Bodrum Gündem

MEHMET TOSUN, İYİ PARTİNİN 3. ÖNEMLİ ADAMI OLDU…

MEHMET TOSUN, İYİ PARTİNİN 3. ÖNEMLİ ADAMI OLDU…

mehmet tosun iyi parti yerel yönetimler koordinatörü (2)Konacık eski Belediye Başkanı Mehmet Tosun, , Genel Başkan Meral Akşener ve Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’nun ardından iyi Partinin 3. Adam pozisyonu olan Mahalli İdareler Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Bodrum Gündem Haber

Konacık eski Belediye Başkanı Mehmet Tosun, bugün basın mensuplarına yapmış olduğu basın açıklamasında Meral Akşener’in başında olduğu İyi Parti’nin Mahalli İdareler Başkan Yardımcılığı görevine getirildiğini belirtti.

Mehmet Tosun “Dün basından bazı arkadaşlarımızın araması ve yeni görevimle ilgili haberi olması sonucu bu açıklamayı yapıyorum. Çünkü Bodrum’da siyaset ve belediye başkanlığı yapmış sizlerle birlikte çalışmış bir arkadaşınız olarak, kendimle alakalı siyasi gelişmeleri mümkün olduğu kadar sizlerle paylaşarak götürmeye çalıştım. Çünkü basın, demokrasimizin en önemli unsurlarından bir tanesi. Demokrasinin işletilmesi noktasında basın özgürlüğünün önemine inanıyorum. O yüzden bu açıklamayı sizler vasıtasıyla paylaşarak hem Bodrum’daki, hem Türkiye’deki vatandaşlarımızın bilgisi olacak” dediği konuşmasına şu ifadelerle devam etti “Şahsım ve ekibimle ilgili aldığımız siyasi kararları sizlerle paylaşacağıma söz vermiştim. Bu süre zarfında İyi Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’nun talebi ve İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in de onayıyla, İyi Parti’nin genel merkezinde Mahalli İdareler Başkanlığı Başkan Yardımcılığı adı altında, ülke genelinde mahalli idareler ile ilgili politikaların oluşturulması ve koordinasyonunun sağlanması konusunda görevlendirildim. Bu yeni görevimi sizlerle paylaşmak için bu basın toplantısını yaptık. Hepinizin malumu belediyecilik, gerek belediye başkanlığım sürecinde gerekse de belediye başkanlığı sonrası yapmış olduğum yüksek lisanslar ve araştırmalar doğrultusunda ilgi alanımdır. Bugüne kadar hem belediye başkanlığı süresinde edindiğimiz tecrübeleri, hem de bu konudaki araştırmalarımızı, yüksek lisans çalışmalarımızın tamamını İyi Parti bünyesinde oluşturulan mahalli idareler başkanlığındaki çalışmalarda kullanma, yararlanma ve orada bu işleri koordine etme fırsatı yakalamış bulunmaktayız. Bu Bodrum adına da, şahsım adına da sevindirici bir olay. Böyle bir görev talebi olduğunda burada siyaset yaptığım arkadaşlarla konuyu tartıştık. Bu görevi kabul etmemin iyi olacağı kanaati oluştu. Ben de kendilerine çalışabileceğimiz söyledim. Bundan sonra artık haftanın 2-3 günü Ankara’da, geri kalan günlerde de buradaki özel işlerimi yönetmek ve organize etmek üzere hayatımı sürdüreceğim” dedi.

mehmet tosun iyi parti yerel yönetimler koordinatörü (4)Belediyeyi Yönetirken Halkı İşin İçine Katmanız Gerekir”…

İyi Parti’nin Türk siyasetinde iyi şeyler yapmak ve tıkanan Türk siyasetinin önünü açmak umuduyla ortaya çıktığının altını çizen Mehmet Tosun, mahalli idareler başkanlığı bünyesinde yapacağı çalışmalarla iyi belediyecilikle ilgili somut modeller ortaya koyacaklarını ve vatandaşlara bu konuda seçenekler sunacağını kaydetti. Tosun açıklamalrına şöyle devam etti “ Belediyelerde de ciddi sıkıntılar var. Kaynakların etkin ve verimli kullanılmaması, kaynak israfı, kayırmacılık, istifaya zorlanan belediye başkanları, Doğu ve Güneydoğu’da 100’ün üzerinde belediyenin kayyumla idare edilmesi gibi bizim demokrasi kültürümüze uymayan uygulamalarla karşı karşıyayız. Ayrıca belediyelerle ilgili yerindelik ve performans denetimi de yok. Birçok hizmetin tekrarı yapılıyor. Ülke genelinde bu işleri araştırmaya başladığını zaman öyle belediyeler var ki; 250 tane şelale yapmış. Biz bundan sonraki süreçte İyi Parti’nin yerel yönetimler vizyonu ve politikalarını oluşturmaya çalışırken bunlara da çok dikkat edeceğiz. Yerel halkın onayı alınmış mı, talep var mı? Örneğin bir yerde sağlık tesisi yapılacak, vatandaşın bununla ilgili bir talebi var mı? Yoksa belediye kendi birimlerinde aldığı kararlar sonucu mu yapıyor? Bunların sorgulamasını yapmamız lazım. Ülke ekonomimizin bulunduğu durum ortada. Önümüzdeki dönemde belediyeler de ciddi anlamda ekonomik sıkıntıya girecek. Bir çok belediyemizin açıklanamayan borçları, kaynak ve yönetilememe problemleri var. Özellikle de büyükşehir belediyelerinden bahsediyorum. Dün büyükşehir belediye başkanımızı bir televizyon programında izledim. 1,5 milyarın üzerinde bir borçtan bahsediyor ve bunu ödeyerek geriye düşürdüğünü ifade ediyor. Burada bir borç stokunun olduğu ortaya çıkıyor. Bizim Türk ekonomisinde önemli yatırım aracı olan, halka en yakım kurumlar olan belediyeleri daha fizibl, daha rantabl, daha vatandaşın istek ve talepleri doğrultusunda hizmet eden kurumsal yapılar haline getirmemiz lazım. Halkı mutlaka işin içine katmamız lazım. Bu doğrultuda çalışmalarımız da hızla devam edecek. Oluşturduğumuz komisyonlar var, çalışma grupları var, ben onları koordine ediyorum. Yerel yönetimler başkanımız Müsavat Dervişoğlu’nun başkanlığında çalışmalarımız devam ettiriyoruz. Ama bu işe destek veren bir yığın arkadaşımız var. Bunu sizlerle paylaşmak istedim. İnşallah bundan sonra her şey iyi olacak. Bodrum ve Türkiye genelinde iyi olacak.”

mehmet tosun iyi parti yerel yönetimler koordinatörü (6)Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Mehmet Tosun, İyi Parti’nin Bodrum’daki teşkilatlanmasının kendi görev ve sorumluluk alanına girmediğini ama gelen destek taleplerini de geri çevirmeyerek destek olmaya çalıştığını belirtti. Tosun “Benim ilgi alanım tamamen yerel yönetimler ve partinin yerel yönetimlerle ilgili vizyonunun oluşturulması ve 2019 yerel seçimlerine hazırlanması. Büyükşehir yönetim modeli de dahil olmak üzere mevcut sorunların tespit edilmesi, yasal düzenlemeler de dahil olmak üzere yeni modellerin ortaya konması üzerine çalışıyorum. Diğer açıklamaları genel merkezimiz ve İl Başkanımız yapacaktır. Bodrum ve diğer ilçelerdeki yapılanmanın da önümüzdeki süreçte netleşeceğini düşünüyorum. Ama İyi Parti Muğla genelinde yapılanıyor. Bu haberleri ben de sizler gibi alıyorum” dedi.

Kendisini de Merkez’den İyi Parti’ye üye olacağını belirtirken ““Şu anda İyi Parti’nin Bodrum’da ilçe teşkilatı olmadığı için herhangi bir üyelik söz konusu değil. Ama buradaki parti yapılanmasından sonra sadece MHP’den istifa eden arkadaşlarımıza değil, iyi siyaset yapma düşüncesi içerisinde olan, siyasette yeni bir arayış içerisinde olan, mevcut tablodan rahatsız olan her vatandaşımıza da kapılarını açacaktır. Ben şahsen böyle düşünüyorum. Benim genel merkezdeki görevi kabul etmem bu doğrultu da harekettir. Yani yeni ve iyi birşey yapalım, işin mutfağında yapıyı düzgün kuralım. Sayın genel başkanımız Meral Akşener’in de hassasiyeti bu yönde, Müsavat Dervişoğlu’nun da hassasiyeti bu yönde” dedi.

2019 yerel seçimlerinde yeniden aday olup olmayacağı sorulan Tosun, “Şu anda iyi ve yeni bir şeyin mahalli idarelerle ilgili kısmına katkı sağlamaya çalışıyorum. Adaylık süreci 8 ay veya bir yıl sonra başlayacak. Belediye başkanlığına aday olacak arkadaşlarımız için projeler geliştiriyoruz. Onlarla meşgul olma gayreti içerisindeyiz. Ama şu anda Bodrum’la ilgili bir açıklama yapmayı doğru bulmam. Çünkü bu konuda verilmiş bir kararımız da yok” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.