Bodrum Gündem

NAR TUGAN – DOĞAN GÜN – YENi  YIL…

nartugan arif vidinli

Bodrumda 21 Aralıkta Kış Gündönümü’ nü,   NAR TUGAN ‘ı  kutlayacağız.

Gündoğanda sahilde,  Bodrumda  Kumbahçede NAR TUGAN  Ateşleri yakacağız . Müzik ve  dans  gösterileri ile.

Konacıkda, Heredot kulturmerkezinde  Türk folkları ve Klasik müzik konserleri düzenlenecek

 Büyük Marketlerde  NOEL süslemeleri için yapma   çamlar satılıyor. Aslında onlar Altayların AKÇAM’ larıdır.

O ağaçlardan alıp,  evlerde  ışıklandırmak güzel olur.  Mutlu NAR TUGAN  yazan bir kuşakla süsleyerek. Sanırım, çocukları  için  evlerinde  yeni yıl  çamları ile   süslemekten çekinen ev hanımları  mutlu olurlar.  Son yıllarda yeni yıl ışıklandırmalarından vazgeçen   belediyeler de Nar Tugan ışıklandırmasını benimseyebilir. Oteller, Restoranlar da  herhalde  Nar Tugan kutlamalarının getireceği canlılığı ışıklandırmalar ile karşılar

Türkcede NAR TUGAN  (Doğan Güneş) demek.  NOEL ise  latince NOio HElios (Yeni Güneş) kısaltması. 24 Aralık NOEL  günümüzde yılbaşına kadar  süren bir tatil haftasına ,  kutlamalara ışıklandırmalara  dönüştü. NAR TUGAN kutlamaları – NOEL tatili  ilişkisini   değerlendirmek  yeni yıla girerken  ekonomiye canlılık  getirir. Yerel yöneticilerin  girişimcilerin NAR TUGAN  etkinliklerine katılmasını  desteklemesi  ekonomiye faydalı olur

Nartugan  Ateşi Gündoğanda 21 Aralık’da  yakılıyor. Peynir çiceği  derneğinin düzenlediği  etkinliklerle. Yine 21 Aralıkta  Kumbahçede de Ayşe Temiz’in yönetiminde Ateş yakılacak ,folklor dansları yapılacak. Bodrumlu  sanatçı Numan Pekdemir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü katkıları ve Bodrum Belediyesi desteği ile Herodot Kültür Merkezinde  iki konser  düzenliyor.

 22 Aralık Cuma  Saat 20.00 de   İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu gösterisi,  24 aralık Pazar Saat 20.00 de Bodrum Oda Orkestrası Yeni Yıl Konseri. Nar Tugan  etkinliklerinin 8. yılına erişmesini sağlayan  Bodrum Belediyesi  Sayın mensuplarını, Sayın Ayşe Temizi, Kumbahçe Muhtarı Sayın Nil Taşkıran’ı, Sayın Sema Höcek ve Peynir Çiçeği derneği  üyelerini, Sayın Numan Pekdemir’i ve  etkinliklere katılan  sanatçılarımızı  özverili  katkıları için kutluyorum. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünü de kutluyorum.

Nar Tugan’da başlayan aydınlanma süreci, Nevruza varıldığında tamamlanır. Nice mutlu Nar Tugan’larla  başlayan nice  Nevruzlara varan  aydınlıklar dilerim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.