Bodrum Gündem

İYİ PARTİ BODRUM İLÇE BAŞKANLIĞI 1. KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ…

İYİ PARTİ SEÇİMLİ OLAĞAN KONGRE MANŞETİYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı seçimli 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.  Kongrede Konuşan İYİ Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun “İYİ parti 15 Haziran 2018’den itibaren yapılacak olan tüm seçimlere İYİ Parti girecek. Bu bilgi kirliliğine bir son vermek lazım. Bunu doğru anlatmak için Örgütlenmeye mahallelerden başlayacağız“ dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı seçimli 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye yaklaşık yüz üye katılırken 78 üye oy kullandı. Kongreye İyi Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyesi 21. Dönem Muğla milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, İYİ  Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Muğla İl başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ve partililer katıldı.

Kongreye divan heyetinin seçilmesi ile başlandı. Divan heyetine partinin kurucu üyelerinden Av. Meral Alemdar, Av. Sevin Çağlayan’ın yanı sıra Emine Füsun Cengiz ve Yunus Emre Akbaş oy birliği ile seçildiler.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Genel Sekreteri Yaşar Kefeli tarafından faaliyet raporu okundu ve oylandı. Ardından Aralık ayında kurulan Bodrum İlçe Başkanlığının gelir gider ve kesin raporun okunmasına geçildi. Aralık ayından bu zamana İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığının 13 bin 614 liralık gelirine karşın 22 bin 773 liralık gideri olmuş. Kasasında bin 948 lirası, banka hesabında iki bin 434 lirası olan  İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı yeni döneme 13 bin lira borçla giriyor.

İYİ PARTİ 1. SEÇİMLİ OLAĞAN KONGRESİ (33)Şahbaz  “Artık Türk  Siyasi Hareketinin İYİ Parti Değişimine İhtiyacı Var”… 

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresinde söz alan ilçe başkanı Mehmet Onur Şahbaz Bodrum’da kısa zamanda çok etkili ve güçlü bir yönetim kurulu oluşturduklarını ve kamu oyundan bununla ilgili olumlu dönüşler aldıklarını belirtti.  Şahbaz sözlerine şöyle devam etti “O gün de anlattığım gibi Aralık ayının ortalarında aldığımız ilçe başkanlık görevi ile hemen bir hafta on gün içerisinde ilçe başkanlığımızda 61 kişi olduk. Şimdi İnşallah daha fazla olacağız. Bu kadar kısa bir zamanda, bu kadar güçlü yönetim bize bir şey gösterdi; Bodrum’da istiyor, Türkiye’de istiyor. Artık Türk siyasi hareketinin bu değişime, bu ciddi Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti değişimine herkesin büyük bir sabırsızlıkla, büyük bir iştahla bir beklentisi var. Bunu ortaya koyduk ve şimdi de artık yavaş yavaş sahaya geçmiş bulunuyoruz.” Dedi. Başkan Şahbaz daha sonra öğünden bu güne yapılanları şöyle sıraladı “  Ne yaptık? 5 Ocak’ta sizlere yönetim kurulumuza tanıttık. Hemen akabinde Konacık’ta  ilçe binamızı açtık ve orada üye kaydımız devam ediyor.  Bugünden itibaren, bu hızlı kongre sürecinde hemen sonra bizler her platformda, her konuşmada sizlere söylediğimiz gibi tüm Bodrum’a hızla yayılıp hem üye kayıtları, hem Mahalle temsilciliklerine bir an önce oluşturarak iyi Parti’nin hak ettiği yere bir an önce gelmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bununla ilgili tüm İYİ Parti üyelerine, bundan sonra İYİ partiye üye olacak herkese, yönetim kuruluna ve yönetim kuruluna destek veren herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum. Söylemiştim, yine söylüyorum; biz bunu yapmak için yerelden genele, İYİ Parti’nin iktidara talip olduğunu masaya bir yumruk vurur gibi anlatmak için bir kez daha yapacağım. Genel başkanımızdan öyle öğrendik çünkü. Vallahi de çok çalışacağız,  billahi de çok çalışacağız. İşte bu Türkiye sevdası,  Atatürk sevdası, işte bu hukuka adalete olan özlem, gelişmiş, zengin, müreffeh, işsizlik ile uğraşmayan Türkiye’ye olan özlem ortak bir amaca, ortak bir hedefe kitlemiş bulunuyor bizi.  Bu heyecanı hiç kaybetmeden, azaltmadan biz çok çalışmaya devam edeceğiz. Her üye 15 yeni üye kazandıracak partimize. Sizlerin katkısını ala ala, büyüye büyüye,  daha yükseğe ilerleyeceğiz ve İnşallah hem Bodrum’da yerelde, hem de Türkiye’de İYİ Parti iktidarının herkese göstereceğiz.” Dedi.

İYİ PARTİ 1. SEÇİMLİ OLAĞAN KONGRESİ (35)Tosun “İYİ Parti, 15 Haziran’dan İtibaren Yapılacak Olan Tüm Seçimlere Girer”

İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz’dan sonra söz alan İYİ  Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İYİ Parti’nin 15 Haziran 2018’den itibaren yapılacak olan tüm seçimlere gireceğini, bu bilgi kirliliğine bir son vermek gerektiğini belirtirken Örgütlenmeye mahallelerden başlayacaklarını kaydetti. Tosun konuşmasına şöyle başladı “Başlangıçta ne diyorlardı; bu parti kurulmaz diyorlardı. 25 Ekim 2017 tarihinde partimiz kuruldu mu arkadaşlar? Kuruldu. Şimdi yeni bir dedikodu ve bilgi kirliliği yaratıyorlar. İyi Parti seçime giremeyecek iddiasında bulunuyorlar. Biz 10 Aralık 2017 tarihi itibariyle ülke genelindeki teşkilatlanmamızı tamamlamış, yani illerimizin yarıdan bir fazlasını tamamlamış, bugün 80 ile dayanmış durumdayız. İlçe teşkilatlarımızın da 3’te 1’inden fazlasını yapılandırmış bir siyasi partiyiz. Siyasi partiler kanununa göre de 15 Haziran 2018 tarihinden itibaren yapılacak seçimlere İyi Parti girer, bunun önünde hiçbir engel yok. Genel merkezde de görev yapan bir arkadaşınız olarak bu bilgi kirliliğine cevap vermek istedim.

İYİ PARTİ 1. SEÇİMLİ OLAĞAN KONGRESİ (55)İyi Parti’nin günlük siyaset yapmadığını da sözlerine ekleyen Tosun, iktidar ve vatandaşın gündemlerinin birbiriyle örtüşmediğini de belirterek şunları söyledi:  “İktidar yüzde 11.1 ekonomik olarak büyüdüğümüzü iddia ediyor fakat vatandaş öyle demiyor. Demek ki bir problem var. 15 yıldan bu yana sürekli anayasa değişiklikleri yapıyoruz. O yaptığımız değişiklikler sonucunda 15 Temmuz’da bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Baktık ki biz devletimizi, bugün devletten temizlemeye çalıştığımız FETÖ gibi hain bir yapıya teslim etmişiz. Onun için artık bizim aklımızı başımıza almamız lazım ve İyi Parti olarak vatandaşımızı dinleyip onları gerçek sorunlarına çözüm oluşturabilecek siyasi projeler oluşturmamız lazım. Şu anda herkes çalışıyor. Ben de buradan Ankara’ya gidiyorum ve mahalli idarelerle ilgili çalışıyorum. Bir yandan yerel seçimlere hazırlanıyoruz. İyi belediyecilikle ilgili çalışıyoruz. Türkiye’de belediyelerimizde ciddi sorunlar var. Bugün bin 397 belediyemizin neredeyse 120’sini atanmış kişilerle yönetiyoruz. Yani anti demokratik uygulamalar devam ediyor. 30 Mart 2014 tarihi itibariyle ortaya konan Büyükşehir Yasası iflas etmiş durumda. Türkiye bir yerel yönetimler krizi yaşıyor. Birkaç ay önce iktidar tarafından 3 önemli büyükşehir başta olmak üzere belediye başkanlarının istifa ettirildiğine şahitlik ettik. Bugün Ankara’nın belediye başkanı meclisten seçilmiş birisi. İstanbul ve Bursa ona keza. Açığa alınan  belediye başkanları var. Demek ki burada da bir problem var. İşte İyi Parti bununla ilgili de çalışıyor. Ekonomi başta olmak üzere sağlık, hukuk, yerel yönetimlerle ilgili genel merkezimizde çalışan ekiplerimiz var. Şu anda projeler hazırlanıyor. Bunları da genel başkanımız Sayın Meral Akşener’in uygun gördüğü bir takvimde kendisi ya da genel merkez tarafından açıklanacak. Bundan kimsenin endişesi olmasın.”

İYİ PARTİ 1. SEÇİMLİ OLAĞAN KONGRESİ (9)Görev alan ve alacak olan partililere teşekkür eden İyi Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, “Kısa bir süre kurulmuş olmamıza rağmen İyi Parti İlçe Başkanlığımızın gayet modern ve vatandaşımızın gelip gidebilmesi için uygun bir konumda binası var. Üye kayıtlarımız 200’ün üzerine dayanmış durumda ve hızla artarak devam ediyor ve sokakta İyi Parti konuşuluyor. Ama bu kongreden çıktıktan sonra sahaya tam anlamı ile inmemiz gerekiyor. Sokaktan yapılanmaya başlayacağız” diye konuştu.

IMG_6726İyi Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyesi 21. Dönem Muğla milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun “Bizler yeni bir Türkiye’nin inşası için, Cumhuriyeti tekrar yerine oturtmak için bir araya gelmiş insanlarız. Şu anda o kadar savrulan, darmadağın hale getirilen bir ülke var ki. Biz buna siyaset biliminde devletsizlik adını veriyoruz. Bütün kurumlarımız yerli yerinde ama hiçbir kurumumuzun ve hiçbir yöneticimizin iradesi yok. 80 milyonun idaresi tek bir kişiye ipotek edilmiş durumda. Ne bakanların, ne başbakanın, ne müsteşarların, ne genel müdürlerin, ne kaymakamların; hiç kimsenin iradesi yok” diye konuştu.

Muğla İl başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ da “2 ayda hiçbir parti kurulamaz ve genel kurullarını başlatamaz. Çünkü daha önce partiler 6 kişi ile kurulurmuş. Dernekler masasına gidiyorum, ‘bu kadar kurucu kurulu üyesi olmaz’ diyorlar. Biz ülkem için, vatanım için kaygılanıyorum diyen o kadar kişiyi bulduk ve İyi Parti çatısı altında birleştirdik. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Mehmet Onur Şahbaz’ın yeniden ilçe başkanı olarak katıldığı tek liste ile seçime giden İYİ Parti Bodrum İlçe başkanlığında kongreye katılan yaklaşık 100 üyenin 78’i oy kullandı. Mehmet Onur Şahbaz yeniden İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.