Bodrum Gündem

ULUSLARARASI BODRUM KALE ÇALIŞTAYI / 12-13 ARALIK 2017

ULUSLARARASI BODRUM KALE ÇALIŞTAYI / 12-13 ARALIK 2017

bodrum kalesi çalıştayı

12-13 Aralık 2017 tarihinde Bodrum’da Azka Otel’de Bodrum Belediyesi, Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği ve Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı işbirliğiyle “Uluslararası Bodrum Kale Çalıştayı” düzenlenecek.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bu çalıştayda, Ekim ayından bu yana ziyarete kapatılan Bodrum Kalesi’nde uygulanmaya başlanan restorasyon ve yeni müze projesi, ulusal ve uluslararası uzmanların katılımıyla tartışılacak.

1986-87 yıllarında “anıtsal yapı” olarak tescil edilen ve “1.derece arkeolojik sit alanı” statüsü kazanan Bodrum Kalesi, 2016 yılından itibaren UNESCO Dünya Mirası Aday Listesi’nde yer almaktadır. 2014’de Kültür Bakanlığı kalenin restorasyonunu ve içindeki müze işlevinin yeniden ele alınmasını öngören bir projeyi ihale etmiştir. Bodrumlular, kamuyla tartışılmadan geliştirilen bu projeyle ilgili derin kaygı duymaktadır. Mimarlık ve sivil toplum örgütleri bu bağlamda, Bodrum’da ve başka kentlerde müellifin de katıldığı çeşitli toplantılar düzenlemiş ve konu tartışmaya açıldı.

Bu kez, 12-13 Aralık’ta Bodrum’da gerçekletirilecek olan çalıştay, uluslararası bir nitelik taşıyacak ve bu iki gün boyunca ağırlıklı olarak bilimsel bir tartışma ortamı oluşturulmaya çalışılacaktır. Türkiye’den ve çeşitli ülkelerden koruma, savunma yapıları, arkeoloji ve müzecilik alanlarından uzmanlar bir araya gelerek görüşlerini tartışacaklar ve bu iki günün sonunda hazırlanacak bir  bildiriyle, sonuç kamuoyuna ve ilgili kuruluşlara duyurulacak.

Çalıştay herkesin katılımına açıktır, simultane çeviri yapılacak…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.