Bodrum Gündem

AYHAN TÜRKER  RESİM SERGİSİ NUROL SANAT GALERİSİ’NDE

AYHAN TÜRKER  RESİM SERGİSİ NUROL SANAT GALERİSİ’NDE

Ayhan Türker - Bakır Vazo'da Manolyalar,Oasis Nurol Sanat Galerisi’ne Resim Sergisi ile Ayhan Türker  konuk oluyor. 

Bodrum Gündem Haber 

Sergi kokteyli, 9 Şubat  2018  Cuma  günü saat 18:00’de açılacak ve 3 Mart  2018 tarihine kadar, pazartesi hariç her gün 12.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 Ayhan Türker

1938 yılında Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve liseyi Diyarbakır’da okudu. İlkokul yıllarında başlayan ve lisede resim öğretmeni Turan Erol’un yakın ilgisiyle belirlenen resim sevgisi üzerine Güzel Sanatlar Akademisi’nde (şimdiki Mimar Sinan Üniversitesi) resim okumak üzere İstanbul’a geldi ve Akademi’ye girdi. Öğrenimini iç mimarlık bölümünde yaptı.

Suluboya derslerinde Edip Hakkı Köseoğlu ve grafik bölümü hocası Namık Bayık’tan edindiği bilgi ve beceriler  Ayhan Türker’in, suluboya resimde Turan Erol’un deyimi ile “virtüöziteye” erişmesinde önemli rol oynamıştır.

İlk kişisel sergisini 1985 yılında Beyoğlu Vakko Sanat Galerisi’nde açtı. Daha sonra İstanbul, Ankara ve İzmir’de birçok kişisel sergi gerçekleştirdi, karma sergilere katıldı.

Ayhan Türker moda akımlara kapılmadan çalışmalarını, Cezanne’ın deyimiyle “tabiata paralel” olarak ve her türlü malzemeyi kullanarak empresyonist çizgide sürdürmektedir. Sanat eleştirmenlerince “Çallı” kuşağı’nın günümüzdeki en önemli temsilcisidir. İstanbul peyzajını gerçek resim soyluluğu ile yorumlayışı onu benzerlerinden her zaman ayırdetmiştir.

Sanatçı yalnız peyzaj ve natürmortta değil, portre çalışmalarında da, özellikle Atatürk portrelerinde suluboya, yağlıboya ve pastel malzemelerle çok dikkat çeken eserler üretmiştir.

Sanatçının, metni Prof. Kaya Özsezgin tarafından yazılan “Bir İstanbul İzlenimcisi, Ayhan Türker” isimli kitabı 2000 yılında yayınlanmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.