugla muhtarlar toplantisi (6)BÜYÜK BULUŞMA ÖNCESİ NEDEN BİRARAYA GELDİĞİNİ AÇIKLADI…

Başkan Kocadon, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 14 Aralık’ta Muğla’da muhtarlar ile büyük bir buluşma gerçekleştireceğini anımsatarak “Bu toplantımızın esas amacı, sizlerin dertleri ve sorunlarını en kısa zamanda bize ulaştırmanız. Çünkü Sayın Genel Başkanım 14 Aralık’ta Muğlamızı ziyaret ederek sizlerle bir araya gelecek, sizin dertlerinizi ve sorunlarınızı çözmek için. Bizler de her zaman problemin değil, hep çözümün bir parçası olduk. Bunu ilke edindik. Onun içinde çözüm bulmak bizim görevimiz, sizlerin dertlerini ve sorunlarını da çözmek bizlerin en büyük görevidir. Hem mahallede kulağımız gözümüz dilimiz olacaksınız, ondan sonra da size sırtımızı döneceğiz. Yok böyle bir şey arkadaşlar. Sadece seçim zamanında hatırlanmak yok. Önemli olan bugünlerde hatırlanmak. Bakın Bodrum Belediyesi olarak muhtarlarımızla yaptığımız toplantılarda en büyük sıkıntılarının bina olduğunu söylediler. Hepsine binalar yaptık. Arkasından bilgisayarlar, internet, telefon. Çok büyük olan mahallelerimizde sekreter bile veriyoruz kendilerine. Çünkü biliyoruz ki onların çözdüğü her dert bize artı olarak gelecek. Onun için bugün burada sizlerle olmaktan son derece mutluyum…” dedi.

mugla muhtarlar toplantisi (4)KILIÇDAROĞLU’NUN SELAMI İLE KONUŞMASINI BİTİRDİ…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon önceliklerinin hizmet olduğunu ve kimse ile bir sorunlarının olmadığının altını çizerek devam ettiği konuşmasında; “Bir daha söylüyorum biz hiçbir zaman hırsları mantığının önüne geçmeyen, sevgiden gönül zenginliğinden olan insanlarız. Bizim kimseyle bir derdimiz yok Allah’ımıza çok şükür. Halk, takdir ettiği, kabullendiği müddetçe her zaman sizi layık olduğunuz yerlere getirir. Hiç korkmayın, seçime girmek medeni bir cesarettir arkadaşlar. Sizi onun için medeni cesaretinizden dolayı kutluyorum. Bu güzel geceye vermiş olduğunuz desteğe bir defa daha teşekkür ederek Sayın Genel Başkanımın hürmetlerini sunarak hepinize iyi akşamlar diliyorum…” dedi.

Başkan Kocadon, bütün muhtarları birlik ve beraberlik içinde tek yürek olarak

14 Aralık’ta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile gerçekleşecek olan Büyük Buluşma’ya davet ederek konuşmasını tamamladı.

mugla muhtarlar toplantisi (17)Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen Kocadon ve Muhtarlar buluşmasında ulusal ve yerel gündem ile ilgili değerlendirmeler ve sohbetler yapılırken, kimi zamanda sahneye çıkarak Çökertme, Kerimoğlu, Muğla Zeybeği oynandı…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.