Bodrum Gündem

“KÜÇÜK DOKUNUŞLAR”LA YAZIM DÜNYASINA MERHABA DEDİ…

“KÜÇÜK DOKUNUŞLAR”LA YAZIM DÜNYASINA MERHABA DEDİ…

firdevs-şengül-kitapBodrum’un ilk kadın banka müdürü olan Firdevs Şengül, 90’lı yılların başından bu yana yazdığı şiirlerini “Küçük Dokunuşlar” ismini verdiği kitapta okuyucuların beğenisine sundu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

112 sayfalık şiir kitabında 108 şiir yer alıyor. Şiirlerini hayatın ta kendisi olarak tanımlayan Firdevs Şengül, “Ben yaşadıklarımdan etkilenen duyarlı bir insanım. Sokakta gördüklerim, basında duyduklarım, bana anlatılanlar, anlatılmayanlar hepsi benim içimde bir yerlerde ve ancak yazarak rahatlayabiliyorum.” Diyor.

“Bir Yerden haykırmalıydım, Şiiri Seçtim”…

90’lı yılların başından bu yana şiir yazdığını ve şiirin gücüne inandığını söyleyen Firdevs Şengül, genelde durum şiirleri yazdığının altını çizerken tüm şiirlerinde illaki umut olduğunu kaydetti. Şengül “ Yaşadığımız coğrafya zaten hem coşkulu, hem de acılı. Başlı başına şiir gibi. Hayat; bana göre insana olağanüstü seçenekler sunuyor. Hayatın kendisi bir mucize ve ben bu mucizenin gücüne inanıyorum. Şiirin de bazen gülen yüzünü bazen kavgasına sığınıyorum. “ dedi.

Bodrum’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunun farkında olan Firdevs Şengül “Bodrum şiir gibi bir yer. Şiirlerimin içinde Bodrum olmazsa olmaz. İllaki Bodrum var. İnsan olmanın sorumluluğunu üstlendim. Bir yerden haykırmalıydım, ben de bu yönden haykırdım. “ diyor.

“Küçük Dokunuşlar” isimli şiir kitabının ön sözünü ünlü şair Özkan Mert yazmış. Mert ön sözde şu ifadelere yer vermiş “Şengül, yalın bir dille yazdığı şiirlerindeki Küçük Dokunuşlarla yaşamı farkındalaştırmaya çalışıyor, okura çok yönlü ve gerçek bir dünya sunuyor. İyi bir ‘İlk Şiir Kitap’. Şiire iyi bir başlangıç!”

Kitabının kapak resmini ve tasarımını da kendi yapan Firdevs Şengül’ün İlk imza gününü 8 Mart ile 21 Mart tarihleri arasında Bodrum’da gerçekleşecek.  Kitap; kitapevlerindeki raflarda yerini alırken, internetten de satışa sunuldu.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.