Bodrum Gündem

DOKUNMA !.. PLAJLAR VE KOYLAR HALKINDIR…

DOKUNMA, PLAJLAR VE KOYLAR HALKINDIR (12)Meraların, doğal ve arkeolojik sit alanlarının 49 yıllığına turizm amaçlı tahsis edilmesi kararını protesto eden Bodrumlular “Meralar Halka Kalsın Tarih ve Doğa Yağmalanmasın” eylemi yaptı. Küdür yarımadasında gerçekleşen eyleme CHP’li milletvekilleri de destek verdi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’ndeki 470 hektarlık alana sahip mera, 1. Dreece doğal ve arkeolojik sit alan olan Küdür yarımadasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından turizme tahsis amaçlı 49 yıllığına kiraya verilebileceği veya satılabileceği yönündeki yasaya tepki olarak CHP ilçe örgütü tarafından eylem düzenlendi.

küdür yarımadası mera eylemi chp (7)“Beach Değil Kumsal Kalmak İstiyoruz”…

Küdür yarımadası kuzey koyu halk plajında ve meralık alanda düzenlenen eyleme CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Akın Üstündağ, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, belediye başkan yardımcısı CHP’li Taner Uslu, sivil toplum örgütleri ve sanatçılarında aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı. Ellerinde “Akdeniz Foklarını Koruyalım, Yarın çok Geç Olabilir, Doğal Yaşamı Koruyalım, Beach Değil Kumsal Kalmak İstiyoruz, Meralar Tahsis Edilemez” yazılı dövizlerle gelen, “Küdür Yarımadasına Dokunma Plajlar ve Koylar Halkındır” yazılı pankart açan eylemcileri polisler uzaktan kontrol etti. İnsan zinciri oluşturarak sık sık  “Sahiller Bizimdir Bizim Kalacak” sloganları atan eylemcilere polis müdahale etmedi, ardından basın açıklaması yapıldı.

küdür yarımadası mera eylemi chp (2)“Akdeniz Foklarının Barınma Ve Üreme Alanları da Yok Olacak”…

CHP İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyesi  Başar Bıyıklı Küdür yarımadasında 470 hektarlık alanın meralar , 1. derece doğal ve arkeolojik sit ve halka açık koylar olmak üzere tahsis değişikliği yapılarak imara açılmasının yasalaştırıldığını belirterek “Sadece Bodrumluların ve yerli turistlerimizin değil, dünya turistlerinin rahat nefes alabildiği Akdeniz foklarının üreyip yaşama olanağı bulduğu bu koyların imara açılması buranın betona dönüştürülmesi demektir, yerel balıkçı tekneleri ve tur teknelerinin turizm yaptığı ve sadece turizm amaçlı kullanılan bu koyların rant amaçlı imara açılacak olmasını kabul etmiyoruz etmeyeceğiz, bu katliama seyirci kalmayacağız, Küdür yarımadası on binlerce yıl doğal kaldı doğal kalmaya devam edecektir, Akdeniz foklarının yaşam alanları ellerinden alınmasın, meralar hayvanlarımıza kalsın” dedi.

küdür yarımadası mera eylemi chp (3)“Katliama Seyirci Kalamayız”…

CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ise açıklamasında “Bakir, doğal tarihi ve kültürel zenginliklere sahip Küdür yarımadasında çakılacak her bir çivi dökülecek her bir beton katliama neden olacaktır. Burada yörenin köylüleri aynı zamanda hayvancılık yapmaktadır, o nedenle onlarca yıldır burası mera olarak kullanılmakta halk koylarından ücretsiz yararlanmaktadır. Burası turizme açıldığında Yalıkavak ve Bodrum’un en bakir en doğal görünüme sahip yarımadası yok olacağı gibi ileride telafisi mümkün olmayan sosyal sorunlara neden olacaktır. Bu nedenle bu kararın yeniden gözdeni geçirilmesini ve iptal edilmesini istiyoruz. Ranta gözü doymayanların Küdür yarımadasından ellerini planlarını çekmelerini ve buranın mera olarak kalmasını istiyoruz, katliama seyirci kalamayız, bırakın koylarımızı, toprağımız meramızı bize kalsın” dedi.

DOKUNMA, PLAJLAR VE KOYLAR HALKINDIR (16)Milletvekili Akın Üstündağ ise “torba yasa ile çıkarılan bu kanun maddesi sadece Küdür yarımadasını değil türkiyenin kıyı şeridindeki bütün doğal ve arkeolojik sit alanlarını vuracak imara açacaktır. Eğer bunun önüne geçilmez ise çok değil bir yıl içerisinde buralada binaları göreceğiz ve geri dönüşü olmayacak. Bu nedenle gerek mecliste gerekse hukuki olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Yaklaşık yarım saat süren eylem sonrasında eylemciler alkışlarla kararı protesto ederek sessizce dağıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.