Bodrum Gündem

BİR BODRUM KLASİĞİ OLAN MAVİ BAR, SAKMAN’IN MÜZİĞİ İLE BULUŞUYOR…

BİR BODRUM KLASİĞİ OLAN MAVİ BAR, SAKMAN’IN MÜZİĞİ İLE BULUŞUYOR…

Bodrum’un en eski barlarından olan ve bir Bodrum Klasiği olarak değerlendirilen Mavi Bar artık ünlü müzisyen Vedat Sakman tarafından işletilecek…

vedat sakman bodrum mavi bar (1)Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Ünlü müzisyen Vedat Sakman Bodrum’un en eski barlarından birisi olan Mavi Bar’ı devir aldı. Vedat Sakman Bodrum’a gelişini “Yuvaya, dönüş…” olarak değerlendiriyor. Küçük Bir Öykü Bu, Yalnızlığım, İlla, Usulca, Denize Dönmek İstiyorum gibi çok sevilen şarkıların yaratıcısı olan Vedat Sakman “Bodrum sadece benim için değil, herkes için çok özel bir yer. Bodrum’dan çok umutluyuz…” diyerek Bodrum Mavi Bar’da programlar yapmaya başlıyor. Bodrum’un o eski kaliteli müziklerin çalınabildiği dönemlerine bir dönüş olarak nitelendirilebilecek bu girişim, her akşam farklı bir program ile Bodrum’un gece hayatına önemli bir canlılık getirmesi bekleniyor.

Vedat Sakman’ın internet sitesinin ana sayfasında

Çiçekler açacak elbet bizden sonra da…

Önümüzde uzun yollar var yürünecek…

Umutlar olacak elbet bizden sonra da…

Yağmurun geldiği yerlere dönülecek birgün…

Dizeleri ile açılıyor. Bodrum’a gelişini de aynı bu dizelerdeki gibi değerlendiren Sakman “Bodrum’a gelişimize, yuvaya dönüş denilebilir. Çok yıllar önce 60’lı, 70’li yıllarda geldiğimiz bir yerdi Bodrum. O yıllarda uyku tulumları ile sahilde yatardık. Mavi Bar’ın arkasında bir ev vardı, orada kalırdık bazen. Hatırlıyorum; O dönemlerde evlerde kilit yoktu. Sadece bir ip vardı, o da kapı çarpmasın diye. O günlerden bu güne Bodrum’da bir “Mavi” kaldı. Mavi başka bir kimlik. Burası bir Bodrum evi ve böyle bir evi artık göremiyorsunuz. O nedenle ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Bodrum’un o geçmişinden kalan bir anlayışını yaşıyoruz aslında. Mavi Bar ile ilgili bir teklif gelince biz burada yaparız diye düşündük…” şeklinde anlatıyor Mavi Bar’ı devralmasının nedeni olarak.

vedat sakman bodrum mavi bar (6)

MAVİ ÇOK ÖZEL MÜZİKLERİN ÇALINDIĞI BİR MEKAN OLACAK…

Mavi Bar’ın bir döneme damgasını vuran bir çok müzik grubu ile müzisyenin çok ünlü olmadan çaldığı bir mekan olduğunu hatırlattığımızda, Vedat Sakman Mavi Barın nasıl bir yol izleyeceğini de şöyle anlatıyor; “Bir dönemin akustikçileri yine burada çalmaya devam edecekler. Kendi şarkılarını yapan kent ozanları. Bülent Ortaçgil, Yeni Türkü, Fikret Kızılok, Mazhar Fuat Özkan, Erkan Oğur ve ben hepimiz burada çaldık söyledik. Yine o havayı yakalayacağız. Çünkü buraya yakışan budur. Akustik saaundlu, sert müziklere fazla girmeden, Etnik, Blues çalınan, Soft Rock çalınan, biraz Jazz olacak. Türkçe şarkıları bizim kuşaktan arkadaşlar çalsın istiyoruz. İşte ben kendi şarkılarımı çalacağım, Doğan Canku gelecek kendi şarkılarını çalacak. Bir döneme damgasını vurmuş Yeni Türkü, Bülent Ortaçgil gibi arkadaşlarımıza da teklif götüreceğiz çalmaları için. Böyle bir yolumuz var…”

vedat sakman bodrum mavi bar (3)KIŞ DÖNEMLERİNDE EDEBİYAT ve ŞİİR ETKİNLİKLERİ DE OLACAK…

Vedat Sakman “Bodrum sadece benim için değil, herkes için çok özel bir yer. Bodrum’dan çok umutluyuz. Çarşamba Perşembe biz çalacağız. Saat 23:00’de başlıyoruz. Kış döneminde biraz erkene çekmeyi planlıyoruz…” diyerek kış dönemlerinde ticari kaygı duymadan edebiyat ve şiir etkinlikleri de düzenlemeyi planlıyor.

vedat-sakman-bodrum-mavi-barVEDAT SAKMAN KİMDİR;

1949 yılında Konya’da doğan Sakman, profesyonel müzik yaşamına, müzisyen bir babanın oğlu olarak, İzmir’de lise çağlarında başladı. İlk çaldığı enstrüman davul oldu. Daha sonra gitarla tanıştı. 70’li yılların, bir grup oluşumu içinde şarkılar yapma ruhu, müzik yaşantısında önemli rol oynadı. Grup Doğuş ile 12 yıllık bir beraberliği oldu. Bu dönemde aranjörlük ve armoni eğitimi aldı. Grup Doğuş’tan ayrıldıktan sonra reklam ve film müziklerinin yanı sıra, pop müziği şarkıcılarına şarkılar verip, düzenlemeler yapmaya başladı.
Vedat Sakman ilk solo albümü olan “Müzisyen”i 1989 yılında yaptı. 1990 yılında Zuhal Olcay’ın “Küçük Bir Öykü” albümünün prodüksiyonunu gerçekleştirdi. Albümdeki tüm besteler ve düzenlemeler kendisinin, sözler Mehmet Teoman’ın idi. 1991 yılında yine Zuhal Olcay’ın “İki Çift Laf” albümünün sekiz şarkısının sözlerin yazıp, müziğini ve düzenlemelerini yaptı. Aynı yıl tüm şarkı ve düzenlemeleri kendisine ait olan “Kapılar” adlı ikinci albümünü çıkardı.
1994 yılında üçüncü solo albümünü çıkardı.”Sevgileri Unutmadık” adlı bu albümdeki sekiz şarkının beste ve düzenlemeleri kendisine aitti. 1997 yılında Hümeyra’nın “Beyhude” albümünün müzik direktörlüğü ve aranjörlüğünü yaptı. Hümeyra bu albümde Vedat Sakman’ın iki şarkısını seslendirdi. 1998 yılında Zuhal Olcay’ın “İhanet” ve Leman Sam’ın “İlla” adlı albümlerinin müzik direktörlüğünün ve aranjörlüğünün yanı sıra çoğu şarkıların da söz ve müziğini yazdı. 2002 Nisan ayında “Usulca” isimli solo albümünü çıkardı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.