Bodrum Gündem

NAR TUGAN KONSERİ AYAKTA ALKIŞLANDI…

IMG_4464İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, birbirinden güzel eserleri 8.NarTugan Şenlikleri için seslendirdiler.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Herodot Kültür Merkezinde konser veren İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğunun yaklaşık iki buçuk saat süren konserini seyirciler ayakta alkışladı. Konseri aralarında Şenliklerin onursal başkanı Arif Vidinli’nin yanı sıra  CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, İYİ Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun ve Bodrum Belediyesi meclis üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 450 kişi izledi.

IMG_4411Konserde bir konuşma organizasyonun sanat koordinatörü Numan Pekdemir, 8. NarTugan Şenlikleri kapsamında yapılacak olan konserlerin ücretsiz ama davetiyeli olduğunu, bununla beraber davetiyelerin çok kısa bir sürede bitmiş olmasına rağmen kimi sanatseverlerin konsere gelmemesinden dolayı üzgün olduğunu belirtirken sözlerine şöyle devam etti “Bugün Bodrum Herodot da İzmir Devlet Türk Dünyası topluluğunun konserini gerçekleştirdik. Bu muhteşem bir konser için tüm sanatçılarımıza teşekkür ederiz. Konser ücretsiz ama davetiyeliydi.
Davetiyeler on gün önce dağıtıldı. Üç beş gündür telefonlarım susmadı, insanlar davetiyelerin tükenmiş olduğunu ancak konsere gelmek istediklerini söylüyorlar. Mümkün olamayacağını söyledim üzülerek. Ama gördüm ki davetiyelerini alıp gelmeyenler olmuş. Hatta gelenlerden biri 6 kişilik aldık ama iki kişi geldik diye birde utanmadan hatasını söylüyor. Böyle olmaz başkalarının hakkını almak demektir bu. Tabii davetiye aldığın halde gelinemeyebilir hastalık var sağlık var. Nitekim bazı dostlarımız gelemeyeceklerini bildirdiler biz o yerleri başkalarına verdik. Kendilerine teşekkür ederim. Göstereceğiniz hassasiyete şimdiden teşekkürler.”

IMG_4487Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde Mehmet Ali Gevrek şefliğinde 21 eser seslendiren İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu konserde, Gagavuz, Türkmenistan, Tacikistan, Uygur, Kırgısiztan, Bosna, Kırım, Özbekistan ülkelerinden eserlere yer verirken Bodrum yöresinden de Çelik Dayı (Mustafa Bacaksız) tarafından bestelenen Kavaova Düğünü isimli türküyü de seslendirdi.

Konser sırasında Bodrum ve Muğla yöresel halk oyunlarından seçkiler ile birlikte yine İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğunun dansçılarının solo dans gösterileri de izleyicilerden tam not aldı.

Konser Kars yöresine ait Muzaffer Sarısözen tarafından bestelenen “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” adlı eserle son buldu. Şarkıya salonda bulunan konuklar hep birlikte eşlik ettiler.

Konser sonunda Bodrum Belediyesi CHP Meclis üyesi Osman Küçükyüzbaşı tarafından şef Mehmet Ali Gevrek’e çiçek verilmesi ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.