Bodrum Gündem

TÜRSAB’I BU GÜNE KADAR NE SİYASETE, NE DE CEMAATLERE TESLİM ETMEDİK…

tursab başkanı başaran ulusoy bodrum (27)

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy Bodrum’da turizm Acentaları ile bir araya geldi. 24 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan TÜRSAB Genel Kurulunda aday olmayacağını açıklayan Başaran Ulusoy, Marina Yat Clup’te kahvaltıda bir araya geldiği Seyehat Acentalarının temsilcilerine veda ederek, helallik istedi. Ulusoy genel olarak çalışma döneminin bir değerlendirmesini yaparken, TÜRSAB Başkanlığı için aday olan bazı isimleri ise, zehir zemberek sözler ile ve sert bir şekilde eleştirdi. Başkanın “TÜRSAB’ı bu güne kadar ne siyasete, ne de cemaatlere teslim etmedik…” şeklindeki sözleri damgasını vurdu…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem  

19 yıldan bu yana Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanlığını yürüten ve 24 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan TÜRSAB Seçimli Genel Kurulunda aday olmayacağını açıklayan Başaran Ulusoy, TÜRSAB Kongresi’ni bir varoluş kongresi olarak nitelendirdi.
tursab başkanı başaran ulusoy bodrum (19)Başaran Ulusoy’un Bodrumlu Seyahat Acentaları ile veda buluşmasının açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜRSAB Borum BYK Başkanı Sevinç Gökbel, “2017 ve 2018 yılı başında hepimizin alışık olmadığı bir süreci yaşıyoruz ve adeta tusunamilerden geçiyoruz. Hepimizin aslında neye ihtiyacımız olduğunu çok iyi biliyoruz. İş ve aştan önce birlik, beraberlik, dayanışma ve cesaretle mücadeleye ihtiyacımız var. İnanıyorum 2018 pek çok konuyu aşıp, güneşin de parladığı bir süreç olacak. 2018’in umut dolu bir yıl olacağı düşüncesindeyiz. Ben sabrı ve sukuneti sayın Başaran Ulusoy’dan öğrendim. Benim gibi atışı serbest, konuşmayı seven birisi için çok büyük bir gelişme, ama ondan öğreneceğimiz çok şey var…” dedi.

tursab başkanı başaran ulusoy bodrum (6)MART AYI BAŞINDA TURİZM ÇALIŞTAYI YAPILACAK…

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile özel bir görüşme yaptığını ve bu görüşme neticesinde, Şubat ayı sonunda  yada Mart ayı başında Muğla’da bir Turizm Çalıştayı yapılacağını öğrendiğini ifade ederek; Çalıştayın, yaptığı yatırımlara rağmen turizmden yeterli gelir elde edemeyen Ege Bölgesi’ni masaya yatırmak ve geleceğe yönelik 5 yıllık planı ortaya koymak amacıyla düzenleneceğini söyledi. Başkan Ulusoy, toplantıya Bakan Kurtulmuş’un yanı sıra akademisyenler ve sektör temsilcilerinin katılacağını kaydederek; “Bodrum, Fethiye, Marmaris’te neler yapılabileceğinin tartışılacağı, akademisyenlerin ve sektör temsilcilerinin katılacağı bir toplantı yapılacak. İyi bir toplantı olacağını umut ediyorum. Sayın Bakan’ın bu bölge için göstermiş olduğu hassasiyete de teşekkür ediyorum. Çalıştay şubat ayı sonunda ya da mart ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek. TÜRSAB da çalıştaya destek veriyor. Ben başkan olmayacağım, ama gelecek yönetime masamda bırakacağım notlardan birisi bu olacak ve desteğim devam edecek…”  dedi.

24 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan TÜRSAB Seçimli Genel kurulunda sürpriz bir şekilde aday olmayacağını açıklayan ve TÜRSAB BYK’ları dolaşarak üyeler ile vedalaşarak, helallik isteyen Başaran Ulusoy, 14 yıl boyunca Yönetim Kurulunda birlikte çalıştığı ve başkanlık için adaylığını açıklayan ve kendisini eleştiren isimlere veryansın ederek; “250 milyon borcumuz olduğunu söylüyorlar. O zaman neden başkanlık için yırtınıyorsun. Neyin peşindesin? Eğer bir hata vardıysa yapılanlarda bu kadar senedir neden düzeltmek için uğraş vermedin de şimdi konuşuyorsun? Diye sorarlar adama…” dedi.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğinin (TÜRSAB) 19 yıllık emektar Başkanı Başaran Ulusoy konuşmasına; “Afrin’de görev yapan askerlerimize başarılar diliyorum.  Şehitlerimize Rahmet, gazilerimize de sağlık ve uzun ömür diliyorum…” sözleri ile başladı.

tursab başkanı başaran ulusoy bodrum (29)BODRUMLU ACENTELERE ve TURİZMCİLERE ÖVGÜ DOLU SÖZLER…

Başaran Ulusoy konuşmasına şöyle devam etti; “Bu gün burada Bodrum’un vefasını ve kadirşinaslığını ve dostluğunu görüyorum. Bu güne kadar beni ve arkadaşlarımı hiçbir şekilde yalnız bırakmadınız. Bu gün burada bir sohbet toplantısı gerçekleştireceğiz ve fazla siyasete girmeden, kimseyle uğraşmadan, bir veda sohbeti için geldim. Sizlerin sayesinde almış olduğumuz reylerle itimadınıza mazhar olduk ve görevimizi elimizden geldiği kadar gayretle, sabırla, azimle yapmaya çalıştık. Bodrum’daki meslektaşlarıma katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kolay değil,1972’de başlayan TÜRSAB macerasında adının başına Türkiye olan nadir kurumlardan birisiyiz. Bu ismi bu güne kadar getirenlerin hepsine minnettarız. Onlar bu ismi bize birbirimizi yiyelim diye, parçalayın, bölün diye bırakmadılar. Ama üç yıldır maalesef sıkıntılı günler yaşıyoruz. Siyaset içimize girmeye çalıştı, kesinlikle sokmadık. Cemaatlerin hiç birisini içine koymadık. Ötekileştirmedik, etnik düşünceleri, bölgeciliği sokmadık. Benim için Erzurum ne ise, Bodrum’da odur. Şırnak ne ise Trabzon da odur. Küçük, orta, büyük acente diye bir ayrım da yapmadık. Bu amaçla sizlere hizmet etmeye çalıştık…”

tursab başkanı başaran ulusoy bodrum (5)

BAŞKAN ADAYLARININ ÜSLUPLARINI ELEŞTİRDİ…

Başkan Başaran Ulusoy konuşmasını 1972 yılından bu güne kadar Türkiye’de yaşanan krizleri ve kendilerini olumlu ya da olumsuz etkileyen olayları tek tek sırladıktan sonra bu güne gelerek konuşmasına şöyle devam etti;

“Kimi arkadaşlarımız turizmde engelleri kaldıracağız diyor. Kim engel koymuş? Ben mi koydum? Bunu söyleyenler 2002 yılından bu yana benimle beraber çalışanlar. 2002 yılından beri çalışıyorsun, 15 sene benimle berabersin, ne oldu? Şimdi onu anlatacağım. 10 yıldır bir çatı meselesi var, ben bunu teşkilatıma hissetirmeden saf dışı bıraktım. Mücadeleyi ne şekilde yaptığımı arkadaşlarım gayet iyi biliyorlar. Çatı dediğim şu; TÜROB otelciler, TYD yatırımcılar, TÜROB rehberler, TÜRSAB bir çatı altında toplansın. Kardeşim ne çatısı, benim çatım bana yetiyor. Hangi çatıdan bahsediyorsunuz. Yatırımcı binasını yapar, Allah’ın selameti başına olsun, gitsin. Rehberler bizim elemanımız, bizim memurumuz. Aynı çatı altında ne işimiz var? Otelcilerle karşılıklı münasebetlerimiz var. Çatıya müsaade etmedik. Müsaade etseydik TÜRSAB beşinci sene sonra erirdi. Evet, iki buçuk tane tur operatörüne teslim etmedim. Eğer istiyorsanız siz edin. Genel kurul bunun kararını versin. Aynı çatı altında erimek mi, yoksa müstakil olarak TÜRSAB’ı yürütmek mi, karar sizlerindir. Onun için bu genel kurul varoluş kongresidir…”  dedi.
TÜRSAB’ın 250 bin lira borcu olduğunu söyleyen başkan adaylarını da sert bir dille eleştiren Ulusoy “TÜRSAB’ın 250 milyon TL borcu var diyorlar. Arıyorum bu borcu bulamıyorum. Madem bu borç var, neden bu kadar başkan olmaya heveslisin? Arkadaş 5 bin kişinin kongreye gelişine yardımcı olacakmış, uçağını verecekmiş, otelini verecekmiş. TÜRSAB’ta satılık yer yok. TÜRSAB’ın mal varlığı borcunun 5-6 misli büyüklüğündedir. Yani burada meseleleri ortaya koymaktansa acaba TÜRSAB’ı nasıl yaralarım, gazetelerde ve televizyonlarda TÜRSAB’ı nasıl kötülerim derdindeler. Bir gün buraya geleceğini hesap ediyorsan o zaman söylemlerine dikkat edeceksin. Maalesef TÜRSAB’ta son 3 yıldır arzu etmediğimiz, sizlerin hak etmediği şeyler oluyor. Ama biz uğraşıyoruz, gelecekte çocuklarınıza, ortaklarınıza bırakacağını bir meslek kuruluşunun bu şekilde yerlerde sürünmesine müsaade etmemeniz lazım. Ben bu genel kuruldan sonra köşeme çekileceğim. Ama varoluş kongresinde istikrarın olacağı, tecrübenin var olacağı arkadaşlarıma destek verin. Şimdi birlik zamanı…”  

tursab başkanı başaran ulusoy bodrum (16)ASIL SÖYLEYECEKLERİMİ GENEL KURULDA SÖYLEYECEĞİM…

Başaran Ulusoy Bodrum’a veda etmeye ve helalleşmeye geldiğini, asıl söyleyeceklerini de 24 Şubat’ta gerçekleşecek olan TÜRSAB Genel kurulunda yapacağı konuşmada ifade edeceğini kaydetti.
Başaran’ın konuşmasının sonunda TÜRSAB Başkan Adaylarından Firüz Bağlıkaya’nın ekibinde olduğunu ifade edene Mustafa Demir “Biz de Firuz Bağlıkaya’nın ekibinde, burada fon topladık. Kiralık bir adam değilim, birincisi benimde bir acentem var. İkincisi ise; kongreye buradan İstanbul’a gidemeyenler gidebilsin diye bir otelciden 60 kişilik uçak ve koltuk ayarladık. Görüştüğümüz insanların hiç birisine ‘Oyunu şu şahsa verirseniz sizi göndereceğiz’ demedik. O yüzden sizlerin ithamlarının yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü burada böyle bir şey yok…” dedi.

Böyle bir konuşmanın ardından kısa süreli de olsa ortam biranda gerildi. 19 yıllık Başkan Ulusoy Mustafa Demir’in söylediklerine karşılık; “Mustafa kardeşim demir gibi bir soru sordun. Ben Bodrum’u kastetmedim. Firuz Bey’in 2 gün önce internette çıkan bir beyanatında otel, uçak ve tümüne yardımcı olacağım dediği için söyledim. Eğer böyle bir niyeti varsa gelsin parayı TÜRSAB’a versin. Bunu eşit şekilde verelim. Ben kimseyi zan altında bırakmadan, genel olarak konuştum…” dedi. Bir süre karşılıklı olarak süren tartışma sonunda ortam normale döndü.
tursab başkanı başaran ulusoy bodrum (23)KALENİN ZİYARETE AÇILMASI İÇİN DESTEK İSTEDİ…

Toplantının son bölümünde yeniden söz alan TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, restorasyon çalışmaları kapsamında kapatılan Bodrum Kalesi’ne değinerek “Karşımızda Bodrum Kalesi ve su altı müzesi var. Acentelerimiz için çok önemli bir gelir kapısı. Şu anda 2 yıllığına kapatıldı ama ne zaman açılacağını bilmiyoruz. Kalenin restorasyonu ile ilgili ciddi endişelerimiz var. Bodrum’a, tarihine ve ekmeğinize katkınızı bekliyoruz…” dedi.

KARYA KUPASI ve 93 YILINDA ÇEKİLMİŞ BİR FOTOĞRAF HEDİYE EDİLDİ…

Konuşmaların ardından TÜRSAB BYK Başkanı Sevinç Gökbel, Başaran Ulusoy’a 1993 yılında Bodrumlu turizmcilerle çekilmiş bir fotoğrafını hediye etti. Başkan Ulusoy fotoğrafı aldığında oldukça duygulandı ve “O dönem saçlarım simsiyahmış…” diyerek espri de yaptı. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’a, Milas Ticaret Odası’ndan gelen ve içinde Milas’ın coğrafi işaretli ürünlerinin yer aldığı bir hediye sepeti ile Karia Kupası takdim edildi. Karia Kupası Paşabahçe’nin özel kolleksiyonu olarak üretilmiş ve bu güne kadar ilk defa hediye olarak verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.