Bodrum Gündem

UĞUR MUMCU’YU ÖZLEM ve SAYGIYLA ANIYORUZ…

UĞUR MUMCU’YU ÖZLEM ve SAYGIYLA ANIYORUZ…

uğur-mumcu-bodrum-gündem

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, “Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yılmaz savunucusu, gazeteci- yazar Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 24. yıl dönümünde bir kez daha özlemle anıyoruz…” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akbulut, 1993 yılında katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının 24. yılı nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

Başkan Akbulut mesajında, “Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yılmaz savunucusu, gazeteci- yazar Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 24. yıl dönümünde bir kez daha özlemle anıyoruz…” dedi.

süleyman akbulutMumcu’nun, Cumhuriyet’in sesi olduğunu savunan Başkan Süleyman Akbulut, “Uğur Mumcu, yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adamış; Türk milletinin aydınlanması, laik, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti için mücadele vermiştir. Özgürlüğün simgesi, Cumhuriyet’in sesi olan Mumcu, Kuvayı Milliye ruhuyla yaşayan, yüreği yurt sevgisiyle dolu Türkiye’nin kaybettiği en büyük değerlerden birisidir. Mumcu’nun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler, laik Türk milletinin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başarılı çalışmalarıyla Türk halkında derin izler bırakan yurtsever, cesur ve aydınlık kalem, Cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü savunan Uğur Mumcu’yu 24. ölüm yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyorum…” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.