Bodrum Gündem

SANAT DÜNYASINA YENİ SOLUK “DDESIGN GALLERY”

SANAT DÜNYASINA YENİ SOLUK “DDESIGN GALLERY”

ddesigngalery ziyaretciler

1998 yılından bu yana bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren D-Design Bilişim Teknolojileri’nin bünyesinde kurulan ddesign gallery, 25 Kasım 2017’de Maslak’ta galeri olarak özel dizayn edilmiş mekanında, Mehmet Uygun’un “Duvarcı” isimli kişisel sergisi ile sanat dünyasına merhaba dedi. Sergiye katılan ziyaretçiler, Bodrum’dan İstanbul’a gidenlerin mutlaka uğraması gereken mekanlardan birisi olarak değerlendirirken, Mehmet Uygun’un “Duvarcı” adlı sergisi sanatseverler tarafından çok beğenildi.

Bodrum Gündem Haber

ddesign gallery, Maslak’ta oluşturduğu sanat mekanında, izleyicilere görsel sanatların en seçkin örneklerini sunarken aynı zamanda sanat eserleriyle izleyiciler arasında kurulacak köprülerde pozitif rol oynamak amacında.

ddesigngalery ziyaretciler 3Yıl boyunca Türkiye’nin çağdaş sanatçılarına ev sahipliği yapacak olan galeri, ilk sayısı sergiyle eşzamanlı çıkacak olan periyodik bir yayınla da görsel sanatlar alanında bellek tazelemeyi, yeni bir bellek yaratmayı hedefliyor.

Galerinin dinamik bir yapı sergilemesi, yenilikleri kamuyla buluşturması ve bilgiyi paylaşması gerektiği ilkesinden hareket eden ddesign gallery, sanat alanında yeni keşifleri izleyiciyle buluşturarak, sanatçı söyleşileri, sanat seminerleri, çocuklar için özel etkinlikler ile İstanbul’un kültür hayatına nüfuz etmeye hazırlanıyor.

MEHMET UYGUN “DUVARCI…”

Mehmet Uygun, 25 Kasım 2017 – 5 Ocak 2018 tarihleri arasında “Duvarcı” adlı sergisiyle ddesign gallery’de sanatseverlerle buluşuyor. 25 Kasım günü gerçekleştirilen “Duvarcı” adlı serginin açılış kokteyline iş ve sanat dünyasından isimler yoğun ilgi gösterirken, Mehmet Uygun’un “Duvarcı” adlı sergisi sanatseverler tarafından çok beğenildi.

Sanatçı, kendi yaratıcı beniyle özdeşleşen o uzak öyküye götürüyor yeniden bu sergisinde izleyiciyi. Yıllar boyunca bir ressamın tuvalinde devinirken canlanan, kendi başlarına farklı kimlikleri yansıtan figürlerinin doğdukları yere. Onların kendileri gibi aykırı mekanlarının esin kaynaklarına…

Mehmetuygun2Uygun, bu sergi için kaleme aldığı yazıda bir insanın kimliğinin belireceği zamanda, İstanbul’da bir evde hem evin hem geleceğin sanatçısının bir portresini çizerken bugünü anlatıyor izleyiciye. Duvarların dokuları, sarmaşıklar, kapı tokmakları, merdiven gıcırtısı, masallar, kahkahalarla örülen bir öyküden bugünün sanat eserine, dipsiz kuyudan çıkıp kişileşen figürlere değin yaşamsal olana dair her şeyin gelip tuvallerine nasıl yerleştiğini gösteriyor izleyiciye.

Bu yüzden tanımlamaların dışına koymalı Uygun’un çalışmalarını. Çünkü bu eserler, olabildiğince sanatçının kişiliğine özgü öte yandan birikimlerini açık edip sınırların ardına geçen, farklı duyarlılıkları fısıldayan yapıtlar.

Merdivenin çıkardığı sesten ve kahkahalardan söz ediyor ya, sanatçı; dokular ve renklerin ardından resimlere belli belirsiz yerleşen sesler onlar. Çünkü her zaman sessizce anlatmaz Uygun’un resimleri, bazen konuşur. Yeterince kulak kabarttığında rüzgarı ve belki muzipçe gülümseyen figürün hikayesini duyabilir seyirci.

ddesigngallery ddesigngalery ziyaretciler 4 ddesigngalery ziyaretciler 2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.