Bodrum Gündem

2018’İN İLK BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI HAREKETLİ GEÇTİ…

2018’İN İLK BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI HAREKETLİ GEÇTİ…

2018 ocak ayı meclis toplantısı (19)27 maddelik Bodrum Belediyesi 2018 yılının ilk olağan meclis toplantısına 2 önerge eklenerek 29 madde karar bağlandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde gerçekleşen Bodrum Belediyesi 2018 yılının ilk olağan meclis toplantısında CHP’li meclis üyelerinin önerge ile verdiği iki madde Bağımsız Meclis üyelerinin tepkisini çekti.

Yoksul, muhtaç, kimsesiz ve engelliler ile toplumun mağdur kesimlerinin yaşadığı yerlere bütçe imkanları dahilinde yapılacak ayni ve nakdi yardımların yapılmasında belediye başkanlığına yetki verilmesi konulu önerge oy birliği ile meclis gündemine alınırken Taşeronları ilgilendiren Kanun Hükmünde Kararname ile çalışanların kadroya alınması için yeni bir şirket kurulması ve tüm yetkinin belediye başkanına verilmesine yönelik önerge oy çokluğu ile meclisin Ocak ayı olağan gündemine alındı.

2018 ocak ayı meclis toplantısı (12)Yoksul, muhtaç, kimsesiz ve engelliler ile toplumun mağdur kesimlerine belediye başkanının yetkisi ile yardım yapılmasını eleştiren Bağımsız Meclis üyesi Süleyman Mazı,  söz konusu maddenin önümüzdeki yıl yapılacak olan seçimler nedeni ile maddenin muğlak, ucu açık ve suistimale yatkın olarak değerlendirdi. Mazı konuşmasında şu ifadeleri kullandı “Biz böyle bir maddeyi ilk kez mi görüşüyoruz. Tabii önemli bir konudur kimsesiz ve yardıma muhtaçlara destek olmak ama yetkinin tek başına belediye başkanına verilmiş olması, ucu açık bir şey sonuçta. Okullara, çocuklara, ihtiyaç sahiplerine yapılacak olan yardımların bir sınır ve çerçevesi olması gerekir. Bu muğlak bir ifade sonuçta. Herkesin aklına da bir sene sonra seçim yapılacak, acaba bu iş başka türlü istismar edilebilir mi diye şeyler geliyor.  Ucu açık gibi geliyor. Bunun dışında biz bu konuyu çok da net anlamadık. Başkana verilen yetki tek başına başkanın sorumluluğuna mı veriliyor yoksa bu bir komisyonla mı yapılıyor? Nedir bunun içeriği ve çerçevesi. “ dedi. Yapılan oylama sonucunda CHP’li meclis üyelerin oy çokluğu ile madde onaylandı.

2018 ocak ayı meclis toplantısı (14)Bir diğer önerge ile gündeme alınan  madde olan “24 Aralık’ta resmi gazetede yayınlanan Olağanüstü hal kapsamında bazı düzenlemeler yapılması hakkında KHK nin ek 20. Maddesine istinaden Belediyenin bünyesinde personel isdihdamı amaçlı yeni bir şirket kurulması ve bununla ilgili her türlü işlemi yürütmek üzere belediye başkanına yetki verilmesinin”  görüşülmesi esnasında Bağımsız meclis üyeleri Süleyman Mazı ve Şakir Açıkgöz belediyenin yeni bir şirkete ihtiyacı olmadığını Gıda A.Ş. nin faaliyet alanı ile ilgili yapılacak ek bir düzenleme ile bu duruma çözüm bulunabileceği yönündeki öneride bulundular. Süleyman Mazı “Bu taşeronla ilgili bir konudur. Onunla ilgili henüz bir yönetmelik var mı? Yayınlandı mı? Biz tabii bu şirket konusunda yanlıyız. Başımızda zaten bir tane sıkıntı varken ikincisini kurmanın çok manası yok. O anlamda  ikinci bir sorun. Zaten elimizde bir bomba var. Bu kadroyu mevcut şirket üzerinden yapsak olmuyor mu?”  sorusuna Başkan Yardımcısı Taner Uslu, “KHK nin geçici 20 maddesindeki açıkça belirtilmiş. Bizdeki hiçbir arkadaş hizmet alımı gibi ihale ile çalışan arkadaşlarımız değil. Şirketin bünyesinde çalışan arkadaşlarımız olduğu için yeni bir şirket kuruluyor.  Yasal olmayan bir şey yapamayız. “ dedi.   Gündemin son maddesi Bağımsız meclis üyelerinin hayır ve CHP’li üyelerin evet oyu oy çokluğu ile kabul edildi.

2018 ocak ayı meclis toplantısı (3)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.