Bodrum Gündem

BODRUMLU BRİÇ USTALARI, YENİ YILA BRİÇ OYNAYARAK GİRİYORLAR…

BODRUMLU BRİÇ USTALARI, YENİ YILA BRİÇ OYNAYARAK GİRİYORLAR…

bodrum briç ihtisas kulübü 2018 yeni yıl turnuvası (7)

Bodrum Briç İhtisas Kulübü tarafından Yeni Yıl Turnuvası düzenlendi. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu turnuvada Emre Köroğlu Şampiyon oldu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Briç İhtisas Kulübü her yıl olduğu gibi yeni yıla bir gün kala Yeni Yıl Turnuvası düzenledi. Bitez’de bulunan dernek merkezinde gerçekleşen turnuvaya yaklaşık 120 briç ustası katıldı. Çeşitli hediyelerin olduğu yılbaşı sepetleri de çekilen kura ile dağıtılırken, bu turnuvaya da Bodrum Lokum sponsor oldu.

bodrum-briç-ihtisas-kulübü-2018-yeni-yıl-turnuvası-(18)Bodrum’da briç sporunun çok hızlı bir şekilde geliştiğine dikkat çeken Bodrum Briç İhtisas Kulübü başkanı Selçuk Şahin “Briç çok hızlı gelişen bir spor dalı. Bodrum’da da bu spora çok yoğun bir ilgi var. Bodrum’da dört tane briç kulübü oldu. En eski ve köklü olan kulüp ise Bodrum Briç İhtisas Kulübü’dür. Geleneksel olarak her yılsonunda böyle bir turnuva yapıyoruz. Bu yıl yaptığımız turnuvaya da gördüğünüz gibi oldukça yoğun bir ilgi var. Çeşitli ödüllerimiz var ve üyelerimizden Kartal beyin de ortak olduğu Bodrum Lokum turnuvamıza sponsor oldu. Ona da çok teşekkür ediyoruz…” dedi.

Yapılan turnuva sonunda birinciliği Bodrum Briç İhtisas Kulübü geçmiş dönem başkanlarından iş insanı Emre Köroğlu alırken, dereceye giren oyunculara birer yılbaşı sepeti hediye edildi.

Bodrum Briç Klübü Yeni Yıl Turnuvası birincisi olan Emre Köroğlu, Briç’in bir zeka oyunu olduğunu vurgulayarak, aynı zamanda da bir spor etkinliği olduğunu söyledi…

bodrum-briç-ihtisas-kulübü-2018-yeni-yıl-turnuvası-(17)BİREYSEL DEĞİL, TAKIM OYUNU…

Briç Ustası ve eğitmeni Kemal Besken futbolda nasıl UEFA gibi organize kurumlar var ise Briç içinde bu tür kurumların olduğunu ifade ederek “Briç dünyada çok ciddiye alınıyor ve çok önemseniyor. Bil Gates gibi dünyanın birçok tanınmış ismi Briç oynuyor…” dedi.

Usta eğitmen Kemal Besken Briçi hafıza, konsantrasyon, mantık ve matematik gibi yetilerin kullanılması gerektiren bir beyin sporu olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu; “Briç ekip-takım çalışması üst boyutu nedeniyle satranç gibi diğer bireysel zihin sporlarından ayrılan bir spordur. Oyunun temeli çiftlerdir ve bu kurallar insanlar arasında ortaklık kurulmasına yol açar. Ortaklar arasında iletişim, uyum ve dayanışma ön plandadır…”

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Derneği briç kursuna yoğun ilgi (12)YENİ YERİNDE HER GÜN TURNUVA VAR…

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Derneği ile ilgili bilgiler veren Başkan Yardımcısı Eken ise; “Kulübümüz 1994 yılında Bodrum Briç Kulübü Derneği adı ile kuruldu. Sonra 2000 yılında TBF üyeliğine geçip Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü adını alarak şu an Bitez Kavşağı Paşalılar Petrol arkasında, Bodrum Mutfak yanındaki yeni yerinde yaşamını sürdürmektedir. Yaklaşık 100 üyesi olan kulübümüzün şu an görevde olan yönetim kadrosu şöyledir: Yönetim Kurulu; Başkan Selçuk Şahin, Başkan Yardımcısı Mehmet Eken, Üye Kemal Besken, Genel Sekreter İsmail Sever, Sayman Gracy Kohen oluşurken, Denetim Kurulu ise: Emre Köroğlu, Zerrin Dinçer Erdoğdu, Atam Seçkin’den oluşuyor…” dedi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.