Bodrum Gündem

BODRUM ESNAF ODASI BAŞKANI ERDOĞAN BAŞEYMEZ GÜVEN TAZELEDİ…

Bodrum-Esnaf-ve-Sanatkârlar-Odası-27

Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimli 27.Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Erdoğan Başeymez’den başka aday olmazken, Başeymez güven tazeleyerek dört yıllığına yeniden başkan oldu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimli Olağan Genel Kurulu Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Tek aday olan Mevcut Başkan Erdoğan Başeymez “Şahsıma yönetim kuruluna 4 yıl önce bu görevi layık gören esnaf ve sanatkarlarımızın güvenini boşa çıkarmadan büyüklerimizden devraldığımız hizmet bayrağını daha ileriye götürmenin büyük onuru ve gururu içerisindeyiz…” dedi. Muğla’daki Meslek Odaları içinde bilançosunu karlılıkla bitiren ve yüzde yüz büyüme sağlayan ender odalardan birisi olan Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odasının, 6 binin üzerinde üyesi bulunuyor.

Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimli Olağan Genel Kuruluna Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Özmen, İyi Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri mehmet Melengeç ve Özden Baysal, BODER Başkanı Halil Özyurt, BESİAD Başkan Yardımcısı Kemal Özyurt, Fethiye Şoförler Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, Milas Şoförler Odası Başkanı Nurol Paskal, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ve oda temsilcileri ile Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası üyeleri katıldı.

Önümüzdeki ay seçimi gerçekleşecek olan Bodrum’un diğer bir güçlü odası olan, Bodrum Şoförler Odasının Başkanı Hasan Kablı ve yönetim kurulu üyeleri ise tam kadro olarak salondaki yerlerini alırken, rakip aday Aytekin Çanakçı da genel kurulu izleyenler arasındaydı.

Verilen önerge ile Divan Başkanlığına Hüsamettin Karaşahin, Başkan Yardımcılığına Ahmet Aras, Katip üyeliklere de Mehmet Biliroğlu, Şenol Toker, Mehmet Özderin’in oy birliği ile seçilmesiyle Divan Kurulu belirlenmiş oldu. Genel Kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasının ardından da gündeme geçildi.

Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası 27.olağan genel kurulu 11 şubat 2018 (25)İYİ GÜNDE DE, KÖTÜ GÜNDE DE ESNAFIMIZIN YANINDAYDIK…

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu okundu ve müzakeresi yapıldı. Burada konuşan Erdoğan Başeymez, “Şahsıma yönetim kuruluna 4 yıl önce bu görevi layık gören esnaf ve sanatkârlarımızın güvenini boşa çıkarmadan büyüklerimizden devraldığımız hizmet bayrağını, daha ileriye götürmenin büyük onuru ve gururu içerisindeyiz. Bizler ilçemizde üyelerimiz için hiç gocunmadan ve yorulmadan azimle çalışmalarımızı sürdürerek hizmet ettik. Esnafımızın iyi gününde olduğu kadar kötü gününde de yanında olduk, sorunlarına çözüm üretmede üzerimize ne düştüyse yerine getirdik.  Tüm kamu kurum kuruluşları odalar ve belediyemiz ile ilişkilerimizi sıkı tutarak üyelerimizin ihtiyaç duyduğu anda beraber çözüm ürettik. Eğitime, spora ve kültürel faaliyetlere her zaman maddi ve manevi destek olduk…” dedi.

Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası 27.olağan genel kurulu 11 şubat 2018 (49)BÜTÇE İKİ KATINA ÇIKTI ve DÖNEM KARLILIKLA TAMAMLANDI…

Başeymez’in bütçe konusunda verdiği bilgiler ise konuşmasının en dikkat çeken bölümünü oluşturdu. Erdoğan Başeymez konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Çalışmalarımızla oda bütçemizi har vurup harman savurmadan titizlikle harcama yaptık. Görevi devraldığımızda 1 milyon 100 bin TL olan oda bütçesini ikiye katlayarak 2 milyon 269 bin TL’ye çıkarttık. Değerli üyelerimiz bugün burada geçen 4 yılın değerlendirmesini yaparken önümüzdeki 4 yıl içinde göreve talip olduğumuzu ve bu sürede esnafımıza ekonomimize neler yapabileceğimizi bunları yaparken nasıl bir yol izleyeceğini sizinle paylaşacağız. Ben ve yönetim kurulu üyelerimiz önümüzdeki 4 yıl için bu göreve talip olurken bizlere ne kadar zor ancak bir o kadar da gurur verici bir görev olduğunu bilincindeyiz…”

Başeymez sözlerini “Afrin’de vatan savunması için mücadele eden kahraman mehmetçiklerimize de görevlerinde üstün başarılar diler, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimize acil şifalar diliyorum…” şeklinde tamamladı.

Daha sonra bilanço gelir gider hesapları okundu ve müzakeresi yapıldı. Burada söz alan Deniz Koca, bilançonun karlı görünmesine karşın, karlılığın biraz daha artırılabileceğini ve bazı giderlerin kısıtlanması gerektiğini ifade etti. Oylama yapıldı ve bilanço gelir gider hesapları oy birliği ile kabul edildi.

Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası 27.olağan genel kurulu 11 şubat 2018 (4)TEK ADAYLI SEÇİM…

Gündemin diğer maddelerinin görüşülmesi ve oylamaların yapılmasının ardından seçime geçildi. Adaylık için başvuruların olup olmadığı soruldu. Tek bir listenin aday olduğu Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimli Olağan Genel Kurulunda Erdoğan Başeymez yeniden başkan seçilerek güven tazelemiş oldu.

Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Erdoğan Başeymez’in Başkanlığında Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor;

Mehmet Kurutaş, Aşkın Yılankaya, Şükrü Gözütok, Mehmet Aker, Mehmet İşbilir, Ecder Özkoca, Alican Akalan, Mesut Cenikli, Gürhan Koca, Hüseyin Kıvrak.

Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Yedek Üyeler ise;

Vedat Top, Ali Beşkardeş, Habibe Ağan, Mehmet Karabıyık, Ahmet Ural, Erkan Koyunbaba, Ali Zeybek, Şerif Çelikkıran, Erdem Zor, Mete Aydın, Hamza Bozdoğan.

Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Denetleme Kurulu;

Ali Karakurt, Zehra Yılmaztepe, Deniz Zağlı.

Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Denetleme Kurulu Yedek üyeler ise:

Hüseyin Karakaş, Müjdat Özçelik, Hüseyin Aybey.

Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimli Olağan Genel Kurulunda geçmiş dönemlerde başarılı görev yapan ve bu dönem görev almayan yöneticilere de bir vefa göstergesi olarak plaket takdim edildi. Ahmet Uçan, Yücel Kocair, Ali Denizkıran ve Osman Yetgin’e başarılı çalışmalarından dolayı birer teşekkür plaketi aldılar.

Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimi süresince vefat eden esnaflar ve yöneticiler ile şehitlerimiz için lokma ve yemek dağıtıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.