Bodrum Gündem

GEKA’NIN 103. TOPLANTISI MUĞLA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

GEKA’NIN 103. TOPLANTISI MUĞLA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ…
30.01.2018
0
A+
A-
GEKA 103. TOPLANTISI MUĞLADA GERÇEKLEŞTİRİLDİGüney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA)  103. Yönetim Kurulu Toplantısı Muğla’da gerçekleştirildi.
 Bodrum Gündem Haber 
GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Muğla Valisi Esengül Civelek, Denizli Valisi Hasan Karahan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, toplantıda ajansın 2017 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlerinin gözden geçirileceğini,  önümüzdeki dönemde yapılması planlanan proje ve etkinliklerinin görüşülerek karara bağlanacağını belirtti.
Ajansın 20 milyon bütçeli Kültür Turizminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile Güney Ege Bölgesinde kültür turizminin geliştirilmesi, bölgeyi ziyaret eden turist sayısının ve geceleme sayısının arttırılmasının amaçlandığını dile getiren Vali Köşger, “Yerel ürünlerin yerelde işlenmesi, tarımsal gelişme ve gıda güvenliği konularında kırsalda önemli aktörler olan kooperatiflerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla da 10 milyon lira bütçeli Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Programı ilan edilmiştir” dedi.
 Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerini artırmalarına yönelik ihtiyaç duydukları eğitim ve danışmanlık hizmetlerini almaları amacıyla ajans tarafından verilen teknik destek programı kapsamında 142 proje başvurusunun alındığını açıklayan Vali Köşger, başvuruların 97’sinin başarılı olduğunu, Teknik Destek Programı kapsamında 2 bin 937 kişinin eğitime katıldığını, projeler için 303 bin 113 lira kaynak kullanıldığını ifade etti.
Toplantıda işbirliği taleplerinin de  değerlendireceğini belirten Vali Köşger, bölgenin turizm tanıtımı konusunda yapılan ve yapılabilecek faaliyetler ile planlanan etkinlik katılımlarını görüşüleceğini kaydetti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.