Bodrum Gündem

MEZARLIKLARI TALAN EDİYORLAR…

kacak_kazilar (4)Bodrum’un çeşitli bölgelerinde bulunan tarihi mezarlarda kaçak kazılar devam ediyor.

Haber: Mehmet Can MERAL

Bodrum İlçe merkezinde bulunan Göktepe mevkiinde yaklaşık 2 yıldır devam eden kaçak kazılara bir yenisi daha eklenirken, bölgenin özel arazi olması yetkililerin önlem almasını da engelliyor. Yamacında tarihi Bodrum Antik Tiyatrosu’nun da yer aldığı Göktepe’nin farklı bölgelerinde yüzlerce kaya mezarı bulunurken, gün yüzüne çıkmayan bu mezarlardan bir çoğu define avcıları tarafından kazılarak tahrip edilmeye devam ediyor.

Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi görevlileri zaman zaman bölgede denetim yapsa da, bu denetimlerin yetersiz kaldığı görülüyor. Son iki yıldır onlarca kaçak kazının gerçekleştiği Göktepe mevkiinde define avcılarının önemli bir tarihi eser bulup bulmadığı ise bilinmiyor.

kacak_kazilar (3)TARİHİ RESİMLER YOK OLUYOR…

Yine Göktepe mevkiinde bulunan bir tarihi duvar resmi ise define avcıları tarafından tahrip edilmeye devam ediyor. Önceki yıllarda tahrip edilen duvar resimlerinin son yapılan kaçak kazılarda da iyice tahrip olduğu görülüyor.

Öte yandan son günlerde, İslamhaneleri ve Gündoğan Mahallelerinde bulunan bazı kaya mezarlarında da kaçak kazılar yapıldığı bölgede doğa yürüyüşü yapan vatandaşlar tarafından görüntülenerek sosyal medyadan paylaşıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.