Bodrum Gündem

ZEKİ MÜREN ANMA KONSERİ AYAKTA ALKIŞLANDI…FOTO GALERİ…

zeki müren anma konseri manşetSanat Güneşi Zeki Müren, doğumunun 86. Yılında Bodrum Belediyesi Herodot Kültür merkezinde  verilen konserle anıldı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Zeki Müren Sanat Derneği öncülüğünde, Şef Ahmet Sabancı yönetimindeki 60 kişiden oluşan koronun sahne aldığı ve Zeki Müren’in unutulmaz eserlerinin seslendirildiği konserde salonda oturacak yer kalmadı.

24 Eylül 1996 yılında vefat eden Zeki Müren’in doğum günlerinde kendisini anmak için geleneksel hale gelen anma konserlerinin geliri Müren’in eğitime verdiği önem nedeniyle  her yıl Bodrum’daki bir okula bağışlanıyor. Bu yılki konserin geliri de Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu’nun ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılmak üzere okul aile birliğine bağışlandı.

Konsere CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Belediye başkan yardımcılarından Taner Uslu, CHP Kadın Kolları başkanı Emel Çakaloğlu ve yüzlerce vatandaş katıldı.  Salonda bulunan koltukların seyirci için yetersiz kalması nedeniyle kimi izleyicilerin koltuk aralarında bulunan merdivenlere oturduğu gözlenirken kimileri de kapı girişlerine yerleştirilen sandalyelerde konseri izlemeye devam ettiler.

Bodrum Zeki Müren Sanat Derneği topluluğunun koro ve solo olarak seslendirdiği Zeki Müren eserlerinin yanı sıra sanat müziğinin beğenilen eserleri de koro tarafından seslendirildi. Şef Ahmet Sabancı, iki bölümden oluşan konserde bölüm sonlarındaki ikişer eseri de seyircilere söyletti. Oldukça eğlenceli geçen konser ayakta alkışlandı.

Bodrum Zeki Müren Sanat Derneği Başkanı Firdevs Şengül konserle ilgili olarak  “Her yıl doğum gününde sanat güneşimizi anarak, konser düzenliyoruz ve bu konserleri onun yaptığı gibi bir eğitim kurumu yararına yaparak onun yolunda gitmeye devam ediyoruz” dedi. Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Mutafa Kavcar, Bodrum Zeki Müren Sanat Derneği ile beraber bir protokol imzaladıklarını belirterek “Bu konserin okula bir gelir olarak kaydedilmesi için çalıştık. Hem Zeki Müren’i analım hem de öğrencilere ve eğitime destek olalım istedik. Konser ve gelir için çok teşekkür ediyoruz. Her şey çocuklarımız için, onların eğitimi için. Devlet okullarımızda çok büyük ihtiyaçlar var. Okulumuzun da ihtiyaçları var. Öncelikle sınıflarımızda kış gelmesi nedeniyle klima ihtiyacımız var onları gidermeye çalışacağız. Önceliğimiz çocukların ısınması, barınmasıdır. Kalanıyla da temizlik giderleri, kırtasiye giderleri gibi okulun diğer eksiklerini karşılamaya çalışacağız.” Dedi.

Şef Ahmet Sabancı 2002 yılından bu yana devam eden çalışmalar ile ilgili olarak “Bodrum’da Zeki Müren’in müze haline getirilen evinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zeki Müren’in sanat, eserleri ve yardımseverlik özelliğini devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu konserde Zeki Müren’in doğum günü münasebetiyle anıyoruz. Koromuz 65 kişiden oluşuyor. Bunların içerisinde her meslekten insan var. Avukat, mühendis, doktor gibi aklınıza gelebilecek her meslekten üyemiz var. Büyük özveri ile çalışıyorlar. Hiçbir karşılık beklemeden Zeki Müren’in adını unutturmamak adına çalışmalara devam ediyoruz. Konserde gerek Zeki Müren’in kendisinin okuduğu gerek bestelerini söylemeye çalışacağız.” Dedi.

Yaklaşık 2 saat süren konser Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Mutafa Kavcar’ın Şef Ahmet Sabancı’ya çiçek ve plaket vermesinin ardından  İzmir Marşının söylenmesi ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.