Bodrum Gündem

FOTOĞRAF SANATÇISI ERSİN ALOK “GÖKBEL”İ ANLATTI…

ERSİN ALOKGünbatımı Söyleşileri’ nin  bu ayki konuğu fotoğraf sanatçısı ve yazar  Ersin Alok oldu.

Bodrum Gündem Haber

Hamdi Topçuoğlu’nun moderatörlüğünde, Mustafa Köker’in müzikleri ile renklenen söyleşi büyük beğeni topladı.

Hamdi Topçuoğlu, 10.sunu başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduğunu belirttiği Günbatımı söyleşileri ile ilgili olarak şunları söyledi “Her zaman söylediğim gibi bu bir ekip çalışması. Müzikte Mustafa Köker, çekimlerde Mehmet Uyargil, planlamada Kadir Vargı ve sunumlarda Firdevs Şengül’ün ortak çalışmasının ürünü bu başarı. Günün konuğu bir büyük fotoğraf ustası Ersin Alok. O, yalnız ülkemizin değil; dünyanın dağlarını, göllerini, denizlerini gezmiş ve fotoğraflamış bir sanatçı.  Sayın Alok, bugün bize Türkiye’nin 48 milli parkından muhteşem görüntüler sundu. İnanıyorum ki o fotoğrafları görenler; eğer daha önce bu güzellikleri görmediyse hayıflanmış; gelecek planlamasına bu yerlere gezi yapmayı yerleştirmiştir. Programım en dikkat çekici bölümü kuşkusuz GÖKBEL’di. Ersin Hocayla geçen ekim ayında yaptığımız Gökbel gezisinin ürünlerini izlerken fotoğraf sanatının gücünü bir kez daha gördüm.” Dedi.

ERSİN ALOK GÜNBATIMI SÖYLEŞİSİ GÖKBEL (4)Topçuoğlu toplantıya katılan  Yatağan Belediye başkan yardımcısı Tarcan Oğuz’a Şubat Ayı Günbatımı Söyleşisine katıldığı için teşekkür ederek Yatağan Belediyesinin yıllardır bu bölgenin Jeopark olarak kabul edilmesi için çok ciddi bir mücadele verdiğinin altını çizdi. Topçuoğlu konuşmasına şöyle devam etti “ Hepimiz bu eşsiz oluşumları korumanın yolunun bölgeyi koruma altına almaktan geçtiğini biliyoruz. Aksi takdirde milyonlarca yıl içinde oluşmuş bu başkalaşım harikalarının madencilerin matkap darbeleriyle, dinamitleriyle yok olacağını biliyoruz. Sayın Alok’un sunumu bu tehlikeye dikkati çekmesi açısından da son derece önemliydi. İnanıyorum ki programa katılanlar bu toprakların bize bahşettiği değerleri koruma konusunda bir kez daha dikkat kesilmişlerdir. Bizim sunuma “Doğanıza Nasıl Bakıyorsunuz?” dememiz de bundandı.” Dedi.

ERSİN ALOK GÜNBATIMI SÖYLEŞİSİ GÖKBEL (10)Günbatımı Söyleşilerinin  bu ayki konuğu fotoğraf sanatçısı ve yazar  Ersin Alok, Günbatımı Söyleşilerinin konuğu olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek Bodrum’un hemen yanındaki Gökbel’in milli park olarak Türkiye milli parklar tarihine geçişinin bir bölümünü açmak istediğini belirtti. Alok, söyleşinin devamında Gökbel’in özellikleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

ERSİN ALOK GÜNBATIMI SÖYLEŞİSİ GÖKBEL (8)Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, Yatağan Belediyesi olarak milli miras olarak kabul ettikleri ve Türkiye’deki en özel  jeopark alanı  olan Gökbel’in sonunda hak ettiği yere geleceğine inandığını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.