Bodrum Gündem

CHP KADINLARI EMEL ÇAKALOĞLU’NU SEÇTİ…

chp bodrum kadın kolları kongresi emel çakaloğlu (133)

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Kadın Kolları Kongresinde mevcut başkan Emel Çakaloğlu ve Ayşen Ongun Soydan’ın yarıştı. Toplam 513 oy kullanıldı ve 341 oy alan Emel Çakaloğlu yeniden CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı seçildi. Gergin bir kongre sürecinin ardından yeniden başkanlığa seçilen Emel Çakaloğlu “Aslında CHP kazandı. Bu gün herkes kadınların gücünü gördü. İlçe örgütü ile birlikte iktidara yürüyeceğiz…” dedi.

Çiçek & Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber
Emel Çakaloğlu ve Ayşen Ongun Soydan’ın yarıştığı CHP Bodrum Kadın Kolları Kongresi, Oasis Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımın olduğu kongrede zaman zaman gergin anlar yaşansa da kadınların sağduyulu davranışları ile kongre başarılı bir şekilde tamamlandı. CHP Bodrum İlçe Örgütü, CHP Bodrum Kadın Kolları Kongresi ile seçim sürecini de tamamlamış oldu.

3 Aralık’ta yapılan Bodrum İlçe Kongresinde CHP Bodrum ilçe Başkanlığına seçilen Recai Seymen’in, mevcut başkan Emel Çakaloğlu’na “Seninle çalışmak istemiyorum. Kadın kolları Başkanlığı adaylığından çekil ve seçimlere de girme…” şeklindeki uyarısı nedeni ile gergin bir seçim süreci yaşandı. Bu gerginlik Gençlik Kolları seçimlerine de yansırken, gençler içinde sürekli olarak “Onun adamı, bunun adamı” şeklinde, yakışıksız propaganda yapıldığı da görüldü.

Her iki adayın ortak olarak verdiği önerge ile Divan Başkanlığına Nesrin Özalın, divan üyeliklerine de Yıldız Basdırmacı, Mevlüde Yaşar, Leyla Bahtiyar ve Aysun Höbek oybirliği ile seçildiler. Mustafa Kemal Atatürk ve devrim şehitleri için saygı duruşu yapıldı, ardından da İstiklal marşımız okundu. Seçimin blok liste ile olması oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

chp bodrum kadın kolları kongresi emel çakaloğlu (131)BODRUM’DA GERGİN BİR KONGRE SÜRECİ YAŞANDI…

CHP Bodrum Kadın Kolları başkanlığı için son bir haftaya kadar tek aday olarak seçim çalışmasını sürdürürken, Ayşen Ongun Soykan’da Bodrum İlçe Örgütünün adayı olarak yarışa katıldı. Adaylık açıklamaları sırasında Recai Seymen’in konuşmaları ortamı iyice germesine karşın Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Kadın Kolları Kongresi en azından ılımlı konuşmaların olduğu bir kongre olarak devam etti ve sonuçlandı. 341 oy alarak yarışı kazanan Emel Çakaloğlu’nun teşekkür konuşması ise oldukça manidardı. Çakaloğlu konuşmasında “Aslında CHP kazandı. Bu gün herkes kadınların gücünü gördü. İlçe örgütü ile birlikte iktidara yürüyeceğiz…” dedi.

chp bodrum kadın kolları kongresi emel çakaloğlu (115)KATILIM ÇOK YOĞUN OLDU, SALON DOLDU TAŞTI…

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Kadın Kolları Kongresi saat 14:00’de başladı. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu Kongreye başta Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Sandıkçıoğlu Başarır olmak üzere, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Uslu, CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, CHP Marmaris Kadın Kolları Başkanı Dilay Uçar, CHP Menteşe Kadın Kolları Başkanı Sema Gençoğlu, Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri, CHP Bodrum geçmiş dönem İlçe Başkanları Rezzan Karahan ve Kerim Cangır, CHP Kadın Koları geçmiş dönem Başkanları Güler Seymen, Saime Demirtaş, ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı, BESİAD Başkanı Emre Köroğlu, Sanatçı Zaliha Özgen, Hülya Kocadon ve partililer katıldılar. CHP Gençlik Kolları Başkanlığına seçilen Alkım Denizaslanı da Gençlik Kolları seçiminin sonuçlanmasının ardından Kadın kolları Kongresine gelerek seçim sürecini takip etti.

Emel Çakaloğlu dönemi ile ilgili Faaliyet Raporunu, slayt eşliğinde katılımcılar ile paylaştı.

chp bodrum kadın kolları kongresi emel çakaloğlu (132)İLÇE BAŞKANI ILIMLI BİR KONUŞMA YAPTI…

CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Kongresinde Acar Ünlü, Çiğdem Erko, Nuran Yüksel, Nazmiye Havlaşi, Rezzan Karahan, Gönül Polat, Asuman Kaya, Nadiye Sarıtosun ve Muğla Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Sandıkçıoğlu Başarır birer konuşma yaptılar.

CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Kongresinde oldukça ılımlı bir şekilde konuşan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen her iki adaya da başarılar dileyerek, kazanan isim hangisi olursa çalışabileceklerini söyledi. Seymen “3 Aralık’ta gerçekleşen İlçe Kongresinde birlikte yarıştığımız arkadaşım ile şimdi yan yanayız. Gençlik Kolları ve Kadın kolları Kongrelerinin sonunda da yine hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Bodrum örnek gösterilecek bir demokrasi yarışı içinde. Bu akşam bu yarış burada bitecek, yarın hep birlikte nasıl iktidara geliriz, onun mücadelesini yapacağız. Ben Bodrum’da 8 yıl Kadın Kolu Başkanlığı yapmış Ayşe Güler Seymen’in eşiyim. Güçlü bir kadının eşiyim. Biz erkeklerin arkasında güçlü kadınlar olduğu zaman mutlaka bir yerlere geliyoruz. Bizim de onların arkasında durmamız lazım…” dedi.

chp bodrum kadın kolları kongresi emel çakaloğlu (134)SOSYAL MEDYADA YAZANLARA KÜRSÜDEN YANIT VERDİ…

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ılımlı konuşmasına devam ederken, “Densizin biri, sosyal medyada “Bodrum’da demokrasi rafa kalktı…” diye yazmış. O arkadaş herhalde Demokrasiyi hiç görmemiş…” ifadeleri ile sertleşti. Salondakiler başkanın sosyal medyada yazılmış bir söze, nedene kürsüden yanıt verdiğini de anlayamadılar.

Anlaşılamayan bu ifadelerden sonra, Seymen konuşmasına şöyle devam etti; “AKP 2018 veya 2019’da gidecek. Ama biz enerjimizi kendi içimizdeki mücadeleye harcamadan, dışarıya harcamamız lazım. Yerel seçimler partimizin en zor geçirdiği seçimlerdir. Ben buradan ilçe kongresinde söylediklerimi tekrar ediyorum; Bodrum’da Belediye Başkanlığı için parti içinden bir arkadaşımız seçilecek ve örgütten onay alacak. Bu konuda söz veriyorum ama desteklerinizi de bekliyorum. Genel Merkezi ziyaret eden arkadaşlarımız var. Tabii ki ziyaret edebilirler ama kimse Ankara’ya bakmasın, bu örgüte baksın. Ancak bu örgütün onay verdiği arkadaşlar Belediye Başkanı olacak…”

ÖNCELİKLE BODRUM BELEDİYE BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ…

Başkan Seymen CHP’li Belediyeler üzerinde iktidar tarafından baskı yapıldığını kaydederek; “Buradan şunu söylüyorum Bütün Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanlarının arkasındayız. CHP’li belediyelerden müfettiş eksik olmuyor. Gidin AK Parti belediyelerine doğru düzgün denetim bile yok. Bu anlamda Muğla, Bodrum Milas Belediye başkanlarımızın arkasındayız. Tabii öncelikle Bodrum Belediye Başkanı’nın arkasındayız, bunu da buradan ilan ediyoruz. Onlardan bir şey istiyoruz, son 1 senemiz kaldı. Gerek Büyükşehir gerek Bodrum belediyemiz, bizlerin kamuya dönük yüzleri. Onlardan halka daha çok hizmet yapmalarını istiyoruz. 2019 seçim sürecine daha iyi girmek istiyoruz, tek istediğimiz budur…” diyerek sözlerini tamamladı.

chp bodrum kadın kolları kongresi emel çakaloğlu (90)BODRUM’DA KONUŞMAK KOLAY, ASIL ANADOLU’DA MÜCADELE ETMELİYİZ…

Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon da CHP’li ve bir Cumhuriyet kadının evladı olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek “Bodrumumuzda katılım çok güzel. Gönül ister ki Anadolu’nun her tarafında bu güzellikler yaşansın. Arkadaşlar artık mahallemizin dışına çıkalım. Az olsun benim olsunlarla bu işler yürümüyor artık. Çıkalım Anadolu’ya, Karadeniz’e, İç Anadolu’ya, Güneydoğu’ya gidelim bu güzellikleri onlarında yapabilmelerine destek olalım. Ben değil, biz olalım ve bütün cephelerde mücadele edelim. Açık ve net söylüyorum; Bodrum dışında Anadolu’da yapılacak her türlü mücadeleye hazırım arkadaşlar. Burada konuşmak çok kolay. Şu kongreyi yapabiliyor musun? Git İç Anadolu’ya, Karadeniz’e Güneydoğu’ya bak bakalım konuşabilecek misiniz? Onun için biz örnek olacağız, medeniyetin beşiği olan Bodrum örnek olacak, aydınlık yüzlü insanlarımız örnek olacak, yüz Bodrum daha yaratarak biz olacağız. Mücadeleye devam…” dedi.

chp bodrum kadın kolları kongresi emel çakaloğlu (15)SİYASİ ARENADA KADINLARA SAMİMİ DAVRANILMIYOR…

Yapılan konuşmaların ardından CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanlığına aday olan Emel Çakaloğlu ilk sözü aldı. Yaptıkları çalışmaları ve hedeflerini kısaca partilileri ile paylaşan Çakaloğlu; “Yaşamın dengesini oluşturan biz kadınlar 1934 ten bu yana seçilme hakkını elde etmiş olmamıza rağmen, bugünkü genel ve yerel siyasi tabloya baktığımızda çok az sayıda kadın görmekteyiz ne yazık ki. Kurtuluş savaşından bu yana erkeklerle omuz omuza mücadele veren, evde, sokakta, tarlada, madende var olan, üreten, sevgi veren, merhamet eden biz kadınlara siyasi arenada samimi davranılmıyor, tabanda verilen bunca emek ne yazık ki üst görevlere taşınamıyor. Görev talep eden kadınlar tüzük ve yönetmelikler çiğnenerek baskı altına alınmak, vazgeçirilmek isteniyor bazen…” dedi.

chp bodrum kadın kolları kongresi emel çakaloğlu (16)PARTİMİZ ve BODRUM ADINA, BARIŞ VE ADALET İÇİN YOLA ÇIKTIK…

Çakaloğlu konuşmasını son bölümünde ise yaşadığı gergin adaylık sürecine de vurgu yaparak şunları söyledi; “Ayrıştırıcı, öteleyici, hizipçi olup polemiklerle zaman harcamayacağız. Özgürlükçü, demokratik ve eşitlikçi olacak, adalet için özel çaba sarf edeceğiz. Yoğun bir emek ve deneyim içeren önceki dönem çalışmalarımızın referansımız olarak kabul edileceğini umuyor, katılımcı, eşitlikçi, şeffaf ve güler yüzlü bir yönetim anlayışı ile siz kadınlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Bir kadın, bin insandır ve her kadın barışın elçisi, sevgi ve merhametin ta kendisidir. Önce partimiz, sonra Bodrum adına, barış ve adalet için yola çıktık. Dünyanın ve siyasetin biz kadınlara ihtiyacı var, ne kadar çok kadın, o kadar güzel ve etik siyaset diyor, değerli oylarınızla ve el ele haydi kadınlar, sandıklara diyoruz…”

Emel Çakaloğlu konuşmasının ardından birlikte çalışacağı CHP Bodrum Kadın kolları Yönetim Kurulu üyelerinin isimlerini okuyarak sahneye davet etti. Emel Çakaloğlu’nun Yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor; Semahat Berber, Nazlı Gülçin Kadıköy, Sabriye Cengiz, Saliha Toprak, Samuray Çelik Çengel, Fatma Şahbaz, Nuray Berberoğlu, Nuray Ünal, Aylin Öcal, Hatice Pehlivan, Yüsra Miskioğlu, Şenay Cuma, Nesrin Ardağ, Sebahat Damgacı, Nuray Cömert, Taylan Keser.

chp bodrum kadın kolları kongresi emel çakaloğlu (95)2019 SEÇİMLERİ İLE ÜLKEMİZİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK…

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı Kadın Kolları’nın diğer adayı Ayşen Ongun Soydan ise devrimci bir gelenekten geldiğini vurgulayarak: “Bugün elde ettiğimiz tüm hakları borçlu olduğumuz Atatürk’ün bize gösterdiği yolda verilecek mücadelede biz kadınlara çok büyük görevler düştüğünü biliyoruz. Biz kadınların yükü çok ağır olabilir, gücümüz düşebilir. Ama başımız her zaman dik olacaktır. Siyasi partilerde tüm görevler gönüllülük esasına dayalıdır. Ülke ve parti yararı söz konusu olduğunda tüm kişisel hırs ve beklentilerimizi, egolarımızı, önyargılarımızı bir kenara koymak zorundayız. Önümüzdeki seçimler ülkemizin kaderini değiştirecek. Bu bilinçle hep birlikte el ele çalışacağız. Örgütümüzün ve siz değerli kadın arkadaşlarımızın gösterdiği ilgi ve destek üzerine ben de CHP Bodrum Kadın Kolları başkanlığına ekibimle birlikte aday oldum…” dedi.

chp bodrum kadın kolları kongresi emel çakaloğlu (111)OY KULLANMAK İÇİN UZUN KUYRUKLAR OLDU…

Sandıklar ve oy kullanma kabinleri hazırlandıktan sonra Saat 18:00’de oy kullanma işlemi başlatıldı. Saat 20:00’ye kadar oy verme işlemi sürdü. Oldukça yoğun bir katılım olması nedeni ile uzun kuyruklar oluşurken, bazı kadınların oylarını kullanmadan evlerine gittikleri de görüldü.

Saat 19:00’da CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanlığını Alkım Denizaslanı’nın kazandığı haberi gelince, aday olanlar kadın üyeleri adeta markaja aldılar. Saat 20:00’de sona eren oy verme işleminin ardından oyların tasnifine geçildi. Oyların sayımı sonucunda toplam 513 oy kullanıldığı ve 341 oy alan Emel Çakaloğlu’nun da yeniden CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı seçildiği ilan edildi. İlçe Başkanlığının adayı olduğu ifade edilen Ayşen Ongun Soydan ise 171 oy aldı.

Emel Çakaloğlu sonuçla ilgili olarak “Arkadaşlar bugün CHP kazandı. Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz. Bugün herkes kadının gücünü gördü. Katılımı gördü. Herkese ayrı ayrı sabırları için teşekkür ediyorum. İlçe yönetimi ile beraber iktidara yürüyeceğiz…” şeklinde konuştu.
CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Alkım Denizaslanı ve CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu ile birlikte poz verdi.

 

Yorumlar

  1. Nurten çakıcı bıçak dedi ki:

    Emel hanım ve yönetimine başarılar diler, her iki kadın adayımızı medeni cesaretlerinden dolayı kutlarım. Adaylarımız onurluca mücade ettiler. Şölen havasında bir seçim yaşattılar bizlere. Bu yüzden teşekkürlerimi bir borç bilirim. Kazanan ve kaybedeni yoktur bu seçimin. Bundan böyle, heryerde Omuz omuza onları ve ekip arkadaşlarını beraber göreceğimize yürekten inanıyorum..