Bodrum Gündem

“BÜYÜK İSKENDER’İN HALİKARNASSOS KUŞATMASI” KONFERANSI…

“BÜYÜK İSKENDER’İN HALİKARNASSOS KUŞATMASI” KONFERANSI…

iskenderakademia konferans

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı bünyesinde bulunan Herodotos Tarih Araştırmaları Merkezi’nin “Tarih Konferansları” dizisi içinde, 17 Şubat Cumartesi günü saat 14 00’de Bodrum-Konacık Herodot Kültür Merkezinde “Büyük İskender’in Halikarnassos Kuşatması” konulu bir konferans düzenleniyor.

Bodrum Gündem Haber

Konferans konuşmacısı Prof. Dr. Muzaffer Demir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyeliği ve aynı üniversitenin Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini sürdürmekte.

Büyük İskender’in özellikle MÖ 334 yılı sonbaharında gerçekleştirdiği Halikarnassos Kuşatması o dönemdeki her türlü saldırı ve savunma mekanizmalarının kullanıldığı bir çatışma olmuştur. Bugün Bodrum Myndos kapısında bu savaşın izlerini görmek mümkündür. Myndos kapısının önündeki hendek, üzerine İskender’in yaptırmış olduğu ahşap köprü ve bu köprünün şiddetli bir savaş sonucu çökmesi tarihçi Arrianus tarafından anlatılmaktadır. Bugün de bu hendeği orijinal boyutlarıyla Myndos Kapısı önünde görmek ve yeni yapılan köprünün üstünden geçmek mümkündür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.