Bodrum Gündem

AYTEKİN ÇANAKÇI; OY PUSULAMIZ KIRMIZI…

AYTEKİN ÇANAKÇI; OY PUSULAMIZ KIRMIZI…

Aytekin Çanakçı adaylığını açıkladı 18 Şubat 2018 (7)

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası geçmiş dönem başkanı Aytekin Çanakçı, 18 Mart Pazar Günü yapılacak oda seçiminde yeniden aday olduğunu açıkladı. Daha önce adaylığını açıklayan Hasan Kablı’dan sonra adaylığını açıklayan Çanakçı, . Gün kişisel hesapların günü değil, gün geçmiş kırgınlıkların, farklılıkların günü değil, gün yaşadıklarımızın farkında olma günü. Gün layık olmadıklarımıza dur demek için kenetlenme günü…” dedi.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Ekibi ile birlikte Delfi Otel’de basın mensuplarıyla buluşan Aytekin Çanakçı, Bodrum şoför esnafının yaşadığı sorunları çözmek üzere Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimlerinde aday olduğunu açıklayarak “Aynı kaygılar, aynı kuşkularla yürekleri çarpan esnaf dostlarım. Bağlı bulunduğu odası ve ekmek teknesi için benimle aynı duyguları paylaşan, aynı kaygıları taşıyan, aynı zorlukları sırtlanmaya hazır olan arkadaşlarım. Bu zorlu yarışta yanımda olacak, beni yüreklendirecek, ekmek teknesine ve odasına sahip çıkacak tüm dostlarım. Gün kişisel hesapların günü değil, gün geçmiş kırgınlıkların, farklılıkların günü değil, gün yaşadıklarımızın farkında olma günü. Gün layık olmadıklarımıza dur demek için kenetlenme günü…” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Odamızda kayıtlı bin 940 üyemiz var ve bu üyeler yeni bir dönemeçte. Bu seçimlerde yeni bir kader çizgisi çizilecek. Odamızı ve esnafımızı farklı uygulamalara çekmek isteyen güçlere karşı ortak bir kavgamız var. Bugüne kadar 16 yıl odada hizmet vererek, 4 yıl da başkanlık yaparak ben hep şoför esnafımızın yanında, neredeyse her kişiyi, her üyeyi, her esnafı tek tek tanıyacak kadar iç içe yaşadım. Başkanlığım döneminde yaptıklarımız takdir gördü, teveccüh gördü. Şimdi aynı hizmet anlayışını ve daha fazlasını şoför esnafımıza verebilmek için bir yola çıktık. Bilgimle, 20 yıldır edindiğim tecrübeyle, çalışkanlığım ve dürüstlüğümle beni takdir ettiniz. Sizlerden aldığım güçle hizmet yarışında yeni bir dönemece giriyoruz…”

 

Aytekin Çanakçı adaylığını açıkladı 18 Şubat 2018 (2)OY PUSULAMIZ KIRMIZI…

Aytekin Çanakçı sözlerini “Bu zorlu dönemde yeni oluşturduğumuz ekibimiz ile yapılacak olan Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına adayız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Oy pusulası rengimiz kırmızıdır” diyerek tamamladı.
AMAÇ SÜRTÜŞMEK DEĞİL, AMAÇ KAVGA ETMEK DEĞİL…

Yönetime gelmeleri halinde, mevcut yönetimin sorunlar yaşadığı Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerinin nasıl olacağı sorulduğu Çanakçı, şu yanıtı verdi: “Benim ve ekibim için önemli olan Bodrum esnafının çıkar ve menfaatleri. Yaklaşımlarımız farklı olacak. Bizim mevcut arkadaştan farkımız, 20 yıllık bir tecrübemiz, sorunlara bakış açımız. Biz biraz daha ılımlı, biraz daha az zarar göreceği bir ortamlarda, esnafın her platformda her şekilde hakkını savunmak için buradayız. Yani sürtüşmekten ziyade bazı şeyleri masa başında, kanunlar çerçevesinde daha da ileri götüreceğiz, uygun şekilde esnafa dönüş yapacağız. Amaç sürtüşmek değil, amaç kavga etmek değil, esnafın hak ve mağduriyetini masa başında kanunlar çerçevesinde çözmek olacak…” 
FARKIMIZ TECRÜBEMİZ…
“Başkanlığım döneminde projeler ürettik, ben proje adamıyım, ekibimdekiler de proje insanı. Bizim farkımız, bilgimiz, tecrübemiz ve becerimiz…”
diyerek sözlerini sürdüren Çanakçı, “Şoför esnafımızın sorunları çok. Ekmekleri bölünmüş, kazançları bölünmüş ama bu problemleri çözmek imkansız değil. Büyükşehir yasasıyla Büyükşehirin de yapması gereken, hizmet vermesi gereken mecburiyetleri var. Ama bu mecburiyetler baştan beri uzlaşma halinde değil de zıtlaşma halinde olduğundan dolayı esnaf zarar görüyor. Hani atalarımız demiş ya filler boğuşur, çimler ezilir. Maalesef bizim esnafın bugünkü düştüğü sorun bu. Ama ben tecrübemle, bilgimle, becerimle resmi kurumlarla köprü olup şoför esnafını bir adım daha ileri götüreceğim…” diye konuştu.
Aytekin Çanakçı adaylığını açıkladı 18 Şubat 2018 (8)TEKTİP KARARI BÖLGEYE GÖRE UYGULANSIN…
Aytekin Çanakçı, şoförler için getirilen tek tip kıyafet uygulaması ile ilgili görüşünü soran gazetecilere de “Tek tipe karşı değilim. Bence her durak, her kooperatif kendi rengini seçme hakkı olması lazım. Bodrum gibi güzel bir memlekette yaşıyorsak, şoför esnafını da baş tacı yapıyorsak, şoför esnafının güzel gözükmesini istiyorsak bu elbiseye karşı değilim ama üstüne basa basa söylüyorum; her durak, her kooperatif kendi elbisesini kendisi seçmesi lazım. Bu kıyafet uygulaması bazı yerlerde var ama sadece bunlar resmi kurum ve kuruluşlarda. Bir durak resmi değil, bir kooperatif resmi değil. Yani devlet kurumu değil. İnsanların elbisesini giyme hakkı olması lazım. Bir şoför esnafının parmak arası terlikle, sakalla turizme hizmet vermesi benim de hoşuma gitmiyor. Ama bizim dönemimizde de belirli duraklarda biz bu uygulamayı yapmıştık. Yine söylüyorum; her durak kendi elbisesini kendisi seçmeli. Bir de tek tip elbise yaz aylarında olması gerekir. Kışın zaten duraklarda çalışan insan sayısı az. Yazın olsa daha güzel, daha hoş gözükür…” ifadelerini kullandı.
Aytekin Çanakçı adaylığını açıkladı 18 Şubat 2018 (9)ÇANAKÇI EKİBİ…
Aytekin Çanakcı’nın yönetim listesi aşağıdaki isimlerden oluşuyor;
Yönetim Kurulu : Aytekin Çanakaçı, Naci Ocak, Dilaver Süzen, Esat Keskin, Hasan Kaçamak, Yücel Ertuğrul, Sinan Şahin, Şeref Batı, İbrahim Şaşmaz.
Yönetim Kurulu Yedekler: Gürkan Tepe, Ali Akbulut, Serkan Göktaş, Ali Candan, Ali Özsarı, Serkan Çoban, Cengiz Öztemiz, Çağlar Pekpak, Mehmet Çetin.
Denetim Kurulu : Şükrü Gözütok, Mustafa Gül, Oktay Cömert.
Denetim Kurulu Yedekler: Kaan Uğurlu, Emrullah Kural, Ahmet Altunkaya…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.