Bodrum Gündem

CHP GENÇLERİ ALKIM DENİZASLANI’NI SEÇTİ…

chp bodrum gençlik kolları başkanı alkım denizaslanı (87)

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Gençlik Kolları Kongresinde Alkım Denizaslanı ve Mehmet Engin Yıldızhan’ın yarıştılar. Seçim süreci ve Kongrede her iki adayın da örnek olan bir centilmenlik ve olgunluk sergiledikleri seçimde 293 oy alan Alkım Denizaslanı, Bodrum Gençlik Kolları Başkanı seçildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
CHP Bodrum ilçe Örgütü Kongre süreci Kadın ve Gençlik Kolları Kongreleri ile tamamlandı. Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Gençlik Kolları Kongresi yoğun bir katılımla gerçekleşirken, seçim süreci boyunca ve kongre sırasında gösterdikleri centilmence davranışları siyasetçilere örnek oldu. Seçim sürecinde her ikisinin de ayrı ayrı “Birilerinin adamı…” olarak değerlendirilmelerine karşın, her iki adayın da kendi iradelerini ortaya koyabilme çabaları CHP’liler tarafından takdir ve övgüyle karşılandı.

Oldukça heyecanlı bir şekilde seçim sonucunu bekleyen iki aday, sonucun belli olması ile birbirlerine sarıldılar. Alkım Denizaslanı ve ekibi kullanılan 450 oyun, 293’ünü alarak kazanmalarına karşın, sevinç gösterisi yapmadıkları gibi, Mehmet Engin Yıldızhan ve ekibi ile birlikte 2019’da gerçekleşecek seçimler için çalışacaklarının sözünü verdiler.

chp bodrum gençlik kolları başkanı alkım denizaslanı (19)KONGREYE YOĞUN BİR KATILIM OLDU…

Yoğun bir katılımın olduğu Bodrum ilçe Gençlik Kolları Kongresinde divan seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına CHP Gençlik Kolları geçmiş dönem MYK üyesi Erhan Çetinkaya, divan üyeliklerine de Celal Karakaya, Mehmet Kocabıyık ve Nergis Karakaya seçildi. Mustafa Kemal Atatürk ve devrim şehitleri için saygı duruşu ile başladı. Ardından da İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra gündeme geçildi.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cenk Erdöl, CHP Marmaris Gençlik Kolları Başkanı Özgür Çağlı, CHP Kadın Kolları Başkan adayları Emel Çakaloğlu ve Ayşen Ongun Soykan, CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Tufan Erkan Yakar, CHP Bodrum Gençlik Kolları geçmiş dönem başkanları Niyazi Atare ve Emrah Kaplan, CHP Bodrum İlçe geçmiş dönem başkanları Rezzan Karahan ve Kerim Cangır ile partili gençler katıldılar.

CHP Bodrum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık, Bodrum Gençlik Kollarının Faaliyetlerini bir slayt gösterisi eşliğinde katılımcılar ile paylaştı.

chp bodrum gençlik kolları başkanı alkım denizaslanı (31)KİMSENİN ADAMI OLMAYIN…   

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen 2018 ve 2019 yıllarının çok zor günler olduğuna ve belki de 2018’de bir erken seçimin söz konusu olabileceğini anımsatarak yoğun bir seçim çalışması sürecine gireceklerini belirterek; “Öncelikle bizimle birlikte uyumlu bir şekilde çalışan CHP Bodrum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık’a teşekkür ediyorum. Bugüne kadar gençlik kolları bize hangi projeyle gelmişse, biz kendilerine hep yanında olduk, destek verdik. Gençlik kollarımız bu dönem hakikaten başarılı bir dönem geçirdi. Geçmiş dönemlerde de görev yapan, emek veren bu partinin gençlik kollarına da teşekkür ediyorum. Bodrum’da iki adaylı seçimler yapıyoruz. Bu Bodrum Örgütünün demokrasiye ne kadar önem verdiğinin ve tekdüze olmadığının bir göstergesi. Birbirimizle yarışıyoruz, yarıştıktan sonra da yarışın içinde birbirimize söylediklerimiz unutarak, birbirimize sarılarak devam ediyoruz. Bodrum’da demokrasinin en güzel örneklerinden birini veriyoruz. Ana kademede, Kadın ve Gençlik Kollarında aday olan bütün arkadaşlarıma demokrasiye verdikleri katkı için teşekkür ediyorum…” dedi.

chp bodrum gençlik kolları başkanı alkım denizaslanı (32)PARTİLİLERE İDEOLOJİK EĞİTİM ŞART…

Seymen parti içi eğitimlerin çok önemli olduğuna dikkat çekerek konuşmasını şu şekilde sürdür; “Sosyal medyada bir şeyler yazarak içimizi boşaltıyoruz. Ama sosyal medyada paylaşarak bir şey olmuyor. Bundan sonra partimizde hatta alanlarda mücadele etmemiz gerekiyor. Diğer taraftan bizlerin biraz okuma özrümüz var. Gençlerimizin ideolojik eğitim alması gerekiyor. Önümüzdeki dönemde bilhassa gençler ve kadınlarımız ile partililerimizin eğitimine ağırlık vereceğiz…”

Oldukça ılımlı ve birleştirici bir üslup ile başladığı konuşmasının sonunda ise Seymen; “Gençler bu sözlerimden bir şey çıkarmasın, ama herkes CHP’nin adamı olacak. Kimsenin adamı olmayacağız…” diyerek sözlerini tamamladı.
Daha sonra sırası ile CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, Rezzan Karahan, Nazmiye Havlaşi, Kanı Karakaya, Tufan Erkan Yakar ve Cenk Erdöl konuştular.

chp bodrum gençlik kolları başkanı alkım denizaslanı (16)SALİH YANIK KONUŞMASINDA ADETA DEMOKRASİ DERSİ VERDİ…

Yapılan konuşmalarda kendisine cevap hakkı doğduğu için yeniden kürsüye gelen CHP Bodrum İlçe Gençlik Kolları Başkanlığını devredecek olan Salih Yanık; “Gençlerimizin kalkıp konuşmalarını isterdim. Burası danışma kurulu olmadığı için eleştiri ve eleştirilere cevap vermek istemezdim. Sadece birkaç hatırlatmada bulunmak istiyorum…” dedi.

Yanık gençlerin örgütlenmesi ile ilgili değerlendirmeler yaparak görüşlerini aktarmasının ardından konuşmasını şöyle sürdürdü; “CHP Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığım sürece kimsenin adamı olmadım. Doğru olarak ne biliyorsam, her zaman o doğrumun arkasında durdum. Kızanlarınız da oldu, sevenlerinizde ama ben kendi doğrularımı belirledim. Başkalarının doğrularına göre, girdiğim kaplara göre şekil almadım. Beni eleştirenler var. Çalışmadığımızı, partiye gelip gitmediğimizi söyleyenler var. Eleştiriler için söyleyecek çok sözüm yok. Ancak bazen yüklendiğiniz görev ve sorumluluk 30 yaşındaki birini çok yorabilir. Beklentiler farklı farklıdır, hepsini karşılayamamış olabiliriz elbette. 32 proje ürettik. Ekibimle birlikte canla başla çalıştık. Zaman zaman yoruldum dediğimde, ekibim benim yerimi doldurdu…” dedi.

SENİNLE ÇALIŞMAK İSTEMİYORUM SEÇİMDEN ÇEKİL…

Salih Yanık son konuşması olduğunu belirterek biraz daha süre istedi. Yanık konuşmasının ikinci bölümünde ise adeta zehir zemberek bir konuşma yaptı. Yanık; “Ama demokrasi bahsettiğimiz bir dönemde ben üzülerek şahit oldum ki; İlçe Başkanımız Recai Seymen’in Kadın Kolları Başkanımızı arayıp ben sizinle çalışmak istemiyorum, seçimden çekilin demesi gençlik kolları adaylarına da aynı muameleyi yaptıklarına dair soru işareti doğuruyor. Bu partide herkesin seçme ve seçilme hakkı olduğunu biliyoruz. Herkes mevcut başkanlara saygı duyarak çalışmak zorundadır. Ben Gençlik Kollarına aday olduğum zaman buna en çok karşı çıkan Recai Seymen’di. Ama ben hiçbir saygısızlık yapmadan bu iki yıllık süreci, saygı çerçevesinden ayrılmadan bitirdim. Hep karaladılar, onun adamı, bunun adamı dediler. Şu anda görevimi tamamladım ve iki kardeşimden birisine görevimi devredeceğim. Çok iyi çalıştılar, birçok kişiye örnek olacak, düzeyli bir seçim süreci götürdüler. Geçen seçimde Alkım kardeşimle bizde aynısını yapmıştık. Demek bizler güzel örnek olmuşuz. İki tarafta birlik ve beraberlik örneği gösteren bu kardeşlerimize eksik kaldıkları noktalarda her zaman destek vereceğiz…” diyerek sözlerini tamamladı.

chp bodrum gençlik kolları başkanı alkım denizaslanı (48)GENÇLERİN İRADESİNE AŞI ve İŞİ İLE BASKI YAPTILAR…

Daha sonra CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkan adayları konuştu. İlk konuşmayı Alkım Denizaslanı yaptı. Her zamanki gibi oldukça coşkulu ve düzeyli bir konuşma yapan Denizaslanı “İki ay önce aday olmaya kara verdim demiyorum. Çünkü danışarak, mahalle mahalle gezerek, ben diyenler ile değil biz diyenler ile bu kararı birlikte aldık. Hiç kimseyi ayırmadan, hiç kimseyi ötelemeden bu partide yeniden birliği beraberliği sağlamak için sizlerin karşısına aday olarak çıkıyorum. Bu süreçte kulağıma gelen bazı dedikodulardan çok rahatsız oldum. Açık ve net söyleyeceğim;  gençlerin iradesini işi ile aşı ile tehdit ederek, baskı altına almaya çalışanlar CHP’li değildir. İki sene önce bir seçim kaybettim ama ertesi gün yine sizlerle beraberdim. Çünkü CHP bir sevda partisidir. CHP çıkarcıların, menfaatçilerin partisi değildir. CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün ve evlatlarının partisidir. Şuna inanıyorum ki; kimsenin baskısına uymayacaksınız, kendi iradenizle oyunuzu kullanacaksınız. Siyaset bazen küskünlükler yarattı. Bizler bu küskünlükleri ortadan kaldırarak, yeniden birleştirelim. Kavgaları ve kişisel hesaplaşmaları kenara bırakalım. Başkan Alkım olmuş, Mehmet olmuştan ziyade partimiz için ne yapabiliriz, onu konuşalım. Seçildikten sonra göreceksiniz, bu partiyi yeniden birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Sizleri canı gönülden çok seviyorum. Sonuç ne olursa olsun yine aynı şekilde canla başla çalışacağıma şeref ve namus sözü veriyorum…” dedi.

chp bodrum gençlik kolları başkanı alkım denizaslanı (47)SİYASETÇİLERE KAPAK OLACAK BİR KONUŞMA YAPTI…

Alkım Denizaslanı’nın son sözleri ise sadece Bodrum değil, Muğla ve Türkiye siyasetçilerine adeta kapak olacak nitelikteydi. Denizaslanı “Siyaset son bir iki ay kala ben adayım diyerek yapılmaz. Sokakta, meydanda, halkın içinde olacaksın. İnsanları siyasi rant ve oy deposu olarak değil dost olarak göreceksin, yoldaş olarak, dava arkadaşı olarak göreceksin. Eğer sokakta halkın içindeysen, sokakta, halkta sana sahip çıkar. Bu kadar basit. Sonuç ne olursa olsun burada birlik içinde çıkacağımıza inanıyorum. Ben buraya sadece Alkım kardeşiniz olarak değil 790 kardeşimin iradesi olarak çıkıyorum…” diyerek sözlerine tamamladı. Daha sonra yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Alkım Denizaslanı yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Gürkan Özgül, Ayşenaz Gültekin Öncel, Salih Yeğin, Özge Şahin, Ercan Pehlivan, Gizem Yanık, Hasan Bulucu, Kanat Özsert, Uğur Özten, Kezban Ceylan, Hüseyin Fikirli, Okan Altıok, Gözde Dağdelen, Kaan Mandalinci.

chp bodrum gençlik kolları başkanı alkım denizaslanı (42)SOKAKTA, HALKIN İÇİNDE OLMALIYIZ…

Gençlik Kollarına aday olan diğer isim Mehmet Engin Yıldızhan ise şunları dile getirdi“Kongremiz hararetli başladı. Bizler maalesef partili olarak bütün isyanımızı, bütün şikayetlerimizi kendimize ispatlıyoruz. Ben istiyorum ki; bu ülke bu parti için biriktirdiğimiz tüm temennileri, oluşturduğumuz tüm projeleri burada değil, dışarıda, sokakta halkımızın içinde olmasını istiyorum. Ben gençlik kollarında bir yıl boyunca gördüğüm ekip anlayışından dolayı tekrar bu yolda olmak istedim. Görev almak istedim ve bugün karşınıza çıktım. Değerlerimize ve emeklerimize sahip çıkacağız ve adım adım, tek tek dokunarak halkın partisi olarak yola çıkacağız. Yönetime geldiğimizde doğru, düzgün, partinin mutfağı gibi çalışan, bu partiye gönül vermiş tüm gençleri kavuşturan, mücadeleci bir örgüt olarak yola devam edeceğiz. Bizler bu partinin genç neferleri olarak hep şunu savunduk; gençlik kolları bu partimizin mutfağıdır. Hevesi olan, fikri olan, projesi olan gençlerimizi toplayıp onları ileriki dönemlerde milletvekili, ilçe başkanı, il başkanı, meclis üyesi ve belediye başkanı yapmaktır…”

Yıldızhan birlik ve beraberlik isteniyor ise öncelikle kafalardaki önyargıların yıkılması gerektiğini ifade ederek “Öncelikle birbirimizi dinlemeliyiz. Bizler bunu da parti binamızda yapacağız, ortalıkta değil…” dedi. Yıldızhan son söz olarak ise; “Cumhuriyeti kuran partimizdir. 2019’da da Cumhuriyeti kurtaracak olan parti yine CHP olacaktır…” diyerek sözlerini tamamladı. Daha sonra Mehmet Engin Yıldızhan’da yönetim kurulu adaylarını partililerine tanıttı.

mehmet engin yıldızhan789 ÜYENİN 450’Sİ OY KULLANDI…

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Saat 14:00 itibarı ile oy verme işlemi başlarken, beklenildiği gibi oldukça yüksek bir oranda katılım gerçekleşti. 789 üyesi olan Bodrum gençlik Kollarında 450 genç oy kullandı. Saat 18:00 itibarı ile oy verme işlemi tamamlanarak oyların tasnifi yapıldı. Alkım Denizaslanı 393 oy alırken, Mehmet Engin Yıldızhan ise 157 oy aldı. 4 oy ise geçersiz sayıldı.

chp bodrum gençlik kolları başkanı alkım denizaslanı (81)MÜCADELEMİZ BUNDAN SONRA SOKAKTA DEVAM EDECEK…

CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı olan Alkım Denizaslanı ve ekibi sevinçlerini yarıştıkları Mehmet Engin Yıldızhan ve ekibi ile birlikte kutladılar. Kazananın CHP Gençlik Örgütü olduğunu ifade eden genç başkan Denizaslanı kısa bir teşekkür konuşması yaparak asıl mücadelenin şimdi başladığını ve bu mücadelenin sokakta yapılacağını kaydetti. Genç Başkan Alkım Denizaslanı “Bu kadar centilmen bir yarış geçmesinden dolayı başta Engin Yıldızhan kardeşimi ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Ben başkan seçilmiş olsam bile, hepinizin partide yeri vardır. Bundan sonra mücadelemiz sokaktadır, faşistlere karşıdır. CHP 2019’da iktidar olması için hep beraber, el ele…” dedi.

Gençlik Kolları seçimlerinin sonuçlanmasının ardından gençler, Bodrum belediyesi Nurol Kültür Merkezinde devam eden CHP Bodrum Kadın kolları seçimlerini izlemek üzere salondan ayrıldılar…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.