Bodrum Gündem

BODRUMLU DEMOKRATLAR BİRARAYA GELDİLER…

demokratlar-birarada-aşkı-bodrum

Bodrum siyasetinde önemli bir yeri olan Bodrum Demokratları Aşk-ı Bodrum’da bir araya gelerek hem sohbet ettiler, hem de gönüllerince eğlendiler.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Türkiye’nin bir dönemine damgasını vuran Demokrat Parti, kurulduğu 1946 yılından bu yana, her daim Türkiye’nin yönetiminde yerini aldı. 1946’da Demokrat Parti olarak kurulan ve 1950’de iktidara gelerek 1960’a kadar Türkiye’yi yöneten, sonraları da Adalet Partisi ve 12 Eylül ardından da Doğru Yol Partisi olarak isim değiştiren ve yeniden Demokrat Parti ismi ile Türk siyasetinde hala temel taşlarından birisi olarak kabul ediliyor. 12 Eylül’den, bu güne kadar bütün merkez sağ partiler Demokrat Parti ve Adalet Partisi geleneğinden geliyoruz deseler de, hiçbir zaman Demokrat Parti ve Adalet Partisi gücüne ulaşamadılar.

Şimdilerde CHP’de dahil olmak üzere, AK Parti, MHP ve İYİ Parti içinde yer alan Demokrat Partililerin bir bölümü, ısrarla partilerini yaşatmaya ve ayakta tutmaya çalışıyorlar.

demokratlar gecesi aşkı bodrum (3)DEMOKRATLAR KUMBAHÇE’DE AŞK-IBODRUM’DA BULUŞTULAR…

Türkiye’nin bir çok yerinde olduğu gibi, Muğla ve Bodrum siyasetinde önemli bir yeri olan Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi mensupları Bodrum’un Kumbahçe’deki özel mekanlarından birisi olan Aşk-ı Bodrum’da bir araya geldiler. “Demokratlar Gecesi” olarak adlandırılan geceye,  DP Bodrum İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem Baysel, geçmiş dönem Beyler ve Neriman Koca, Anıl ve Berna Danacı, Nihal İmbat, eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri Alp ve Ayşe Erdoğan, Mustafa ve Filiz Tören, Murat ve Ayşegül Pahna, Halis ve Şükriye Etik, Bircan Akbulut, İsmail Özgül, Salih Berna Bingöl katıldı.

Eğlenmek için Aşk-ı Bodrum’a gelen İGD’li Aydın Doğer ve eşi Şenay Doğer’de Demokratların eğlencelerine ortak oldular.

KIRAT YENİDEN ŞAHLANACAK…

DP Bodrum İlçe Başkanı Mustafa Baysel, Türkiye siyasetinde önemli bir yeri olan Demokrat Parti’nin yeniden eski gücüne kavuşacağını belirterek, “Demokrat Parti bir anlayıştır. Türk siyasetinin temel taşıdır. Demokratlar eskiden olduğu gibi şimdi de Türk siyasetinde önemli roller ve görevler almaktadır. İnanıyorum bir süre sonra Demokrat Parti anlayışı ve kırat yeniden şahlanacaktır…” dedi.

demokratlar gecesi aşkı bodrum (16)KABA SABA SİYASET ANLAYIŞI HAKİM…

“Demokratlar Gecesi”nde kısa bir konuşma yapan Alp Erdoğan Türkiye’de siyaset yapmanın artık tadının kaçtığına dikkat çekerek “Bizim dönemimizde ve bizden önceki ağabeylerimizin ve babalarımızın dönemindeki siyaset anlayışı ne yazık ki artık yok. Kaba saba bir siyaset anlayışı var. Sert, küfürlü, hakaret dolu sözler ile siyaset yapılıyor. Büyüklerimiz bizlere her zaman rakip partilere saygılı olun öğüdünü verirlerdi. İşte bakın burada sol görüşten, devrimci bir ağabeyimiz olan Aydın Doğer’de var. Önceden de şimdi de hala sevgi ve saygı çerçevesinde görüş alışverişinde bulunabiliyoruz. Bu önemli bir örnektir. Barış ve dostluk içinde siyaset yapılabilir. İşte burada Beyler hocamız var. Bodrum’da onu sevmeyen kimse yok. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, herkesle iyi geçinir ve saygılı davranır. Bizlerin bu anlayışı dilerim her siyasetçiye örnek olur. Belki burada çok az görünüyoruz. Ama kimse şunu hiçbir zaman unutmasın, Demokratlar kaybolmadı, yok olmadı. Diğer partilerin içinde denge unsurudur…” dedi.

demokratlar gecesi aşkı bodrum (37)KURT SİYASETÇİDEN DİKKAT ÇEKEN MESAJ…

Bodrum’un sevilen ve sayılan siyasetçilerinden, geçmiş dönem DP Başkanlarından Beyler Koca ise birkaç kişi de olsa bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu belirterek “Sakın kimse bizi birkaç kişi kaldılar yıkıldılar sanmasınlar. Demokrat Parti bir siyasi gelenektir ve Türk siyasetinin de kilit taşıdır. Bunu kimse aklından çıkartmasın. Bu gece dostlarımızla çok mutluyuz, çok güzel eğleniyoruz…” dedi.

Bu birliktelikleri ayda bir tekrarlayacağız diyen Demokratlar, geç saatlere kadar eğlenip birlikte olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.