Bodrum Gündem

EN İYİSİ MANDALİNALI ÇİKOLATA 2. MANDALİNALI SUCUK ve 3.MANDALİNALI TATLI…

mandalina-yemek-yarışması-(8)

Bodrum Mandalina Şenliği’nin son gününde mandalinadan yapılan yemekler yarıştı. Jüri üyelerini hayli zorlayan yemek yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Zeliha Sümüş’ün yaptığı mandalinalı çikolatayı birinci seçilirken, Leyla Can’ın yaptığı mandalinalı sucuk 2’inci, Demet Köklükaya’nın yaptığı mandalina tatlısı ise 3’üncü oldu…
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Ziraat Odası tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen 11. Mandalina Festivalinin son gününde yapılan yemek yarışmasında mandalinalı mükemmel lezzetler ortaya çıktı.

Bir dönem Bodrum ekonomisinin lokomotifi olan Bodrum Mandalinasının ve Mandalinacılığın yok olmaması için yapılan Mandalina şenliğindeki amaç mandalinanın bir endüstri haline gelerek karlılığını artırmak. Pazarı genişletmek için bu güne kadar gazozu, lokumu, kolonyası, reçeli yapıldı. Son olarak mandalina yağının da endüstriye kazandırılması ile bir miktar daha karlılığı artmaya başlıyor. Bu konuda BODTO yıllardan bu yana farklı projeler ile Bodrum Mandalinasının yok olmaması için yoğun çaba harcıyor.

mandalina yemek yarışması (9)

HERKES MANDALİNALI LEZZETLERİN SUNULACAĞI, BU GÜNÜ BEKLEDİ…

2 gün boyunca çalıştay, seminer, panel ve benzeri etkinliklerin düzenlendiği festivalin son gününde herkesin merakla beklediği Bodrum Mandalinasından yapılan yemekler ve tatlılar yarışması gerçekleştirildi. Birbirinden ilginç ürünler jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Girişimci ev hanımları, mandalina üreticileri ve aşçılık kursu öğrencilerinin katıldığı yemek yarışmasında, mandalinalı çikolata, baklava, kekler, kurabiyeler, cezeryeli sucuk ve hatta erişte bile vardı.
mandalina yemek yarışması (2)JÜRİ BİRİNCİYİ SEÇMEKTE ZORLANDI…

Aşçı, turizmci ve Slow Food yetkililerinden oluşan jüri üyeleri tek tek tatlarına baktığı ürünleri değerlendirirken oldukça zorlandı. Zor da olsa bir karar veren jüri üyeleri, Zeliha Sümüş’ün yaptığı mandalinalı çikolatayı birinci seçerken, Leyla Can’ın yaptığı mandalinalı sucuk 2’inci, Demet Köklükaya’nın yaptığı mandalina tatlısı ise 3’üncü oldu.
Yarışmada Bora Özkeskin jüri özel dalında, mandalina dolması ile Şengül Temiztürk en yaratıcı yemek, mandalina ekşisi ile Melek Vural en yaratıcı sunum dalında birinci oldu. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
Yemek yarışmasının ardından Bodrumlu şarkıcı Gülsen Karatoprak konser verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.