Bodrum Gündem

HAYRETTİN ŞAŞMAZ “BAŞARISIZLIK KADER DEĞİLDİR”…  

HAYRETTİN ŞAŞMAZ “BAŞARISIZLIK KADER DEĞİLDİR”…  

kemal-önekli-hayrettin-şaşmaz-ak-parti-muğla-il-başkanlığına-aday-bodrum-gündem10 Şubat 2018 tarihinde yapılması planlanan Ak Parti Muğla İl Başkanlığı kongresi öncesinde geçen hafta içinde il başkanlığına aday olduğunu açıklayan Hayrettin Şaşmaz, kongre sürecine ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Hayrettin Şaşmaz; “Eğer Sayın Mete genel merkez tarafından belirlenmiş isimse ve cumhurbaşkanımızın tensiplerini almış ise bunu diğer il başkanları gibi, en azından kendi sosyal medyasından paylaşabilirdi. Şu ana kadar bu yönde bir tensip metni paylaşılmış değildir” dedi.

Yazılı açıklamasında Şaşmaz; “Türkiye genelinde il başkanları genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle belirleniyor.  Tensip ne demek? Tensip; uygun görmek demek. Partinin böyle bir teamülü var. Bu yöntem ortadayken, Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin genel merkez adayı olarak lanse edilmesini, bunun basın yoluyla duyurulmasını, kim tarafından yazıldığı belli olmayan 13 ilçe başkanı tarafından bu metnin imzalanarak kamuoyuyla paylaşılmasını manidar buluyorum. Bu bizim siyaset yapma biçimimizle çelişiyor. Eğer Sayın Mete genel merkez tarafından belirlenmiş isimse ve cumhurbaşkanımızın tensiplerini almış ise bunu diğer il başkanları gibi, en azından kendi sosyal medyasından paylaşabilirdi. Şu ana kadar bu yönde bir tensip metni paylaşılmış değildir. Tekrar ifade etmek isterim ki eğer davamızın lideri genel başkanımız, Muğla’da il başkanlığı için bir aday işaret ederse yani uygun görürse, o adayın arkasında saf tutmak zorundayız. Çünkü benim için bu bir siyasi öğretidir. Bu safı tutarken ‘Başarısızlık Kader Değildir’ söylemimi ve Muğla siyaseti ile ilgili fikri rezervimi saklı tutuyorum. Çünkü 16 Nisan referandumunda 30 büyükşehir içinde son sırada yer alarak rekor kırdık. Benim itirazım 2019 seçimlerine giderken telafisi zor olacak rekorların kırılmasınadır. 16 Nisan akşamı gibi Allah bize bir daha böyle bir hüzün yaşatmasın. Biz hüzün yaşarken, Muğla teşkilatını yönetenler daha önce de belirttiğim gibi hak etmedikleri halde başarısızlıklarını örtmek için havai fişeklerin ışıltısına sığındılar. O zamanda ifade ettiğim gibi ben kendilerini özür dilemeye davet ediyorum. Hal böyleyken itiraz noktam ve adaylık gerekçem  ‘başarısızlık ödüllendirilemez’ düsturunda görülmelidir. Muğla’da yüzde 30’ları benimsetmişler, bu oranı doğal sınır olarak kabul etmişler. Önümüze öğrenilmiş bir çaresizliği sunuyorlar. Bunu reddediyorum. Biz, değiştirilemez bir kaderin partisi değiliz” ifadelerini kullandı.
Hayrettin Şaşmaz, il başkanlığına aday olabilmesi için gereken imzayı toplamaya başladığını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.