Bodrum Gündem

BODRUM’DA İLK KEZ BİR KADIN MİMAR BAŞKAN SEÇİLDİ…

bodrum mimarlar yeni yönetim seçildi 16 aralık 2017 (3)

Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliğinde yapılan seçim sonucunda Mimar Gamze Türk Başkanlığa seçilirken,  Yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu; Yaşar Filiz, Gül G. Can, Kenan Sarıoğlu, Suphi Alp, yedek üyeler Gülten Nur Aslan, Ece Yiğit, Fırat Yılmaz, Ahmet Yıldızhan, Evser Koyunbaba…

Bodrum Gündem Haber

Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği, 28. Dönem Olağan Genel kurulu toplantısı Karia Princess otelde gerçekleştirildi. Toplantı Mimarlar odası Başkanı Cevat Kalfa, Muğla Şube Başkanı Osman Köseoğlu, İMO Bodrum Temsilcisi İlhan Özyiğit ve çok sayıda mimarın katılımı ile gerçekleşti. Seçimli Genel Kurulda Bodrum Mimarlar Odasına kayıtlı 470 mimarın 120’si oy kullandı.

bodrum mimarlar yeni yönetim seçildi 16 aralık 2017 (10)Mevcut Başkan Cevat Kalfa ve Gamze Türk’ün aday olduğu Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği, 28. Dönem Olağan Genel kurulunda kazanan taraf Gamze Türk oldu.

Toplantıda önce açılış ve yoklama ardından Başkanlık Divanı seçimi yapıldı Divan Başkanı Ergun Mutluay seçilirken Divan Kurulu Meltem Mutlu ve Ece Yiğit’ten oluştu.

Saygı duruşunun ardından Cevat Kalfa açılış konuşmasını yaptı. 27.Dönem Yönetim Kurulu faaliyet raporu mali raporun görüşülmesi ve Yönetim Kurulunun aklanması, Yeni dönem bütçesinin görüşülmesi ve karara bağlanması, Yeni dönem çalışmalarına ilişkin önerilerin sunulması ile devam etti. Bazı mimarlar söz alarak oda ve mesleki sorunlar ile ilgili konuşmalar yaptı. Daha sonra Temsilcilik Yönetim Kurulu ve Yedek Adaylarının belirlenmesine geçildi.

bodrum mimarlar yeni yönetim seçildi 16 aralık 2017 (23)İMAR KARGAŞASI, MİMARLARI ETKİLEDİ…

Cevat Kalfa 27. dönem çalışma raporunu sunarak yaptığı konuşmada şunları kaydetti “Yönetim kurulu olarak görev sürecimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Büyük şehir yasası ile 11 beldenin birleşerek tek ilçe olmasının getirdiği imar kargaşası ve mevzuatlarında yapılan değişikler mimarlık mesleğini ülkemizde ve ilçemizde uygulama şekillerini etkiler duruma getirmiştir. İmar plan notları değişen imar plan yönetmelikleri ve belediye görüşleri arasında kısır bir döngüye girmiş bulunmaktayız. Meslektaşlarımızın yaşamış olduğu sıkıntı ve sorunları çözmek için ilçe belediyemizle yaptığımız görüşmelerde olumlu sonuçlar alamadık. Görev süremiz içerisinde, mimarlık adına yapmalı birliğimizi koruyarak doğruları söylemekten çekinmeyerek, her kurum ve kuruluşa her kişiye önyargısız ve eşit yaklaşımlar sergilemeye çalıştık…” dedi.

bodrum mimarlar yeni yönetim seçildi 16 aralık 2017 (13)İMO BODRUM TEMSİLCİSİ ÖZYİĞİT KONUŞMASINDA VERYANSIN ETTİ…

Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği, 28. Dönem Olağan Genel Kuruluna konuk olarak katılan İMO Bodrum Temsilcisi İlhan Özyiğit’te “Mesleğimizin zorlukları ile uğraşırken, bir yandan da AK Parti iktidarı tarafından uygulanan vahşi rant politikalarıyla kentimizde yaşanan sorunlarımız çığ gibi büyümektedir. Ortakent TOKİ’ye açılması, Yalıkavak’ta mera alanı olan parsellerin yapılaşmaya açılması, Sit alanların irdelenmesi ile Bodrum’da neredeyse iki bodrum çıkacak kadar yerin imara açılması, Bodrum Kalesi restorasyon projesinin kapılı kapılar ardında yapılması ve yine o şekilde ihaleye çıkması öne çıkan sorunlarımız. İnanıyorum ki; sorunlarımız büyük fakat halledilemez değildir. Birlik ve beraberlik içinde meslek örgütlülüğümüze sahip çıkarak tüm sorunların halledileceğini umuyorum. Bu vesile ile 28. Genel kurulunuz üyelerinize ve Bodrum’a hayırlı olmasını dilerim…” dedi.

YÖNETİMİ YALNIZ BIRAKMAYALIM…

Geçmiş dönem Mimarlar Odası Bodrum Şube Başkanı Hamdi Erdoğan yaptığı konuşmada Bodrum’da artan mimar sayısı ile proje sayısı orantısına değindi. Erdoğan “Ciddi bir ekonomik hareketli bir yapı var görüyorum ki bu mimarların çoğu da İstanbul ve Ankara’dan geliyor yapı denetim yasası TUS’ların elinden alınması, elimizi kolumuzu bağladı yeni yasa odaları ele geçirmeye çalışıyor. Gelirlerin kısıtlandığı ortada yönetimlerin dayanışmaktan başka yapacakları bir şey yok. Mimarlar odası meslek içi eğitimlere önem vermesi gerek. Odanın basınla arasının çok iyi olması gerek yeni yönetim görüşleri fikirleri basınla paylaşmalı. Yönetimleri yalnız bırakmamalıyız…” dedi.

bodrum mimarlar yeni yönetim seçildi 16 aralık 2017 (15)BİREYSEL DEĞİL ÖRGÜTLÜ ve BİRLİK İÇİNDE MÜCADELE ETMELİYİZ…

Söz alan eski mimarlar odası başkanı Bülent Bardak ise “Dünyadaki gelişmelere paralel ülkemizde ve bölgemizde kent, mimarlık, yapı sektörü ilişki ve düzlemleri boyut değiştiriyor. Bireysel olarak mesleki faaliyetlerimizle bu duruma müdahale şansımız yoktur. Yaşadığımız coğrafyanın insanı ve kültürünü temel alan bir sürecin programlanması gerekiyor. Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği sahip olduğu birikimi unutmamalı ve  Sivil inisiyatiflere önderlik ederek bu sürecin oluşmasında aktif rol üstlenmelidir” diye konuştu.

bodrum mimarlar yeni yönetim seçildi 16 aralık 2017 (3)BODRUM’DA İLK KEZ BİR KADIN MİMAR SEÇİLDİ…

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçimli Genel Kurulda Bodrum Mimarlar Odasına kayıtlı 470 mimarın 120’si oy kullandı. Bodrum’da İlk kez kadın mimar olarak başkanlığa adaylığını koyan ve seçimi 84 oy ile kazanan Gamze Türk yaptığı konuşmada genç mimarların önünün açılmasının gerektiğine vurgu yaparak “Bodrum’da çok ciddi genç mimar güruhu geliyor onlarında söz sahibi olması lazım. Ayrıca zorlu bir dönem bizi bekliyor. Hatalar üzerine konuşmanın anlamsız olduğunu söylemek isterim. Bazı şeyler tek başına yapılamayacağını bilmemiz gerek IMC usulü ile diğer STK ile beraber çalışmalar yapmalıyız. Genel Kurullarımız, üyelerimizin geçmişi değerlendirmelerinin ve gelecek ile ilgili öneri ve görüşlerinin tartışıldığı ve tartışmaların bir sonraki döneme ışık tuttuğu geniş bir platform olduğuna inanıyorum…” dedi.

bodrum-mimarlar-yeni-yönetim-seçildi-16-aralık-2017-(1)84 oy ile Bodrum’un ilk kadın Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği Şube Başkanı olan Gamze Türk’ün mevcut listesinin de tamamı yeni yönetimde yer aldı. Gamze Türk başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şöyle; asil üyeler Yaşar Filiz, Gül G. Can, Kenan Sarıoğlu, Suphi Alp, yedek üyeler Gülten Nur Aslan, Ece Yiğit, Fırat Yılmaz, Ahmet Yıldızhan, Evser Koyunbaba oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.