Bodrum Gündem

YAT İMALAT SEKTÖRÜNÜN PERVANE PROFÖSÖRÜ TORNACI NİYAZİ DEMİRÖZ USTA VEFAT ETTİ…

niyazi-demiröz-torna-ustası

Bodrum son aylarda birçok çınarını toprağa verdi. Bodrum’un gocamanlarından bir çınar daha, Tornaci Niyazi Demiröz usta yaşama veda etti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’un İstiklal Madalyalı, Kurtuluş savaşı gazilerinden Ali Demiröz’ün oğlu, Bodrum ekonomisinin bir dönem lokomotifi olan Yat İmalat Sektörünün en eski torna ustalarından 1939 doğumlu Niyazi Demiröz usta yaşama veda etti. Yaklaşık bir buçuk yıldan bu yana çağımızın illet hastalığı ile mücadele eden Niyazi Usta mücadelesinde yenik düştü.

Bodrum Belediyesi Meclis üyesi ve eğlence sektörü esnafından Ali Demiröz ile Münire Ceylan’ın babaları, Didar Demiröz’ün eşi Niyazi Demiröz Bodrum’un en eski ustalarından ve pervane profösörü olarak anılmaktaydı. Niyazi Usta özellikle tekne pervaneleri konusunda kendine özgü tasarımlarının patenlerini de almış.

niyazi demirözBu gün (09 Aralık 2017-Cumartesi) Atatürk Caddesinde bulunan Uğur Camiinde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenazeye katılım oldukça yoğundu. Demiröz ailesinin acısını paylaşmak için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, AK Parti Bodrum ilçe Başkan Vekili Mehmet Akbaba, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Öztürk, Cafer Doğan, Dursun Göktepe, Güneri Günaydın, Hüseyin Özten, İsmail Altındağ, Mazlum Ağan, Mehmet Özalın, Mustafa Paşalı, Mustafa Saruhan, Niyazi Atare, Nurten Çakıcı Bıçak, Osman Küçükyüzbaşı, Refik Ülgen, Seval Aktaş, Bodrum Belediyesi geçmiş dönem Demokrat Parti meclis üyeleri, Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum ve Karya Rotary Kulübü üyeleri, Bodrum eski Belediye Başkanı Tuğrul Acar, yat imalat sektörü temsilcileri, Bodrumlu esnaf, STK temsilcileri ve yurttaşlar Niyazi Ustanın cenaze törenine katıldılar.

Niyazi Demiröz cenaze namazının ardından, Türbe Mezarlığında toprağa verildi.

BODRUM GÜNDEM Gazetesi olarak; Bodrum’a önemli katkı sağlamış olan Niyazi Demiröz’e Allah’tan Rahmet, acılı ailesine de sabır diliyoruz…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.