Bodrum Gündem

CUMHURİYET ÇOCUKLARINDAN ÇOK ÖZEL BİR ZİYARET…  

cumhuriyet çocuklarından çok özel bir ziyaretBodrum Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, Yahşi  Özel Eğitim Uygulama Merkezini ziyaret ederek engelli öğrencilerle birlikte derse girdiler.

Barış Tan Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim gören engelli öğrencileri ziyaret ederek onlarla birlikte derse girdiler.

Bodrum Cumhuriyet Ortaokulu Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Kulübü üyelerinin yer aldığı ziyarete eşlik eden Görsel Sanatlar öğretmeni Sevim Konak, kendisinin de 12 yaşında engelli bir çocuğa sahip olduğunu belirterek “Biliyorsunuz ki benimde bir engelli bir çocuğum var. 12 yaşında. Dolayısıyla bu farkındalığı diğer tüm öğrencilere de hissettirmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Biz bugün Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Kulübü olarak okulumuzdaki 11 öğrenciyle Yahşi Eğitim Ve Uygulama Okuluna gittik. Buradaki engellileri ziyaret ettik. Kurum içerisinde bulunan derslikleri inceledik hatta engelli çocuklarımızın derslerine katılıp birlikte ders işledik. Güzel bir etkinlik oldu. Amacımız hem 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile oradaki öğrencileri ziyaret  etmek hem de okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin bu konudaki farkındalığını arttırmaktı” dedi.

Bodrum Cumhuriyet Ortaokulu Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Kulübü üyeleri, Sosyal Bilgiler öğretmeni Cafer Taşkan’ın hazırladığı çikolata, şeker ve baklavadan oluşan ikramları engelli kardeşleri ile paylaşarak özel bir gün geçirmiş oldular.

Bodrum Cumhuriyet Ortaokulu Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Kulübü üyelerinin yer aldığı ziyarete okulun Türkçe öğretmeni Gönül Ay, Görsel Sanatlar öğretmeni Sevim Konak ve rehberlik öğretmeni Nilgün Saraçoğlu eşlik etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.