Bodrum Gündem

“800 TAŞERONUN KAÇI KADROYA ALINACAK BELLİ DEĞİL”…

“800 TAŞERONUN KAÇI KADROYA ALINACAK BELLİ DEĞİL”…

2018 ocak ayı meclis toplantısı (22)Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Uslu,  Belediye Meclis gündeminde oy çokluğu ile onaylanan ve taşeron olarak Bodrum belediyesinin çeşitli birimlerinde çalışanların kurulacak yeni şirket üzerinden kadroya alınması ile ilgili  bir açıklamada bulundu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Uslu, 24 Aralık2017 tarihinde çıkan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname sonrası taşeron işçilerle ilgili yapılan düzenleme neticesinde Bodrum Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclisinde çeşitli tartışmalara da neden olan ve oy çokluğu ile kabul edilen maddenin getirdiği sonuçları değerlendirdi.

“24 12 2017 tarihinde çıkan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçilerle ilgili bir düzenleme yapılmıştı. Bu taşeron işçilerle ilgili yapılan düzenleme ile ilgili olarak biz belediyemiz bünyesinde bir iktisadi bir şirket kurulması için önerge verdik.  Sayın başkan bu konuda yetkilendirildi. Kanununun ona verdiği yetkiler doğrultusunda da bu taşeron işçilerimizin kadroya alabilmek için belediye bünyesinde bir iktisadi işletme kurmamız gerekiyor. Sonuçta çeşitli birimlerimize çalışan taşeron işçilerimiz mevcut.  Kanun Hükmündeki Kararnamede belirtildiği gibi 2 ocak 2018 de başladığı için 10 günlük bir süreç var önümüzde. Gerekli evraklarını hazırlayıp başvuru yapan arkadaşlarımızın isimleri listeler halinde askıya çıkacak.  Buradaki en önemli detay taşeron olan herkes kadroya giremiyor, kanunun verdiği yetkiye sahip olanlar kadroya geçmiş olacaklar.”

2018 ocak ayı meclis toplantısı (15)“Belediye İle Yarımadayı Yöneten Olarak Kanun Gereği Yetkinin Başkana Verilmesi Gerekir”…

Bağımsız meclis üyelerinin maddenin oylanması sırasında verdiği tepkiyi yersiz bulan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu “Belediyeler kanunla yönetilir. Buradaki bütün yasa ve maddeler açıktır. 5393 okursanız bu tür yetkilerin otomatik olarak zaten başkana verildiğini görürsünüz.  Düzenlemeler ona göredir ona göre yapılır. Sayın Başkan da bu konuda yetkilendirilmiştir. Belediye ile Bodrum yarımadasını  yöneten olarak tabii ki ona yetkinin verilmesi gerekir. Ayrıca Gıda A.Ş ile ilgili de zaten kanun hükmünde kararname deki geçici 20. Madde de nelerin nasıl yapılabileceği açık ve net olarak bilgi var. Gıda A.Ş bu kapsama girmediği için yeni bir iktisadi işletme şirketi kurulması için karar aldık, sonuçta okuduğumuzu anlayan insanlarız. Eğer eski şirketimiz olan Gıda A.Ş.’de yapılması mümkün olsaydı onun üzerinden giderdik yasa çok açık ve net geçici 20. Madde bodrum Yarımadası’nda Tabii birkaç kişi bu kanundan yararlanabilecektik. “

“800 Taşeronun Kaçı Kadroya Alınacak Belli Değil”…

Belediyenin çeşitli birimlerinde çalışmakta olan 800 işçinin ne kadarının kadroya gireceği ile ilgili şimdiden bir rakam vermenin yanıltıcı olduğunun altını çizen Bodrum belediyesi Başkan yardımcısı Taner Uslu, “800’e yakın taşeron işçi var bizim birimlerimizde ama ne kadarının yasa kapsamında değerlendirileceğini  şimdiden söylemek mümkün değil. Sayın valimizin başkanlığında ya da görevlendirdiği vali yardımcısının başkanlığında belediyeden de bir yetkilinin bulunacağı üç kişilik komisyon gelen talepleri değerlendirecek. Bunun da belirli kıstasları var. Bu kıstaslara uyan arkadaşlarımızın kendilerinin istemesi halinde, gerekli evrakları zamanında vermeleri durumunda Sayın valimizin yönetiminde bir komisyon oluşturulacak ve o komisyonlardan çıkacak karara bağlı şu anda. Benim bir şey söylemem zaten mümkün değil, yasa açık.  ama zaten bu yasadan yararlanmak isteyen arkadaşlarımızın öncelikle başvurularını yapması gerekiyor, ondan sonraki süreç işliyor zaten. “ dedi.

:

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.