Bodrum Gündem

Musa Köksal’dan “MEKANİK BELGELER”

Musa Köksal'dan “MEKANİK BELGELER sergisi (13)

Muğla Sıtkı  Koçman’ın Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Musa Köksal, 25’in üzerinde tuval üzerine akrilik ve özgün baskı resimden oluşan çalışmalar ve farklı malzemelerin montajlanma yöntemiyle yeni bütünlükler oluşturmasını da ele aldığı  12.nci kişisel resim sergisi Zeynep Galeri’de açıldı…

Bodrum Gündem Haber

Muğla Sıtkı  Koçman’ın Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Musa Köksal’ın 12.nci kişisel resim sergisi, Bodrum’daki tek bağımsız galerisi, Zeynep  Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin büyük ilgisiyle açıldı.

Musa Köksal'dan “MEKANİK BELGELER sergisi (1)Doç.Dr. Musa Köksal sergisiyle ilgili olarak şunları söyledi; “Mekanik Belgeler” isimli sergimde 25’in üzerinde tuval üzerine akrilik ve özgün baskı resimden oluşan çalışmalar ve farklı malzemelerin montajlanma yöntemiyle yeni bütünlükler oluşturmasını da ele aldım. Çalışmalarımda genel olarak, günümüzün değer yapılanmaları üzerine imgelemlerle, eleştirel bir çözümlemeyi değerlendiriyorum. Sanatçı her dönem çağını gözlemleyerek, sorgulayarak, oluşan etkileşimleri kendi anlatım değerleriyle buluşturarak bunu dışa vuran bir kişiliktir. Bu etkilenmelerin içerisinde kaos, ikilem, toplumsal travmalar, çaresizlik, korku gibi kendi yaşamımıza ait bütün değerler eleştirel bir dille çalışmalarımda ele aldığım konulardır. Bu ilintiler içerisinde takıntılı formlar olarak değerlendirdiğim imgesel yapılanmalar her zaman taşıyıcı roller üstlenmişlerdir. Yaşamın ve insanın özünü sorgulayan çalışmalarımda, karşıtları bir arada kullanarak çoğunlukla geometrik yapısallık içerisinde yeni bir imgesel düzen yaratıyorum. İnsanın gelişen teknolojiye bağımlılığı ve kendini teslim etmesi, doğadan onu uzaklaştıran ve yok olan değerlere karşı tepkisizleştiren bir süreç  oluşturmaktadır. Bu durumun bende yarattığı etkiler, çalışmalarımda ifade biçimine dönüşmüştür. Sergimde, teknolojik çağın insanı nasıl mekanikleştirdiği üzerine ikilemleri vurgulamaya çalıştım…”

Sanatçının “Mekanik Belgeler” adlı sergisi Zeynep Sanat Galerisi’nde 02-Ocak 2018’e  kadar tüm sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

www.zeynepsanatgalerisi.com

Musa Köksal'dan “MEKANİK BELGELER sergisi (6)MUSA KÖKSAL KİMDİR…

 Musa Köksal Kdz. Ereğli’sinde 1966’da doğdu. Sanatçı 1991’de Hacettepe Üniversitesi, G.S.F. Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1994 Hacettepe Üniversitesi, G.S.F. Resim Bölümü’nde “Kozmik Denge ve Tin” konulu Yüksek Lisans Raporu’nu tamamladı.

-1994-2001 yılları arasında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde, 4 yıl Araştırma Görevlisi, 3 yıl Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.

-2001-2007 Almanya-Stadt Essen’de sanat çalışmalarını sürdürdü.

-2006 Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde “Boşluk ve Alegorik Anlatım” isimli Sanatta Yeterlilik Eseri Raporu’nu tamamladı.

2007 Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başladı.

-2014 yılından itibaren Doçent olarak görevini sürdürmektedir. Dekan Yardımcılığı ve Resim Bölümü Başkanlığı görevini yürütmektedir.

-Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği, İstanbul Exlibris Derneği, SEDER, Türk Özgünbaskı Sanatçıları Derneği üyesidir. Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda 6 ödülü bulunmaktadır.

– 12 Kişisel sergi açmıştır.

– Ulusal ve Uluslararası Bienallerde, Sempozyumlarda, Karma ve Yarışmalı Sergilerde çok sayıda eserleri sergilenmeye değer bulunmuştur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.