Bodrum Gündem

DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ / Hatice Yücel BG yazıları…

DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ / Hatice Yücel BG yazıları…

hatice-yücel-bodrumgundem_yazilari

Eski bir söylence; Tanrının 36 iyi insan yüzü suyu hürmetine dünyayı yok etmekten vazgeçtiğini söyler. Bunların ortak özellikleri; doğruluk, adalet, merhamet, vefa, bilgelik, incelik, iyilik, çalışkanlık, özveri…

Türkan Saylan da bunlardan biridir diye düşünüyorum.  İstanbul’da 1989 yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni kurdukları zaman ben de emekli olmak zorunda bırakılan, henüz eğitimde yapacak şeyleri bitmeyen, arayış içinde olan bir öğretmendim. Bodrum’da okuduğum gazete yazılarıyla düşündaştık.  Sonra 1991’de Bodrum Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kuruluşu sırasındaki bize yaptığı ziyarette tanıştık ve sonra defalarca başka yerlerde sürdü. Onu tanıdıkça sevgim, saygım arttı. Yolu yolum, sesi sesim, yüreği yüreğim oldu. 16 Aralık 2017 Profesör Doktor Türkan Saylan’ın 82 yaşını kutladık. Bu törende Nurol Kültür Merkezi Salonu’nun yediden yetmişe, doğudan batıya, okuyandan okumayana, kız erkekten oluşan kalabalık gönüllüsü, burslusu, destekçisi, çocuk ve gençlerden oluşmuştu. Bu çok büyük aile görüntüsünün nereden nereye nasıl geldiğini biliyorduk.

Bugün ki mutluluğumuz ondandır.

Törenin en duygulu anı “Derneğin merdivenlerinde büyüdüm. ilkokul 2. Sınıfta orası benim ikinci evimdi. O merdivenlerde iken buralara geleceğimi düşenemiştim. Bugün diş doktoruyum. Önce kararlılıkla benim arkamda, yanımda olan anneme, sonra Bodrum Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyelerine teşekkür ederim. Şimdi kendimi kardelenlerin üstündeki karı eriten güneş gibi görüyorum…” diyen Burcu Kaya kızımız yaptığımız bir ışıktı.

Gençlik birimimizin geçen Dünya Tiyatrolar Günü’nde çok beğenilen Meral Saraçbaşı’nın ayarladığı “Çalıkuşları Çoğalacak” oyunu alkışlarla ödüllendirildi. Yoğun okul programlarının dışına çıkarak sanata el veren bu gençlerimizle gurur duyuyoruz. 21 Yaz Okulu öğrencimiz Halim Karataş’ın boyundan büyük sözleri ve kendine güveni ile “Atatürk yolunda olursanız mutlu olursunuz” uyarısı umutlarımızı tazeledi. Flütü ile “Bir Başkadır Benim Memleketim” parçasıyla katılan kızımız da ruhumuzu besledi.

Tanıtımımızın son bölümündeki sürpriz olay ilk üyelerimizden kütüphaneci Sönmez Taner’in 80’inci yaş günü anısına bastırdığı ve gelirini Derneğimize bağışladığı “Denize Koşan Yıldız” şiir kitabının imza anıydı.  Bildiğim tek şey üreten insanların yeriydi derneğimiz. Başarısı da oradan geliyordu. Sönmez Taner 24 yıl önce Bodrum’a koşanlardan. O gün bugündür birebir yaşıyor Bodrum’u. Önemli projelerde yer alıyor. Her gün batımında usulca denize bıraktığı dilek taşlarının bugün gerçekleştiğine inanıyor. Onun Halikarnas Balıkçısını ne için çok sevdiğini bu kitabı bir solukta okuduktan sonra anladım. Yaşamının hüznünü O da maviye, yeşile, mora, mavi yolculuğa, börtü böceğe, Gündoğan’a, güzele, iyiye, sevgiye, dosta dönüştürmüş Bodrum’da. Bize göre hala “dişi şehir” burası. Ellerine, aklına, yüreğine sağlık can dostum. Bodrum’a almaya değil vermeye gelenlerdensin. Dilerim şiir kitabının tadına herkes varır.

Her şeyi gördün değil mi Türkan hocam? Sonuna kadar gülen yüzün, güven veren bakışınla aydınlık pencerenden yüreğimizdesin papatyalarınla. Göle attığın maya tuttu. Okuyacak kızlarımızı yüzbinlere ulaştıracağız.

Sana bundan, bugünden daha güzel doğum günü hediyesi olabilir mi?

Hatice Yücel

Eğitimci ve ÇYDD Bodrum Şubesi Kurucu Onursal Başkanı 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.