Bodrum Gündem

KARİA ROTARY’DEN ÖRNEK PROJE…

hülya kocadon örnek davranış (9)Karia Rotary Kulübü Cumhuriyet Kazanımları Komitesi Sorumlusu, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi Hülya Kocadon,  Dereköy’deki İlkokula Kütüphane yaptırdı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Hülya Kocadon, kızları Zeynep ve İpek’in kendisine yaptığı sürpriz doğum günü partisine gelen davetlilerden hediye kabul etmediği için kumbaraya atılan bağışlarla elde edilen gelirle Dereköy’de ki ilkokula kütüphane yaptırdı.

Aynı zamanda Karia Rotary Kulübü geçmiş dönem başkanı ve Cumhuriyet Kazanımları Komitesi Sorumlusu olan Hülya Kocadon’un yaptırdığı kütüphaneye kulüp üyelerinin temin ettiği yaklaşık bin 500 adet kitap da dün okul yönetimine teslim edildi.

hülya kocadon kütüphane manşetDoğum Günü Hediyeleri Kütüphane Oldu…

Hülya Kocadon “Beni yakından tanıyanlar bilirler ki ben doğum günüm veya diğer özel günlerde hediye kabul etmiyorum. Hediye olarak geri çevirmediğim tek şey kitaptır. O nedenle kızlarım Zeynep ve İpek’in bana hazırladıkları sürpriz doğum günü partisine gelen davetli yakınlarımız benim bu tavrımı bildikleri için yine kızlarımın önerisi ile bir kumbara ayarlamışlar. Ne güzel ki ailemin ve dostlarımın da desteği ile burada toplanan paralarla bir kütüphane kurulmasına vesile olduk. Bu çok mutluluk verici. Bilgi sahibi olan her çocuğun bu vatana ve Cumhuriyetin kazanımlarına daha çok sahip çıkacağına inanıyorum. Hem bireysel hem de kurumsal olarak yarımadamızın her yerine hizmet götürmeye çalışıyoruz ve buna da devam edeceğiz” dedi.

hülya kocadon örnek davranış (4) Ahmet Zeki Büyükkuşoğlu Okul müdürü Naim Uğur okulda yapılan revizyondan sonra yarımadanın pek çok yerinden velilerin çocuklarını buraya kaydetmek istediklerini belirtirken “  Geçen Yıl Bu Zamanlar Okulumuz 2 derslikli bir okul iken bu sene gerçekten dönüp baktığımızda müthiş bir iyileşme durumu görüyorum. Çocuklar ikili eğitim nedeniyle sabahın karanlık vakitlerinde okula geliyorlardı. Öğrencilerimizin yarısı sabahın karanlığında gelirken diğer yarısı da öğlen gelip gece karanlıkta evlerine dönüyorlardı. En başta hayırseverimiz Yunus beye sizlerin huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Bize böyle bir imkan sağladığı için. Çocuklarımız şu anda fiziki anlamda yeterli sınıflarda eğitim ve öğrenim görüyorlar. Geçen yıl hayalini bile kuramadığımız bir duruma geldik şu anda. Gerçekten iyi bir kütüphanemiz var müthiş bir okulumuz var. Bodrum merkezdeki okullar bile bizi gıpta ile bakıyorlar. Hatta Bodrum ve farklı yerlerden bile öğrenci getirmek isteyen veliler oluyor. Biz artık özel okul gibi olduk örneğini vermek istemiyorum ama gerçekten şu anda biz de neredeyse özel okul durumuna geldik. Sınıfımızdaki materyallerden tutunda her şeye kadar. Hepinize çok teşekkür ediyorum. En başta Derya hanıma, Hülya hanıma çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra yine bu şekilde her türlü desteğinizi bekliyoruz. Biz de burada kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Sizleri gördükçe çok daha iyi oluyoruz” dedi.

Hülya Kocadon, Karia Rotary Kulübü dönem başkanı Aliye Muslu ve kulüp üyeleri yaklaşık bin 500 kitabı Bodrumlu yazar Cezmi Çoban ile birlikte dün kütüphaneye yerleştirdiler.  Atatürk’ü anlatan birbirinden değerli kitaplarının da yer aldığı kütüphane açılışına hayırsever Yunus Büyükkuşoğlu’nun eşi Derya hanım da katıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.