Bodrum Gündem

MANDALİNA ÇALIŞTAYINDA SALON BOMBOŞTU…

MANDALİNA ÇALIŞTAYI BODRUM (3)Bodrum Ziraat Odası, Muğla Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen “Bodrum Mandalina Bahçelerinin Sürdürülebilirliği Çalıştayı”  ilgi görmedi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve bir saat gecikmeli başlayan çalıştaya konuşmacılar ve görevlilerin dışında sadece birkaç mandalina üreticisi katıldı.

Muğla Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nden Demet Ağaoğlu gecikmeli başlayan çalıştayda yaptığı konuşmada amaçlarının Bodrum mandalinasının sürdürülebirliğine destek vermek amacıyla Bodrum Ziraat Odası  ile birlikte söz konusu çalıştayın bu yıl ikincisini düzenlediklerini kaydetti. Ağaoğlu, katılım yok denecek kadar az olmasından son dere üzücü olduğunu da dile getirirken “Bu ürün bu değer, bu tat, bu lezzet kaybolmasın. Bu ürünü gelecek kuşaklara emanet edelim diye. Bodrum turizm kenti ama mandalina bahçeleri kayboldukça, bütün her yer imara açıldıkça sonuç olarak geleceğimiz nokta bu ürünün kaybolması olacaktır. Bir süre sonra Bodrum’u Bodrum yapan değerlerden uzaklaşmış olacaktır” dedi. Demet Ağaoğlu,  1964 yılında 540 bin mandalina ağacından geriye 40 bin adet kaldığını açıkladı.

Çalıştayın düzenleyicilerinden Bodrum Ziraat Odası Başkanı ve Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Mehmet Melengeç yaptığı konuşmada  ziraat odasının yaptığı çalışmalardan bahsetti.
Bodrum İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fahrettin Doğan, mandalinanın ekonomik değerinin korunmaması durumunda mevcut bahçelerinde yok olacağına vurgu yaptı.  Doğan çözüm olarak da bölge olarak eko turizme yönelmesi gerektiğini belirtti.
Bodrum Mandalina Şenliği 23 Aralık Cumartesi ve 24 Aralık Pazar günleri atölye çalışmaları ve konserlerle devam edecek. Pazar günü ayrıca saat 10.30’da Herodot Kültür Merkezi’nde “Bodrum Mandalinası Bahçelerinde Agro-Turizm Paneli” yapılacak.

Yorumlar

  1. Demet Ağaoğlu dedi ki:

    Çalıştay 09.30’da izleyicilerin gelmemesi nedeni ile başlayamamıştır. Sn. Kaymakam duruma şahittir. Durum üreticilerin umutsuzluğunun göstergesidir. Üreticiler bahçeler ve kahveler gezilerek davet edilmiştir. Bodrum’lular, zırai üretim ve gıda işleme, devlet destekleri konularında çok kıymetli sunumları kaçırmışlardır.