Bodrum Gündem

TÜRK ve YUNAN GENÇLERİ BARIŞ İÇİN ZEYTİN FESTİVALİNDE BULUŞTU…

bodrum ted koleji zeytin hasadı festivali 2017 aralık (9)

TED Bodrum Koleji’nde, Yunanistan’ın Kos Adası’ndan gelen lise öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımıyla 1. Uluslararası Zeytin Festivali gerçekleştirildi. Öğrencilerin zeytin hasadı yapıp dostluk fidanı diktiği festivalde, Türk ve Yunan halkoyunları da sergilendi. Yunan ve Türk gençlerin birlikte gerçekleştirdikleri bu etkinlik, Bodrumlular tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözünün tam karşılığı olarak değerlendirildi…

Bodrum Gündem Haber
Kültürlerarası iletişimi arttırmak, yerel değerleri tanıtmak, gelecek nesillere birlik beraberlik duygusu aşılamak hedefiyle TED Bodrum Koleji ev sahipliğinde ve organizatörlüğünde, Zeytin Dostu Derneğinin de katkılarıyla düzenlenen ‘TED Bodrum Koleji 1. Uluslararası Zeytin Festivali’ Ege’nin iki yakasının şarkı, türkü ve danslarının yer aldığı programla başladı. Zeytin ve zeytinyağının Türk ve Yunan kültüründeki yeri ile iki ülke arasındaki dostluğun ve barışın öneminin vurgulandığı konuşmaların ardından, TED Bodrum Koleji halkoyunları ekibi Bodrum Yöresi halkoyunlarını sergiledi. Ardından sahneye çıkan Yunan öğrenciler ve öğretmenleri de Yunan halk danslarından örnekler sundular. Halkoyunları gösterileri izleyenler tarafından coşkuyla alkışlanırken, Bodrum’dan sadece Ege’nin iki kıyısındaki insanlara değil tüm dünyaya barış mesajları gönderildi.

bodrum ted koleji zeytin hasadı festivali 2017 aralık (7)TÜRK ve YUNANLI GENÇLER BARIŞ FİDANI DİKTİLER…
Daha sonra okul bahçesinde, tarih boyunca Ege ve Akdeniz uygarlıklarının sembolü, barışın, umudun, bolluğun, sevginin ve güzelliklerin temsilcisi zeytinin hasadı yapıldı. Türk ve Yunan öğrenciler hep birlikte dostluk ve barış fidanı diktiler.
TED Bodrum Koleji Genel Koordinatörü Sevinç Zeren; bugünün kendileri için çok coşkulu ve mutlu oldukları bir gün olduğunu belirterek; “Ege’nin güzel gençlerini zeytinin temasıyla birleştirerek zeytinin değerini, bereketini, barışın güzelliğini vurgulayarak güzel bir etkinlik yaptık. İleriki dönemlerde de zeytin yetiştiren bütün ülkelere ulaşıp, oralardan çocukları ve gençleri burada bir araya getirmeyi düşünüyoruz. Onların Bodrumumuzu görmelerini diliyorum…” dedi.
bodrum ted koleji zeytin hasadı festivali 2017 aralık (10)TÜRK ve YUNAN DOSTLUĞU PERÇİNLENDİ…

Öğrencilere zeytin ve zeytinyağı ile ilgili detaylı bilgiler veren Zeytin Dostu Derneği Muğla İl Temsilcisi Feridun Kaykı “Biz dernek olarak bu tür etkinliklere çok önem veriyoruz. Çünkü biliyorsunuz zeytin ağacı ölmez ağacı. Gelecek nesillere aktarılması çok önemli. TED Bodrum Koleji’ne de çok teşekkür ediyorum. Bizi kırmayarak Bodrum’a gelen Yunan öğrenci ve öğretmenlere de teşekkür ediyorum. Bugün zeytin ağacıyla dostluğumuz perçinledik. Bu dünyayı barış ve çocuklar kurtaracak…” şeklinde mesaj verdi.
Zeytinyağı tadımının da gerçekleştirildiği festival öğleden sonra zeytinyağlı sabun, zeytinyağlı yemek ve zeytin çekirdekleri ile yapılan sanatsal çalışmalarla devam etti.

Akşam saatlerinde ise festivale destek veren Zeytin Dostu Derneği ve öğrenciler hep birlikte Türk mutfağına özgü zeytinyağlı sunumların yer aldığı “Barış Yemeği” gerçekleştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.