Bodrum Gündem

AYŞEN ONGUN SOYDAN’DA CHP BODRUM KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞINA ADAY…

CHP Bodrum Kadın Kolları Başkan adayı Ayşen Ongun Soydan (6)

Ayşen Ongun Soydan “Kadınız, Güçlüyüz, Başaracağız…” sloganı ile Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı binasında Bodrum Kadın Kolları Başkanlığı adaylığını açıklayan Emel Çakaloğlu’nun ardından, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanlığı için adaylığını açıklayan Ayşen Ongun Soydan “Kadınız, Güçlüyüz, Başaracağız…” dedi.

Her adaylık açıklamasında olduğu gibi CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ilk sözü alarak “Bu konuda yarışan tüm arkadaşlarımıza öncelikle başarılar diliyorum. Ama Pazar günü kongreye gelmeniz, adaylarımızı dinlemeniz ve oy kullanmanız çok önemlidir. Tüzüğümüze göre belli bir sayının altına düşersek, kongre sıkıntıya girer. Onun için Pazar günü saat 14’te tüm kadınlarımızı Kadın Kolları Kongremize katılmalarını bekliyoruz. Eğer katılabiliyorlarsa öncedeki Gençlik Kolları Kongresine de katılmaları iyi olacaktır. Ayşen hanım parti emekçisidir. Bitez’den geldi, bu konuda görev almak istediğini, aday olmak istediğini bildirdi. Bizde aday olabileceğini söyledik. Bizim partimizde adaylık cesaret işidir. Bu cesareti bulup sizlerin karşısına çıktı. Ekibi ile beraber, ben kendisine de başarılar diliyorum. Önümüzdeki dönem hangi ekip kazanırsa kazansın, biz kadınlarımıza beraber yol yürüyeceğiz. Ama ben partiye öncelik veren, partiye örgüte bakan Kadın Kolları istiyorum. Bu konuda bir daha söylüyorum; örgüte bakan kadın kolları seçilirse iyi olur…” dedi.

CHP Bodrum Kadın Kolları Başkan adayı Ayşen Ongun Soydan (10)KADINLAR SEYMENİN SÖZLERİNE TEPKİ GÖSTERDİLER…

CHP Bodrum İlçe Başkanı Seymen’in “Ama ben partiye öncelik veren, partiye örgüte bakan Kadın Kolları istiyorum. Bu konuda bir daha söylüyorum; örgüte bakan kadın kolları seçilirse iyi olur…” şeklindeki son sözleri ile ilgili olarak CHP’li kadınlar sert tepki gösterirken, bazı kadınların ise salonu terk ettiği görüldü.

DEVRİMCİ GELENEKTEN GELDİĞİNİ SÖYLEDİ…

Daha sonra söz alarak CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanlığı için adaylığını açıklayan Ayşen Ongun Soydan yaşamım boyunca örgütlü mücadele içerisinde yer aldığını vurgulayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Meslek hayatımda, demokratik öğretmen hareketi Töb-Der ve kadın örgütlerinde görev almış emekli öğretmenim. Bu süre içerisinde edindiğim tüm bilgi ve deneyimlerimi ülkemizin aydınlık geleceği, barış ve demokrasi mücadelesi için kullanmak istiyorum…”

Soykan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Devrimci bir gelenekten geldim. 12 Eylül döneminde Kahramanmaraş’ta yaşanan alçak katliamları protesto eylemlerine katıldığım için 5 yıl meslekten uzaklaştırıldım, payıma düşen kadar da hapis yattım…”

CHP Bodrum Kadın Kolları Başkan adayı Ayşen Ongun Soydan (5)ÜLKE GÜNDEMİNE DAİR GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞTI…

CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanlığı için adaylığını açıklayan Ayşen Ongun Soydan konuşmasında ülkenin geldiği durumunu da değerlendirerek, AK Parti İktidarını eleştirdi. Ülkenin sosyal ve ekonomik durumu, köylüler, tarım, işçiler, memurlar, OHAL uygulamaları gibi ülke gündemine dair görüşlerini de dile getirdiği konuşmasında; “Sosyal yaşamda; geçmişte elde ettiğimiz tüm haklarımız örtülü biçimde elimizden alınıyor, Cumhuriyet Halk Partisinin şahsında cumhuriyet değerlerine saldırılar devam ediyor. Bu durumdan da en çok cumhuriyet kadınları zarar görüyor…” dedi

Soydan “Eğitim sistemimiz sıkça değişen uygulamalarla içinden çıkılmaz hale geldi. Sanat ve kültür politikaları süratle çağdaşlıktan uzaklaşıyor. Yarın 82. Yaşında anacağımız Türkan Saylan’a yapılanları unutmadık, genç yaşında mesleğinden atıldığı için hukuk mücadelesi veren, ölümün eşiğine getirdiğiniz, yaşamının baharındaki Nuriye Gülmen’e yaptıklarınızı unutmadık, unutturmayacağız…” şeklinde konuştu.

CHP Bodrum Kadın Kolları Başkan adayı Ayşen Ongun Soydan (8)PARTİ İÇİ BARIŞA, BİRLİK VE DAYANIŞMAYA İHTİYACI VARDIR…

CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanlığı için adaylığını açıklayan Ayşen Ongun Soydan “Bir dünya kenti olan Bodrum’da tüm bu sorunlardan fazlasıyla payını alıyor. Ekonominin lokomotifi durumunda olan turizm, yanlış politikalar sonucu durma noktasına gelmiş. Esnaf kan ağlıyor…” diyerek devam ettiği konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İşte bu koşullarda ülkemiz için tek ve olmazsa olmaz çözüm, Ak Parti iktidarından kurtulmaktır. Bunu gerçekleştirebilecek tek siyasal oluşum da Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisidir. Yani sizlersiniz, yani bizleriz, gençlerimiz, kadınlarımızdır. Şimdi Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisine her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Bu amacı gerçekleştirebilmek için de Cumhuriyet Halk Partisinin parti içi barışa, birlik ve dayanışmaya ihtiyacı vardır…”

CHP Bodrum Kadın Kolları Başkan adayı Ayşen Ongun Soydan (2)İLÇE YÖNETİMİNİN ADAYI OLDUĞUNU VURGULADI…

Soykan konuşmasında mevcut ilçe yönetimiyle uyumlu, verimli bir çalışma gerçekleştirmek, Cumhuriyet Halk Partisinin şanlı bayrağını her zaman olduğu gibi hak ettiği zirveye dikmek için, yanında bulunan ekibi ile birlikte bu demokratik yarışa çıktıklarını ve destek beklediklerini ifade ederek, geçtiğimiz günlerde, demokratik bir ortamda yapılan bodrum ilçe kongresinde delegelerin tercihlerini tekrar Sayın Recai Seymen’den yana kullandıklarını hatırlatarak; “Geçmişte görev yapmış tüm başkan ve yöneticileri yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı yürekten kutluyor, şu sıralar sağlık sorunları nedeniyle aramızda bulunamayan, kendisinden örgüt çalışmalarında çok şey öğrendiğim sevgili Ender Taşören’e acil şifalar diliyorum. Onların bıraktığı yerden göreve devam edeceğimizi bilmenizi istiyorum…” dedi.

Pazar günü gerçekleşecek olan CHP Bodrum Kadın kolları seçiminde aday olan mevcut Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu’na geçmişte yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederken, aynı gün yapılacak Gençlik Kolları Kongresinde yarışacak gençlere de başarılar diyerek sözlerini tamamladı.

CHP Bodrum Kadın Kolları Başkan adayı Ayşen Ongun Soydan (3)BAŞKAN SEYMEN GELEN TEPKİLER NEDENİ İLE YENİDEN SÖZ ALDI…

CHP Bodrum İlçe Başkanı, Ayşen Ongun Soydan’ın adaylık açıklaması öncesinde yaptığı konuşma CHP’li kadınlar tarafından tepki görünce, başkan Seymen açıklamadan sonra tekrar söz alarak “Biraz önce söylediğin sözleri birisini kastederek söylemedim. Ama siz öyle algılayabilirsiniz. Ben ilçe başkanı olarak söylüyorum; Öncelikle bakış açısının örgüte yönelik olması gerektiğini söyledim. Öyle birisini kastederek böyle bir şey demedim. Arkadaşımla başarılı bir çalışma dönemi geçirdiğimizi de söyledim Her şeyin altında bir şey aramayın. Ben arkadaşımızın da başarılı olduğunu söyledim, ona da teşekkür ettiğimi söyledim. Yeni arkadaşımız inşallah, bakalım hangi sandıktan çıkarsa onunla beraber çalışacağız dedim. Buna başka manalar yüklemeyin…” dedi.

Başkan Seymen Bodrum İlçe Örgütünde 2 bin 415 kadın üyenin olduğunun bilgisini verirken, birçoğuna ulaşamadıklarını söyledi. CHP’nin 6 bin 400 üyesi olduğunu ve neredeyse yüzde 30’unun kadın olduğunu da anımsatan Seymen kadın üyelerin ilçe başkanlığına başvurarak ya da mesaj atarak telefonlarını ve adreslerini güncel hale getirmesini istedi. Seymen Kadın kolları Kongresine yüksek bir katılım göstererek, Bodrum’da kadınların ne kadar güçlü olduğunu göstermelerini istedi.

Adaylık açıklamaları sonunda Emel Çakaloğlu ve Ayşen Ongun Soydan birbirlerine başarılar dileyerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.