Bodrum Gündem

OSMAN GÜRÜN “BODRUM RÜYALARIMA GİRİYOR”…

OSMAN GÜRÜN “BODRUM RÜYALARIMA GİRİYOR”…

muğla-büyükşehir-belediye-başkanı-osman-gürün-1

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 2017 yılını değerlendirdiği basın toplantısında Bodrum’la ilgili “Bodrumlular Başkan bizi unuttu diye düşünüyorsa ne unutması yahu rüyalarıma giriyorsunuz. Çünkü Bodrum tek başına bulunduğu konum ve mevcut altyapısıyla tüm Muğla ilçelerindeki sorunlar yumağı bir yana Bodrum bir yana…” dedi.
Çiçek & Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, siyasi geleceği ile ilgili ve Bodrum’a özel sorulara da oldukça çarpıcı yanıtlar verdi.
Muğla Büyükşehir Belediye’nin 2017 yılı değerlendirme toplantısında basın mensupları ile bir araya gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, kendisine yöneltilen sorulara tek tek cevap verdi.
“Aday Olup Olmamak Sadece Bana Bağlı Değil”…
Bir gazetecinin  gelecek seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına tekrar aday olup olmayacağına ilişkin sorusuna, önceliğinin kendisine verilen 5 yılın son gününe kadar Muğla’ya hizmet etmek olduğunu belirterek şu yanıtı verdi; “Bu beş yılı hizmetle ilgili son gününe son saati ne kadar değerlendirmem gerekir. Ondan sonraki dönem için ne olup, ne olmayacağı konusu sadece bana bağlı değil ve benim talebimle de olmaması lazım. Birincisi ve en önemlisi halkım, Muğlalı ne diyor benimle ilgili? Gitsin mi diyor, kalsın mı diyor. Siyasi konjonktür içerisinde siyasi üst merciler bir değerlendirme yapacak. Eğer bana görev verilmesi kararı çıkar ise; oturup ben de eşim ve çocuklarımla bunu değerlendireceğim. Onunla ilgili hiç hesap yapmadım. Şöyle yaparsak, önümüzdeki dönemde adaylığım ile ilgili negatif olur, böyle yaparsak pozitif olur hiç ona bakmıyorum. Ona bakınca iş karışıyor, yoldan şaşırıveriyorsunuz. Ben sadece 5 yıl için buradayım. 5 yılın sonunda ben de merak ediyorum ne olacak?…”
Başkan Gürün: “Bodrum’u nasıl unuturum, Bodrum her gece rüyalarıma giriyor”…
Bodrum Gündem’den Gazeteci Fatih Bozoğlu’nun Bodrum’un kanayan yarası çöp sorunu ile ilgili sorusuna ise oldukça dikkat çeken bir yanıt verdi.  Gürün bu konunun gizlilik içerisinde yürütülmesinin daha doğru olacağına vurgu yaparken, Bozoğlu’nun “Osman Başkan Bodrumluları ve Bodrum’un çöp sorununu unuttu mu diye düşünmeye başladılar. Bodrumlular varsa bu konuda ki gelişmelerden habersiz kaldı…” şeklindeki sorununa da; “Bodrum’u nasıl unutabilirim. Bodrumluları unutmadığım gibi, her akşam rüyalarıma giriyor…” dedi.

muğla-büyükşehir-belediye-başkanı-osman-gürün-2Başkan Gürün: “Gizliyoruz çünkü, olay pişmek üzereyken tencereyi devirenler oluyor…” 

Başkan Gürün konu ile ilgili şöyle konuştu “Acaba Bodrumlular Başkan bizi unuttu mu diye düşünmesinler. Ne unutması yahu, rüyalarıma giriyorsunuz. Çünkü Bodrum tek başına bulunduğu konum ve mevcut altyapısıyla tüm Muğla ilçelerindeki sorunlar yumağı bir yana, Bodrum bir yana. Nereye dokunsak bir problem. Çözümü de oldukça çabayı ve farklı koşullar gerektiren bir pozisyonda. Ama biliyorsunuz çöp depolama alanını ihale ettim. Unutmak ne demek ben çocuklar gibi sevinmiştim, çok şükür bunu da hallediyoruz diye ama işte Bodrum’un özelliği 1. Derecede SİT çıktı. Ben bu safhada çok detay bilgi verilmesini doğru olmadığını düşünüyorum. Şu anda süreci biliyorsunuz; biz her türlü incelemesini yaptık, nasıl olup olamayacağına söyledik. Dolayısıyla olumlu bir şekilde gidiyoruz. Nizamiyeden çıkalım, önümüzü görüp ondan sonra açıklama yapalım. Çünkü üzülerek söylüyorum olay pişmek üzereyken tencereyi devirenler oluyor. Yine bir kazaya sebep olmayalım. Biraz sessiz, sabırla ama sorunun günbegün giderilmekte olduğunu belirtebilirim…” dedi. Gürün Bodrum’un garajı ile ilgili de önümüzdeki dönemde ilerleme sağlanacağını da belirtti. Gürün ayrıca Turgutreis bölgesinde çeşitli yatırımların söz konusu olduğunun da altını çizdi.

HUZUREVİ ve ÖĞRENCİ YURDUNU HÜKÜMET YAPSIN…
Bodrum’la ilgili iş portföyünün de oldukça dolu olduğunu dile getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “Dünya Bankası kredisi ile önemli projelere imza atılacak. Ayrıca mevcut vahşi çöp depolama alanlarının rehabilitasyonu da var. Onlar da büyük rakamlar tutuyor, onları da verdik…” dedi.
Gazetecici Fatih Bozoğlu’nun öğrenci yurdu, huzurevi ve başta Bodrum, Marmaris ve Fethiye olmak üzere Muğla’nın pek çok ilçesinde üçüncü yaş gurubunun yerleşimde büyük yer tuttuğunu ve alternatif turizme örnek olması açısından bu gruplara yönelik Muğla Büyükşehrin bir preje geliştirip geliştirmediklerine yönelik sorusuna Gürün şöyle cevap verdi “Bununla ilgili özel bir proje geliştirmedik. Öğrenciler için yurt ve huzurevi ile ilgili olarak böyle bir tasarrufumuz yok planımız da yok. Yapmayı da düşünmüyorum. Çünkü bu birinci derecede sosyal sorumluluk kapsamında Bakanlığın görevleri arasındadır. Şimdi ben bir yere yapıp diğer yere yapmazsam olmaz. Para az, gedik büyük. Gedik büyük bunu yapabilecek olan TOKİ var. TOKİ’nin böyle bir kabiliyeti, imkanı ve gücü var. Ben hizmet binamı yapamamış durumdayım şuan. Hizmet binamı ayıracak parayı başka yatırımları aktarıyorum. Yola, suya, kanalizasyon aktarıyorum. O kadar çok problemin var ki. Bu konularda asli görev hükümetin. Ben ne kadar yaparım? Sadece hükümetin yaptıklarına katkıda bulunabilirim bütçemi ölçüsünde….”

“Ben Emuğla-büyükşehir-belediye-başkanı-osman-gürün-3fe miyim, Eşkiya mıyım kardeşim? Kimin malını kimden alıyorum?…”

YASADAN ÖNCE HERKES KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE HOROZDU…
Fethiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Baykuş’un ilçe belediye başkanlarının ellerindeki imkanların büyükşehir tarafından alınması nedeni ile “Çöp toplayıcı durumundayım, onun için zaten hizmet yapamıyorum…” pozisyonunda olduğunu dile getirmesi ile ilgili görüşünü sordu. Başkan Osman Gürün “Sizlere dağıttığımız kitapçıklarda kalem kalem her ilçe için ayrılan yapılan yatırımlar var. Mesela çöp depolama alanını ben Bodrum’a yapmak durumundayım. Fethiye’de de çöp depolama alanının dolmakta olan 2 lotunu başlamak zorundayım. İlçeler arasında herhangi bir ayrım söz konusu değil. Biz büyük bir ailenin evlatlarıyız, önemli ve daha önemli olan durumlara göre ailenin bütçesini ihtiyacın önceliklerine göre düzenlemek durumundayım. Haklı olarak mikro şövenizm var. Ben Fethiyeliyim, Bodrumluyum, Marmarisliyim diyoruz. Tabii ki ben daha işe başlarken Hedefimiz bir Muğla bir yazdım. Çünkü bir değiliz, bir olalım diyorum. Fethiye’de yapılan bir yatırımdan Bodrum’daki, Bodrum’da yapılan bir yatırımdan Seydikemer’deki ya benim Bodrumuma, Fethiyeme böyle bir yatırım yapılmış diye şevk alsın, mutlu olsun. Ortak keyfi alabilme moduna geçmemiz lazım, bu kolay bir iş değil. Şimdi marinaları Başkan benden alıyor diyorlar. Elimizden aldı dediği şeyi ben nereye getirdim? Buraya Menteşeye mi getirdim? Orada halkın hizmetine devam etmiyor mu? Hizmet kalitesinde değişen bir şey var mı? Limanda yenileme yapmıyor muyuz? Büyükşehir yasasından önce herkes kendi çöplüğünde horozluğunu yapıyordu ve biz de memnunduk diyebilirsin. Ama ben hukuki açıdan mecbur olduğum için aldım. Ben Efe miyim, Eşkiya mıyım kardeşim? Kimin malını kimden alıyorum? Kanun neyse ben ona göre hareket ediyorum. İster il olsun, ister ilçe olsun ikimiz de aynı şeyi istiyoruz. Oranın halka hizmeti için ikimiz de aynı görevi yapıyoruz. Görev bana verilmiş ben yapacağım, ilçeye verilmiş ilçe yapacak. Ben yasayı değiştirme gücüne sahip değilim. Anayasayı uygulama mecburiyetim var. Hangi ligde isen o lige göre sistem kurma hakkımız var. Para meselesinde delik büyük olduğu için kimseye yaranamıyorum, ama ben eminim ve huzurluyum. Eşit ve adil davranıyorum…” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün sunumu ve gazetecilerin soruların ardından yaklaşık 3 saat süren toplantı sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.